اگر کسی خوب کار را اداره نکرد باید کنار برود

کد خبر: 588009

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوق ها در هرسال بهره‌وری، مالیات، سودآوری و میزان توسعه را رسما به ملت اعلام کنند اظهار کرد: این جزو حقوق مردم است که در جریان قرار بگیرند و اگر کسی خوب کار را اداره نکرد باید عذرخواهی کند و کنار برود

خبرگزاری ایسنا: آقا محمدی در همایش صندوق های بازنشستگی، تنگناها و راهکارها با بیان اینکه وقتی نسبت بیمه شدگان به مستمری بگیران یک صندوق از شاخص 5 کمتر شود دچار چالش خواهد شد اظهار کرد: باید به زمینه ها و عرصه های فعالیت های اقتصادی قابل سرمایه گذاری توجه کرد.

وی افزود: اکنون 5.5 درصد فعالیت ها ثبتی نیستند، 4 درصد غیرقانونی اند و 26 درصد فعالیت در سایه داریم. باید گفت که 27.1 درصد از فرصت های اقتصادی ما قابلیت سازماندهی دارد و یکی از ذینفعان صندوق ها هستند که اگر این فعالیت ها را ساماندهی کنند، کارگران و کارکنان این رشته ها به سمت صندوق ها می آیند.

وی با اشاره به اینکه این بخش بزرگ اقتصاد ایران مورد غفلت قرار گرفته است اظهار کرد: اولین رشته و بخش قابل سرمایه گذاری، نفت است. نفت در اقتصاد آینده ایران در رشد و اشتغال اثر تعیین کننده ندارد و نقش مهم آن تامین سرمایه برای توسعه اقتصاد است. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بخش دیگر، "ساختمان" است اظهار کرد: ساختمان هم همینگونه است. واقعیت این است که دیگر مسکن به این راحتی از رکود خارج نمی شود و ظرفیت رشد در آن وجود ندارد. تعداد خانه های خالی در سال 84، 457 هزار مورد بود. در سال 90 به 1 میلیون و 220 هزار و در سال 95 به دو میلیون خانه خالی رسید و نشان می دهد این خانه ها برای نگه داری سرمایه ساخته شده است. آقامحمدی ادامه داد: متوسط قیمت مسکن از سال 71 تا 93، 55 برابر شده در حالی که شاخص دارایی هایی چون ارز و طلا 22 برابر شده است. وقتی تورم را کنترل می کنیم این بخش دیگر قرار نیست بلند شود و رشد کند، زیرا جایی برای بلندشدن وجود ندارد و اگر هم تقاضایی شکل بگیرد برای ایمن سازی خانه ها در روستاهاست و نه در شهرها. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مسکن در آینده افق ندارد گفت: بعضی بانک ها به دلیل ورود حداکثری به بخش ساختمان ورشکست شده اند و امکان خروج از آن وجود ندارد و این یک واقعیت روشن است. وی ادامه داد: قسمت بعدی کشاورزی است که از لحاظ کیفیت اهمیت اساسی دارد و نه کمیت. بخش دیگر صنعت و دیگری خدمات است. آیا بیمه به صنایع خرد توجه دارد و حمایت کرده است؟ آیا فرش، سنگ های قیمتی و مانند آن رشته هایی نیستند که بتوانند به جمع بیمه شوندگان بپیوندند؟ آقامحمدی با اشاره به مشاغل خرد عنوان کرد: اگر خط فقر را 3 دهک پایین در نظر بگیریم 67 درصد جمعیت شهری فقرا و 57 درصد جمعیت روستایی فقرا شاغل اند. همچنین 25 درصد شهری ها و 21 درصد روستایی ها بازنشسته‌ و فقیر هستند. مدل استقرار رفاه مدلی است که حرکت اقتصادی را معطوف به حل این مشکلات کند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بخش بعدی را خدمات دانست و گفت: در این دولت اکثر مشاغل ایجاد شده مربوط به خدمات است. تمام صنایع بزرگ ما با بالای 100 نفر کارکنان، 13 درصد اشتغال را تشکیل می دهند و 70 درصد ارزش افزوده به آنها می رسد. اما مشاغل خرد 18 درصد ارزش افزوده را به همراه دارند.

وی تاکید کرد : یک نگاه جدید به اقتصاد از سوی صندوق ها لازم است و با نوع نگاه بنگاه‌هایی که فقط به سود و منفعت توجه می کنند متفاوت است. اگر می خواهیم ساماندهی اصولی انجام دهیم باید روش مربوط به فعالیت صندوق ها را مورد توجه قرار دهیم. آقامحمدی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوق ها در هرسال بهره وری، مالیات، سودآوری و میزان توسعه را رسما به ملت اعلام کنند اظهار کرد: این جزو حقوق مردم است که در جریان قرار بگیرند و اگر کسی خوب کار را اداره نکرد باید عذرخواهی کند و کنار برود و کسی بیاید که خوب بتواند مدیریت کند. شرایط به گونه ای نباشد که یکباره بفهمیم اوضاع خراب شده و دولت بعدی که آمد درباره دولت قبل سخن بگوید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت