اظهارات نمایندگان دربارهی وضعیت اقتصادی کشور
5 نفر از نمایندگان در پی گزارش امروز وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهاراتی را دربارهی وضعیت اقتصادی کشور مطرح کردند.
وی افزود: آقای وزیر اکنون باید توضیح دهید که در خصوص قانون برنامه دراقتصاد طی مدت سه سال تا چه اندازه پیشرفت داشتهایم.
مجلس چه همکاریهایی میتواند داشته باشد ؟ چگونه میتوان موانع را از سر راه دولت برداشت.
نماینده مردم تبریز همچنین اظهار کرد: وزیر اقتصاد باید توضیح دهد که برای خروج از رکود چه کارهایی تا به حال انجام شده است و این که گفته میشود نرخ تورم تک رقمی شده است به چه قیمتی آیا به قیمت تعطیلی واحدها و بنگاههای تولیدی است.
کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا نیز در سخنانی اظهار کرد: باید توضیح داده شود که برای استقلال بانک مرکزی در قانون برنامه چه کارهایی انجام شده است. یکی از مشکلات اساسی مردم و مجلس بحث عدم استقلال بانک مرکزی است. به عنوان مثال دستگاههای ذیربط وزارت اقتصاد و صنعت موضوعاتی را تثبیت میکنند اما سیستم بانکی پرداخت نمیکند.
وی ادعای مالیات بر ارزش افزوده را از دیگر موارد مورد پیگیری عنوان کرد و گفت: چرا زمانی که دولت از پیمانکار طلب دارد سریعا اقدام میکند اما اگر پیمانکاری از دولت طلبکار باشد چند سال سردرگم خواهد بود.
به گزارش ایسنا، حمید گرمابی نماینده نیشابور نیز در سخنانی تاکید کرد:متاسفانه رکود همچنان پابرجاست و باید فکر اساسی برای رکود کرد و برنامه جهادی داشت.
وی با اشاره به این که در حال حاضر زمان کمی از برجام گذشته و باید فعالیتهای اساسی انجام شود، خطاب به وزیر اقتصاد اظهار کرد: شما صحبت از نرخ رشد 5 درصدی برای سال جاری کردهاید و همچنین برای آینده نرخ رشد 8 درصدی پیش بینی شده است، باید بیان شود که تا چند سال دیگر معضل بیکاری به حداقل خواهد رسید.
وی افزود: بنده معتقدم که باید برای حل این مشکل نرخ رشد بالاتر از ده درصدی را در نظر گرفته زیرا واقعا بیکاری منشاء بسیاری از معضلات اجتماعی است.
نماینده مردم نیشابور در مجلس بر ضرورت جلوگیری از خام فروشی تاکید کرد و گفت: باید سیاستهایی برای جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد خام در نظر گرفته شده و موانع رشد سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش سید تقی کبیری نماینده خوی نیز اظهار کرد: بیکاری کارگران در حال حاضر رو به افزایش است حتی در طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در کنار وجود رشد کند صادرات شاهد رشد بی رویه واردات دراین صنعت هستیم که ضربه مهلکی را به کشاورزان و صنعتگران وارد میکند.
وی با تاکید بر این که در برخی از شهرستانها درصد بالایی از کارخانهها تعطیل شده است گفت: در سایهی این تعطیلی بسیاری از کارگران بیکار شدند و اگر بانکها به داد کارخانهها و بنگاههای زود بازده نرسند آثار خوبی بر جای نخواهد گذاشت.
دیدگاه تان را بنویسید