سرعت و دقت در جمع‌آوری اطلاعات با سرشماری اینترنتی

کد خبر: 572342

تاکنون چهار روز از اجرای نخستین سرشماری اینترنتی کشور می‌گذرد و دراین روزها خانوارها مسئولان مرکز آمار و بسترهای آی تی را غافلگیر کردند.

روزنامه ایران: تاکنون چهار روز از اجرای نخستین سرشماری اینترنتی کشور می‌گذرد و دراین روزها خانوارها مسئولان مرکز آمار و بسترهای آی تی را غافلگیر کردند. دراین مدت به‌صورت میانگین هر یک ثانیه 15 خانوار به سامانه سرشماری وارد شده‌اند که این استقبال همه را به عبور از برآوردهای اولیه برای میزان مشارکت مردم خوشبین کرده است. روزگذشته نیز مسئولان ستاد سرشماری نفوس و مسکن 95 با رئیس جمهوری دیدار کردند و تازه‌ترین تحولات این بخش را گزارش کردند. اما جدای آمار و ارقامی که ازمیزان حضور و مشارکت مردم منتشر می‌شود، تحقق سرشماری اینترنتی دستاوردهای بزرگی نیز برای کشور به همراه دارد، دستاوردهایی که از کاهش هزینه‌ها، سرعت، دقت و ورود ایران به باشگاه کشورهایی که به صورت اینترنتی سرشماری می‌کنند گسترده است.
معاون اقتصادی مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه هم‌اکنون بسیاری از کشورها مانند ژاپن، کره جنوبی، کانادا، استرالیا و... سرشماری خود را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند، گفت: این کشورها در طول زمان و بتدریج روند جمع‌آوری اطلاعات را از حضوری و اعزام نیرو به اینترنتی تغییر داده‌اند. ما نیز در هشتمین دوره از سرشماری بخشی از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به سرشماری نفوس و مسکن سال‌جاری را اینترنتی انجام می‌دهیم. صادق علی‌پور در گفت‌و‌گو با «ایران» اضافه کرد: درحال حاضر ضریب نفوذ اینترنت درکشور بستر مناسبی برای اجرای سرشماری اینترنتی فراهم کرده است که این روش دستاوردهای مثبتی نیز به دنبال دارد. وی درپاسخ به این سؤال که سرشماری اینترنتی چه آثاری در پی خواهد داشت؟ توضیح داد: در سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 با مجموع 110 هزار نیرو کار انجام شد که از این تعداد 55 تا 60 هزار نفر به صورت مستقیم درگیر دریافت اطلاعات بودند که به‌کارگیری این تعداد نیرو در مدت برگزاری سرشماری هزینه کلانی به کشور تحمیل می‌کرد. وی ادامه داد: اما در سال‌جاری با وجودی که بخشی از سرشماری به صورت اینترنتی انجام می‌شود تعداد 110 هزار نیروی دوره قبل به 35 تا 40 هزار نفر کاهش یافته است که از این تعداد تنها 25 هزار نفر کار جمع‌آوری اطلاعات را به عهده دارند و 10 تا 15 هزار نفر نیز به عنوان نیروی پشتیبانی فعال هستند. وی تأکید کرد: بدین ترتیب نیروهای به‌کارگرفته شده در هشتمین دوره سرشماری کمتر از نصف شده است که ازاین طریق صرفه‌جویی قابل توجهی نیز به دست آمده است. معاون اقتصادی مرکز آمار ایران دقت و سرعت جمع‌آوری اطلاعات را آثار دیگر سرشماری به روش اینترنتی دانست و گفت: در روش اینترنتی با توجه به اینکه جمع‌آوری اطلاعات بدون واسطه انجام می‌شود اطلاعاتی به مراتب دقیق‌تر و مستندتر به دست می‌آید. ضمن اینکه با استفاده از اینترنت سرعت جمع‌آوری و پردازش اطلاعات نیز قابل مقایسه با روش سنتی نیست. علی‌پور در ادامه با اشاره به اینکه سرشماری اینترنتی دستاورد بزرگی برای نظام آماری ایران محسوب می‌شود افزود: هرچند به‌دلیل نو بودن روش هنوز موانع و مشکلاتی بر سر راه وجود دارد ولی به طور حتم در ادامه این مشکلات رفع خواهد شد. براین اساس به‌گذار از دوره سنتی به نوین خوشبین هستیم. به گفته وی اگر کل نمره را برای اجرای سرشماری اینترنتی 100 در نظر بگیریم نمره سرشماری درحال اجرا بالای 80 خواهد بود که در سال‌های آینده به 100 نزدیک می‌شود.
وی تصریح کرد: سایر کشورهایی که هم‌اکنون به صورت کامل سرشماری‌های خود را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند در ابتدای راه با چند درصد کل کار شروع کرده‌اند و بتدریج به صورت کامل به روش اینترنتی رسیده‌اند. معاون اقتصادی مرکز آمار ایران درپایان یادآور شد: براساس برآوردها و به نسبت ضریب نفوذ اینترنت مشارکت 35 درصدی خانوارها در سرشماری اینترنتی پیش‌بینی شده بود ولی با توجه به استقبال بی‌نظیر مردم از این روش احتمال می‌رود که از این مرز عبور کنیم. به گفته وی با این اتفاق ایران به جمع کشورهایی که اینترنتی سرشماری می‌کنند می‌پیوندد.
ثبت‌نام 225هزار خانوار در 24ساعت

همچنین رئیس ستاد سرشماری کشور گفت: امیدواریم در شورای عالی آمار، برنامه عملیاتی‌گذار از نظام «آمار سنتی» به «ثبت مدرن» با محوریت «مرکز آمار» به عنوان «مرجع فعالیت‌ها» محقق شود. «امیدعلی پارسا» روز سه‌شنبه در دیدار مسئولان ستاد سرشماری نفوس و مسکن 95 با رئیس جمهوری، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این زمینه و مشکلات بنیادین نظام آمار کشور، افزود: در روزهای اولیه مشارکت مردم قابل توجه بود و در 24 ساعت گذشته (سه‌شنبه)، 225 هزار خانوار در ثبت‌نام اینترنتی مشارک داشته‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت