برخورد با فیش‌های نجومی؛ تاکید رهبری، عزم عدلیه و مخالفت روحانی

کد خبر: 562787

نکته مهم این کشمکش ها نگاه نگران مردم و تا حدودی بی اعتمادی به دولت در ماجرای حقوق‌های نجومی و اختلاف طبقاتی بودهکه بین مدیران و مردم عادی ایجاد شده است.

برخورد با فیش‌های نجومی؛ تاکید رهبری، عزم عدلیه و مخالفت روحانی
دیدار اعضای شورای انقلاب فرهنگی با رهبر انقلاب
سرویس سیاسی فردا: صبح امروز رئیس دستگاه قضا در حاشیه هفدهمین اجلاس سالانه سازمان بسیج اساتید در مشهد گفت: «کسانی که حقوق نجومی دریافت کرده‌اند باید علاوه بر واکنش محکم و قاطع دستگاه قضا نگران عقوبتی سخت در آخرت هم باشند؛ دستگاه قضا در برخورد با افرادی که غیر قانونی حقوق دریافت کرده‌اند مصمم و ثابت قدم است و حکم عدالت را بی اغماض اجرا خواهد کرد.»
به نظر می رسد این گفته های آیت الله آملی لاریجانی پاسخی به صحبت های روز گذشته رئیس جمهور باشد. حسن روحانی که دیروز در جشنواره شهید رجایی سخنرانی می کرد، گفت: «اگر می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم، بدانیم با بگیر و ببند و یا این را بگیر و آن را بگیر فساد درست نمی‌شود، یا اینکه اگر کسی حقوق غیرعادلانه‌ای گرفته، بیاییم دادگاهی درست کنیم و چوبی و شلاقی بیاوریم تا درست شود، خیر؛ نه اینها نیست. باید به ریشه‌ها بپردازیم، دولت به ریشه‌ها می‌پردازد.»
آغاز ماجرای حقوق های نجومی در اردیبهشت سال جاری و با انتشار فیش های حقوقی برخی مدیران بیمه مرکزی و ارقام بسیار درشت آن بود که مانند بمبی در فضای رسانه ای کشور منفجر شد. پس از آن هر چند روز یک بار خبر از انتشار فیش حقوقی جدیدی با مبالغ نجومی منتشر می شد تا اینکه پای رئیس صندوق توسعه ملی هم به این ماجرا باز شد و دولتمردان نیز به این موضوع واکنش نشان دادند. در حالی که کمیسیون اصل 90 از شناسایی 950 مدیر دولتی با حقوق های نجومی خبر داده بود؛ حسن روحانی در گفتگوی تلویزیونی خود گفت: 100 الی 300 نفر حقوق نجومی داشتند، روحانی در سفر استانی به کرمانشاه؛ اما آمار را تغییر داد و گفت: تنها یک درصد از مدیران حقوق نجومی داشتند.
این تناقض گویی ها به اینجا ختم نشد و اسحاق جهانگیری در سی‌ و سومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشورگفت: لیست حقوق 2500 مدیر را گرفتم و کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی می‌گرفتند که همین هم نباید می‌شد و این ماجرا همچنان ادامه دارد.
اما سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اخیر خود اعلام کرد: حداقل برای من این سوال مطرح است که واقعاً 15 نفر بودند که حقوق غیر شرعی و غیر قانونی دریافت کرده بودند؟ من نمی‌گویم 15 نفر بیشتر است یا کمتر، سئوال من این است که ملاک انتخاب برای این 15 نفر چیست؟ اگر ملاک فقط مبلغ بالا بوده که ما خبر داریم تعداد این افراد بیشتر است، اگر ملاک دریافت حق‌الجلسه یا وام‌های نسبتاً سنگین با بهره یک درصد بوده که باز هم تعداد بیشتر از 15 نفر است. اگر هیچکدام از اینها ملاک نبوده بیان کنند تا من که امروز مسئول جزئی در این کشور هستم برایم شفاف‌سازی شود چرا که تا الان چیزی برای من روشن نشود. وی ادامه داد: قوه قضائیه اقدامی کرد و نامه‌ای به دستگاه‌های مختلف نوشت که لیست افرادی که دریافت‌های بالا داشتند را ارائه کند، برخی دستگاه‌ها گزارش‌هایی دادند؛ اما دیدیم که مثلاً فلان فرد فیش حقوقی یک جا را داده در حالی که از 3 جای دیگر حقوق می‌گیرد.
این بگو مگوها در حالی است که نوبخت همچنان مدعی بوده که دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی تخلفی مرتکب نشده‌اند که به قوه قضائیه معرفی شوند؛ وی معتقد است: دریافتی آنان اگرچه غیرمتعارف بوده؛ اما غیرقانونی نبوده است. و از سوی دیگر سخنگوی دولت در یزد در خصوص برخورد با مدیران با حقوق های نجومی اعلام کرد: ما همه آن کسانی را که در این بخش بودند، آنهایی که شناسایی شدند را همانطور که اعلام شد تا الان 13 نفر از این مدیران برکنار شدند و اقدامی که مهمتر لازم بود ما انجام دهیم این بود که دیگر این چنین موضوعی اتفاق نیفتد.
اما نکته مهم این کشمکش ها نگاه نگران مردم و تا حدودی بی اعتمادی به دولت در ماجرای حقوق‌های نجومی و اختلاف طبقاتی است که بین مدیران و مردم عادی ایجاد شده؛ زیرا مدیران با این حجم از حقوق هرگز درد و مشکلات مردم نیازمند را درک نمی کنند و نمی توانند به درستی خدمت رسان مردم باشند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت