خبرگزاری ایرنا: «محمد فرازمند» دوشنبه در میزگرد «مسالۀ تکفیر؛ چالش آیندۀ جهان اسلام» در مشهدگفت: غرب بنا ندارد از سیاست حمایت از تروریسم خود دست بردارد.
وی افزود: به نظر من علت افزایش عملیات های انتحاری در منطقه نیز همین است.
وی در این میزگرد که در حاشیه دهمین همایش استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در هتل جم مشهد برگزار شد، گفت: یکی از اشتباهات مهلک غرب، مخفی کاری در خصوص حکومت های همدست خود در خاورمیانه بوده است.
وی افزود: در شرایط کنونی تحولات خاورمیانه دارای ویژگی های سرعت و تنوع، تغییر هم پیمانی های سنتی و توجه غرب به «وهابیت» به عنوان کلیدواژه مشترک بین تمام گروه های تکفیری و عربستان سعودی است.
فرازمند گفت: به دلیل سرعت و اهمیت تحولات خاورمیانه، اشتباه نکردن، خیلی مهم تر از اقدام است و بسیاری از مشکلاتی که امروز شاهد آن هستیم به دلیل اشتباهاتی است که کشورهای عربی و هم پیمانان غربی آنان مرتکب شده اند.
وی افزود: راهبرد داعش، تاکتیک «گرگ های تنها» است و به همین دلیل است که بیشتر افرادی که از طرف این گروه اقدام به عملیات انتحاری می کنند هیچ پروندۀ امنیتی ندارند ور هدف هم برای آنها گسترده و باز است و از کعبه تا پدر و مادرشان را شامل می شود.
مدیرکل حوزۀ خلیج فارس وزارت امور خارجه گفت: یکی از شبهاتی که در خارج از کشور علیه ایران مطرح می شود این است که چرا داعش همه جا به جز ایران عملیات می کند؟ پاسخ آن است که داعش نمی تواند در ایران خود را مخفی و عملیات کند، چرا که در ایران کسانی هستند که حواسشان جمع است و چنین تحرکاتی را در نقطه آغاز شناسایی و خنثی می کنند.
فرازمند افزود: دومین شبهه علیه ایران این است که ایران به دنبال ایجاد امپراتوری شیعی است که در پاسخ به این شبهه باید گفت، جنگ شیعه و سنی به دلیل شرایطی که ایران در آن قرار دارد نمی تواند به عنوان راهبرد این کشور به شمار آید.
وی گفت: کسانی که این شبهه را مطرح می کنند می خواهند افکار را از سمت تروریسم حاکم در منطقه به این سمت منحرف کنند در حالی که بسیاری از گروه های اهل سنت روابط خوبی با ایران داشته و دارند.
سفیر سابق ایران در بحرین افزود: بدون تردید ایران، باثبات ترین و امن ترین کشور خاورمیانه است و علت آن هم این است که امنیت ایران مستقل است در حالی که امنیت بقیه کشورهای منطقه وابسته به کشورهای دیگر یا نیروهای منطقه ای است.
فرازمند گفت: دلیل دیگر این امنیت آن است که دوستان جمهوری اسلامی، ساختگی نیستند بلکه گروههایی همچون انصارالله یمن هستند که سابقه هزار ساله داشته و در جامعه خود ریشه دارند.
وی افزود: نقطه قوت دیگر جمهوری اسلامی ایران مردم سالاری حاکم بر این کشور و نهادهای مدنی موجود در آن است که مردم می توانند از طریق آنها مطالبات خود را مطرح و پیگیری کنند.
در این میزگرد «عماد افروغ» نیز گفت: پس از فروپاشی شوروی سابق اتفاقاتی رخ داد که هدف اصلی آن اسلام بود و ما باید مواظب می بودیم و وقتی هانتینگتون نظریه «برخورد تمدن ها» را طرح کرد در واقع بستر را برای وقوع جنگی بین جبهه لیبرالیسم و جهان اسلام و شرق فراهم می کرد.
این استاد دانشگاه افزود: امروز عربستان، نقش صهیونیسم را در منطقه ایفا می کند و وظیفه ما این است که در این خصوص با استفاده از اهرم های دیپلماسی عمومی، وارد جنگ نرم شویم.
وی گفت: ظاهرگرایی در جهان تسنن به وهابیت و در جهان تشیع به اخباری گری منتهی شده است و برخی تفسیرهای غلوآمیز در شیعه، بهانه هایی را برای کوبیدن شیعه به دست دیگران می دهد.
او افزود: هر معرفتی باید در برابر نقد گشوده باشد و لذا باید همیشه با این ذهنیت وارد گفت و گو شویم که ممکن است ما هم اشتباه کنیم و از طرفی شیعیان باید به جایگاه حضرت علی (ع) از دیدگاه عنصر وحدت بخش جهان اسلام نگاه کنند.
دهمین همایش استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مشهد برپا شده است تا هفتم مردادماه ادامه دارد.
در این همایش 80 دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در 35 کشور جهان شرکت دارند.
دیدگاه تان را بنویسید