غیب‌‌پرور؛ فرمانده مأموریت‌های ویژه

کد خبر: 601091

امروز روز معرفی فرمانده جدید سازمان بسیج است و قرار است سومین - پس از حسین طائب و محمدرضا نقدی- فرماندهی باشد که در زمان فرماندهی سردار محمدعلی جعفری بر سپاه پاسداران این مجموعه را هدایت و ساماندهی کند

روزنامه شرق، فرزانه آئینی: امروز روز معرفی فرمانده جدید سازمان بسیج است و قرار است سومین - پس از حسین طائب و محمدرضا نقدی- فرماندهی باشد که در زمان فرماندهی سردار محمدعلی جعفری بر سپاه پاسداران این مجموعه را هدایت و ساماندهی کند.
سردار غلامحسین غیب‌پرور که بیشتر به عنوان فرمانده سپاه فجر شناخته می‌شود، از امروز رسما بر صندلی فرماندهی این بازوی عملیاتی سپاه می‌نشیند. به همین بهانه هم کارنامه خبری و اجرائی او را از زمان جنگ تا امروز بررسی کرده‌ایم.
بهانه

غیب‌پرور امروز رسما جانشین نقدی می‌شود قرار است امروز - دوشنبه - مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان بسیج مستضعفین با حضور فرمانده کل سپاه و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری برگزار ‌شود. این خبر را اسماعیل احمدی، معاون روابط‌عمومی بسیج، اعلام کرد و گفت: «بسیج همواره خار چشم دشمنان قسم‌خورده نظام بوده و یقینا دوران جدید بسیج نیز تقویت‌کننده عزم جدی بسیجیان برای خدمت به مردم و نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود». شناسنامه صادره از شیراز

شیرازی است و دوران تحصیل و تکاپو‌های انقلابی‌اش در دهه ٥٠ جزء خوش‌ترین و ماندگارترین خاطرات زندگی‌اش است؛ آن‌طور که خودش می‌گوید: «هیچ مسجدی برای من مسجد محمدی پشت بیمارستان شیراز نمی‌شود، مسجدی با دنیایی از خاطره». خاطرات او از این ایام به سال ٥٦ برمی‌گردد که به‌خاطر شعارنویسی روی دیوارها همراه ١٣ نفر از دوستانش از مدرسه اخراج می‌شوند و دیگر مانعی برای مبارزات انقلابی سد راهشان نمی‌ماند. گروه ١٣نفره‌ای که به گفته او خیلی‌هاشان مثل احسان نداقی با مشت‌های گره‌کرده شهید و جمعی‌شان لندن‌نشین شدند. او در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز به عضویت در لشکر ١٩ فجر شیراز درآمد و آن‌طور که خبرگزاری فارس گزارش داده «از پیش‌کسوتان جنگ ایران و عراق است». البته اخراج او از مدرسه مانع تحصیل غیب‌پرور نشد و او دکترای مطالعات استراتژیک خود را از دانشگاه امام حسین (ع) سپاه پاسداران گرفت. غیب‌پرور اوایل دهه ٨٠ مسئولیت آموزشی نیروی زمینی سپاه را برعهده گرفت و پس از آن تا سال ٨٥ فرمانده لشکر ٢٥ کربلا در مازندران شد. پس از سال ٨٥ به مدت دو سال فرماندهی لشکر ١٩ فجر در فارس را برعهده گرفت و با ادغام نیروی مقاومت و زمینی، به فرماندهی سپاه استان فارس منصوب شد و بیش از ١١ سال در این منصب به خدمت پرداخت.
کارنامه

شیراز، حلب، بسیج همین هفته گذشته بود - ١٧ آذرماه ٩٥- که با پیشنهاد سرلشکر سردار محمد جعفری، فرمانده سپاه پاسداران و حکمی ممهور به امضای رهبر معظم جمهوری اسلامی جانشین سردار نقدی و رئیس سازمان بسیج شد. آن‌طور که در حکم انتصاب غیب‌پرور آمده، او مأموریت دارد با ایجاد و ساماندهی مجموعه‌هایی در بسیج به «رصد فعالیت‌ها و جلوگیری از نفوذ دشمن» بپردازد. غیب‌پرور که پس از هفت سال سکانداری سردار نقدی بر بسیج جانشین او شد، ١١ سال در سپاه فجر فارس فرمانده بود. او فرماندهی است که گاه‌گداری خبرساز می‌شود و دلیلش هم صراحت لهجه‌اش مقابل طیف اصلاح‌طلب یا نزدیک به این جریان است.

او همواره خیلی صریح و بی‌رودربایستی مواضعش را علیه اموری که در راستای اعتقاداتش نباشند، بیان می‌کند؛ مثلا او پس از سخنرانی دی‌ماه سال ٩٢ علی مطهری در دانشگاه شیراز گفت: «آقای مطهری اساسا تعادل روحی و روانی ندارد. ما با این‌گونه برخوردهای سخیف مثل سنگ‌پراکنی مخالفیم و شدیدا محکوم می‌کنیم و مردم بصیر و ولایت‌مدار سناریوی پشت‌پرده این‌گونه اتفاقات را به‌خوبی می‌دانند».
رویه غیب‌پرور صراحت و سرعت است؛ شاید هم به همین دلیل بود که مهرماه سال گذشته که سرتیپ حسین همدانی، فرمانده قرارگاه امام حسین (ع) در جریان عملیات شکستن حصر یک پایگاه هوایی در اطراف شهر حلب در شمال غرب سوریه به شهادت رسید، او کمتر از دو ماه بعد جانشینش شد و به سوریه رفت تا به گفته فرمانده سپاه به وظیفه این قرارگاه که آماده‌کردن تیپ‌ها و لشکرهای مردم‌پایه و بسیج‌محور است، کمک کند. غیب‌پرور در حالی راهی سوریه شد که هم‌زمان سمت فرماندهی سپاه فجر فارس را نیز بر عهده داشت. همان ایام یعنی ١٦ آذرماه سال ٩٤ خبرگزاری ایرنا به نقل از یک منبع آگاه در سپاه فجر استان فارس خبر داد: «سردار غلامحسین غیب‌پرور تا برگزاری دو انتخابات مهم در کشور، با حفظ سمت به عنوان فرمانده سپاه فجر استان فارس در استان باقی خواهد ماند و بعد از برگزاری انتخابات جانشین وی برای استان فارس مشخص خواهد شد». همان‌طور هم شد؛ او هم‌زمان شش ماه، هم فرمانده سپاه فجر بود و هم فرمانده قرارگاه امام حسین (ع) تا اینکه مرداد ماه گذشته پست ١١ساله‌اش را به سردار سیدهاشم غیاثی، فرمانده سابق سپاه انصارالرضا (ع) استان خراسان جنوبی، سپرد. حال هم که حکم جدید فرماندهی بسیج را گرفته، هم انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری در پیش است و هم مأموریتش مقابله با نفوذ دشمن اعلام شده است.
شهرت رسانه‌ای او البته فقط به دلیل صراحت بیانش نیست بلکه به ماجرای انتشار عکس او از شبکه خبری العربیه در آذر ماه سال گذشته بر می‌گردد که این شبکه خبری عکس او را که آن روزها در حلب بود به‌جای شهید حسین فدایی منتشر کرد. اشتباه خبری العربیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به یکی از پربیننده‌ترین خبرهای داخل ایران تبدیل شد و غیب‌پرور را در عالم خبر مشهور کرد.
مواضع:

‌اینکه برخی می‌پندارند راه و مسیر انقلاب تمام شده یا اینکه می‌توان این مسیر را به عقب بازگرداند، ذهنیتی اشتباه است و هرگز این‌گونه نخواهد شد./ خبرگزاری ایرنا، مهر ٩٥. ‌ تنها در دو صورت دشمنی ما و آمریکا به پایان می‌رسد، نخستین شرط، مسلمان و مقلد مقام معظم رهبری‌شدن رئیس‌جمهور آمریکا و سران اروپا و راه دوم دست‌‌برداشتن ایران از اسلام و انقلاب اسلامی است./ خبرگزاری ایسنا، دی ٩٣ ‌ گرانی و بی‌کاری در این کشور وجود دارد، اما برخی می‌خواهند به‌گونه‌ای وضعیت را جلوه دهند که باید به‌دنبال منجی بگردند./ خبرگزاری مهر، اردیبهشت ٩٢

‌ هیچ‌کس با موسیقی فاخر مخالف نیست، اما بعضی از کنسرت‌ها، موسیقی فاخر نیست، مطرب‌گری است، عده‌ای که در دوران گذشته تار و تنبک داشتند، حالا لباسشان و ظاهر را عوض کرده‌اند و با همان تار و تنبک آمده‌اند که موسیقی برگزار کنند... ما مرید علما هستیم، تاکنون یک نفر از علما رفتار وزارت ارشاد را تأیید نکرده‌اند./ پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج نی‌ریز، آبان ٩٣.

‌ نمی‌خواهم قضایا را سیاسی کنم، اما این افرادی که حقوق‌های نجومی می‌گیرند و در ادارات ظلم کردند، کارشان کمتر از داعش نیست./ سایت خبری عصر ایران، مرداد ٩٥. ‌عملکرد چهار مدیر زالوصفت و نمک‌به‌حرام را که حقوق نجومی دریافت می‌کردند، به پای انقلاب ننویسید./ خبرگزاری تسنیم، تیر ٩٥ ‌ اگر ما نسبت به مسائل سوریه بی‌تفاوت باشیم نمی‌توانیم جواب‌گوی پیامبر (ص)، امام علی (ع) و حسین‌بن‌علی (ع) در روز قیامت باشیم./ پایگاه خبری صراط‌نیوز، اردیبهشت ٩٣. ‌ سران فتنه نجس سیاسی هستند و با آب زمزم هم تطهیر نمی‌شوند مگر زمانی که بیایند در ساحت ملت عذرخواهی کنند./ پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج اساتید فارس، دی ٩٤ ‌ امروز دشمن به‌شدت پیچیده‌تر از گذشته عمل می‌کند و در جنگ نرم مرزها را درنوردیده و وارد منازل و اتاق‌های ما شده است./ سایت خبری شیرازه، آبان ٩٣. ‌ تشخیص قوی، به‌موقع و به اندازه عمل‌کردن از دیگر خصوصیت‌های مدیریت جهادی است./ خبرگزاری فارس، مهر ٩٣.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت