سرویس سیاسی فردا: رسانههای خارجی این روزها درگیر پرونده جدیدی درباره ایران شده اند. پرونده نازنین زاغری؛ کسی که سالهاست اهداف موسسه رویترز را در بسط دموکراسی در کشورهای در حال توسعه پیگیری میکند. اقدامی که در نمای دقیقتر به از بین بردن فرهنگ و سنن و در سطحی بالاتر انتقال اطلاعات محرمانه کشورها به خارج از مرزهایشان می انجامد. البته این نوع نشان بی گناه نشان دادن متهمان امنیتی در کشور در رسانه های معاند مسبوق به سابقه است. بی بی سی و همراهانش در گذشته نیز از تروریست های کرد به عنوان فعالان مدنی و از ریگی به عنوان فعال سنی مذهب یاد کرده اند و از این دست حمایت از مجرمان امنیتی را در سابقه خود فراوان دارند.
ماجرا چه بود؟
۱۵ فروردین امسال بود که نازنین زاغری به هنگام خروج از کشور به مقصد انگلستان توسط نیروهای اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی دستگیر شد. او از حدود ۴ سال پیش با بنیاد تامسون رویترز همکاری داشته و مدیر چندین پروژه آموزشی این بنیاد در کشورهایی چون لبنان ، گرجستان ، اردن ، مراکش، برمه و برخی از کشورهای آفریقایی بوده است.
بنیاد تامسون رویترز ، شرکت چندملیتی است که با هدف ترویج دموکرسی به سبک غربی تاسیس و در زمینه رسانه های گروهی و آموزش خبرنگاری مشغول به فعالیت می باشد و از مهمترین شرکت های وابسته به آن می توان به خبرگزاری رویترز اشاره کرد . بیانیه سپاه ثارالله درباره دستگیری نازنین زاغری سپاه ثارالله استان کرمان در اطلاعیهای با تاکید بر اینکه نازنین زاغری در پروژههای براندازی مشارکت داشته، اعلام کرد: طی اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی یکی از سر شبکههای اصلی وابسته به بیگانگان که ماموریتهای مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده بود شناسایی و دستگیر شد.
پس از آن بود که رسانه های معاند دست به انتشار مطالبی علیه دستگاه قضایی ایران زدند و علاوه بر آن با جمع آوری امضا از شهروندان بریتانیایی ، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا را نسبت به این حساس و زمینه های ورود دولت انگلستان به این پرونده را باز کردند تا در روال قانونی این پرونده امنیتی اخلال ایجاد کنند.
وقتی انگلیسیها برای آزادی «نازنین زاغری» دست به دامان ظریف میشوند
تیرماه امسال بود که «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس در سخنانی در مجلس عوام این کشور از رایزنی با ایران جهت آزادی «نازنین زاغری» خبر داد.
وبگاه انگلیسی «همهای» در این زمینه نوشت: با گذشت صد روز از دستگیری نازنین رتکلیف در ایران «تولیپ صدیق» نماینده مجلس عوام انگلیس از وزیر امور خارجه درخواست کرده تا حکومت ایران را بابت این حادثه محکوم نماید.
نماینده مجلس عوام انگلیس با نامه نگاری با «دیوید کامرون» وزیر خارجه سابق انگلیس رست در آخرین روز کاری وی در این سمت، از او و «ترسا می» درخواست کرد اقدام عملی در این زمینه صورت گیرد.
تولیپ صدیق در همین زمینه اظهار داشته که از توضیحات هاموند در مجلس عوام امیدوار شده است.
هاموند در مجلس عوام انگلیس در این زمینه گفت: «به طور دائمی مقامهای ایران را در زمینه موارد کنسولیمان در ایران از جمله پرونده خانم زاغری -رتکلیف تحت فشار میگذاریم و آن را ادامه میدهیم. همچنین در 4 جولای نیز با "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران گفتوگو کردم.» وی در ادامه گفت که از آن موقع به بعد با نامه نگاری پیگیر این قضیه بودهاست.
نخست وزیر انگلیس هم به میدان آمد
مردادماه بود که دفتر «ترزا می»، نخستوزیر انگلیس در بیانیهای اعلام کرد وی در گفتوگوی تلفنی با حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، درباره چندین مورد از اتباع دو گانه ایرانی - انگلیسی ابراز نگرانی کرده است.
در این بیانیه آمده است: «نخستوزیر درباره تعدادی از موارد کنسولی مربوط به اتباع دوگانه، اعم از مورد خانم نازنیم زاغزی ابراز نگرانی کرد و بر اهمیت حل و فصل این موضوعات همزمان با تلاش برای تقویت روابط دیپلماتیک تأکید کرد.» سیاه نمایی و پرونده سازی علیه ایران از سوی رسانه های معانه در این میان اما شبکه های فارسی زبانی چون بی بی سی فارسی و رادیو فردا، عناصر ضدانقلابی چون مسیح علی نژاد خبرنگار فراری و مدیر صفحه آزادی های یواشکی و همچنین رویا برومند مدیر بنیاد برومند که در سیاه نمایی و پرونده سازی حقوق بشری علیه ایران فعالیت دارد، سعی کردند تا در این عرصه نقش آفرینی کنند و با فرافکنی ، علت دستگیری زاغری را موضوعات کم اهمیتی چون عدم رعایت حجاب در خارج از کشور و یا محدودیت های زنان در ایران معرفی نمایند! همسر نازنین زاغری از صدور حکم وی خبر داد
به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، ریچارد رادتکلیف، همسر نازنین زاغری روز جمعه به رسانهها گفت که همسرش به پنج سال حبس محکوم شده است.
همسر این تبعه ایرانی - انگلیسی همچنین گفت که این حکم روز سهشنبه از سوی قاضی ابوالقاسم صلواتی در دادگاه انقلاب اسلامی صادر شده است، هر چند که هنوز جزییات اتهامات وی مشخص نیست.
پیش از این ریچارد رتکلیف گفته بود: همسرش چندین بار برای دیدن خانوادهاش به ایران سفر کرده بود و پیش از این هیچ مشکلی برایش پیش نیامده بود است.
دیدگاه تان را بنویسید