پرویز فتاح: كميته امداد موازی ايجاد نكنید

کد خبر: 610537

«مراجعات نيازمندان به كميته امداد تابعي از نبض اجتماعي جامعه است، زماني كه شرايط اقتصادي كشور در وضعيت ركود و بيكاري باشد، حتماً فشار به كميته امداد و ميزان مراجعات آن افزايش خواهد يافت.»

روزنامه جوان: «مراجعات نيازمندان به كميته امداد تابعي از نبض اجتماعي جامعه است، زماني كه شرايط اقتصادي كشور در وضعيت ركود و بيكاري باشد، حتماً فشار به كميته امداد و ميزان مراجعات آن افزايش خواهد يافت.» رئيس كميته امداد امام خميني با بيان اين مطلب افزود:‌ «در حال حاضر پشت نوبتي دريافت مستمري در كميته امداد وجود ندارد نه به اين معنا كه در كشور نيازمند نداريم، بلكه چون آنها به ما مراجعه نمي‌كنند و از راه‌هايي غير از كميته امداد يا ساير نهادهاي حمايتي نيازهاي خود را حل مي‌كنند.» ركود و مسائل اقتصادي ترجيع‌بند مشكلات مردم و مراجعه آنها به نهادهاي حمايتي همچون كميته امداد امام خميني (ره) يا سازمان بهزيستي است. با وجود اين، مستمري‌هايي كه اين نهادها به افراد تحت پوشش خود مي‌دهند، اغلب كفاف زندگي آنها را نمي‌دهد. رئيس كميته امداد همچنين در خصوص افزايش مستمري مددجويان معتقد است: مستمري مددجويان بر اساس قانون بايد 50 درصد حداقل حقوق وزارت كار باشد كه اين مسئله تا كنون محقق نشده و اين در حالي است كه در برنامه بودجه سال 95 قرار بود از محل حذف يارانه سه دهك بالا مبلغي به نيازمندان اعطا شود كه اين مهم به هر دليلي محقق نشد، اما اميدواريم با توجه به موافقت دولت، مجلس نيز مبلغ مستمري مددجويان نهادهاي حمايتي كميته امداد و بهزيستي را افزايش دهد.

80 ميليارد صرفه جويي در كميته با چابك‌سازي

بنا به تأكيد پرويز فتاح منابع كميته امداد در سال 95 كه متشكل از منابع عمومي، مردمي و مجتمع اقتصادي كميته امداد بوده تا كنون محقق شده است. وي به برگزاري مجمع كل كميته امداد در موعد مقرر در آبان ماه سال جاري اشاره كرد و گفت: مجمع كل كميته امداد براي بررسي عملكرد سال 94 اين نهاد در موعد مقرر در آبان ماه برگزار شد كه اين نشان‌دهنده شفافيت عملكرد كميته امداد در سال 94 است كه تمامي مدارك آن قابل ارائه بوده و براي انتشار آن محدوديتي نداريم و اين مدارك را محرمانه نمي‌دانيم، اين در حالي است كه در اين اسناد تمامي درآمدها و هزينه‌هاي كميته امداد در سال 94 به طور دقيق مشخص شده است. رئيس كميته امداد بر چابك‌سازي‌ها نيز تأكيد كرد و گفت: معتقديم كميته امداد بايد كم‌هزينه مديريت و نگهداري شود، بنابراين با توجه به اين اعتقاد ،چابك‌سازي در امداد يك فرايندي دائمي خواهد بود تا بتوانيم تا حد امكان از هزينه‌هاي جاري خود كم كنيم. وي ادامه داد: تا پايان سال جاري بالغ بر 80 ميليارد تومان در اثر همين چابك‌سازي‌ها در منابع امداد صرفه‌جويي خواهد شد كه 100 درصد آن به سمت جامعه هدف خواهد رفت. وي همچنين در واكنش به گورخواب‌هاي گورستان نصيرآباد شهريار هم گفت: هيچ كس از مسئولان اين منطقه در خصوص گورستان نصيرآباد به ما اطلاعي نداد و علم غيب هم نداريم و گورخوابي در اين گورستان نيز مسئله جديدي بوده است. فتاح در عين حال تأكيد كرد: وظيفه كميته امداد در زمينه معتادان متجاهر تعريف شده و مشخص است به اين ترتيب كه ما نمي‌توانيم اين افراد را تحت پوشش بگيريم، اما چنانچه خانواده آنها محتاج باشند، حتماً از آنها حمايت مي‌شود.

مسئولان كميته امداد فرعي ايجاد نكنند

وي در ادامه ضمن اشاره به آنكه عنوان كرده بود كه در حال حاضر پشت نوبتي دريافت مستمري در كميته امداد وجود ندارد، گفت: اين مسئله به اين معني نيست كه در كشور نيازمند نداريم، بلكه به آن معناست كه آنها به ما مراجعه نمي‌كنند و از راه‌هايي غير از كميته امداد يا ساير نهادهاي حمايتي نيازهاي خود را حل مي‌كنند. اين در حالي است كه بارها از مسئولان نظام خواهش كردم كه در صورت مواجهه با نيازمندان آنها را به كميته امداد ارجاع دهند و خود كميته امداد فرعي راه‌اندازي نكنند، زيرا اين مسئله نه به نفع خودشان است و نه به نفع نظام كه در حال حاضر اين هماهنگي‌ها صورت مي‌گيرد.

به گفته فتاح، كمترين آمار طلاق در كشور مربوط به جامعه مددجويي كميته امداد بوده كه بخشي از ازدواج‌هاي صورت گرفته در اين نهاد نيز مربوط به ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار است.

رئيس كميته امداد امام خميني (ره) در ادامه ضمن بيان آنكه معوقات بانكي كميته امداد همواره كمتر از يك درصد است، گفت: بيش از 80 الي 85 درصد وام‌هاي اعطايي كميته امداد به مددجويان، منجر به ايجاد اشتغال براي آنها مي‌شود كه بسياري از اشتغال‌هاي ايجاد شده توسط كميته امداد منطبق با فرهنگ خانواده‌هاي آنان است و اكثراً در محور كشاورزي و دامپروري هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت