خبرگزاری فارس: امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز طی سخنانی در دانشگاه تربیت مدرس تهران، مسیری که ناوگروه نداجا قرار است برای رفتن به اقیانوس اطلس آن را طی کند، اعلام کرد.
بنا بر اعلام فرمانده نداجا، این ناوگروه در آینده نزدیک، باید با «دور زدن آفریقا» وارد دومین اقیانوس بزرگ جهان شود.
برای این منظور، ناوگروه اعزامی میبایست با حرکت به سمت جنوب و عبور از آبهای جنوبی قاره آفریقا وارد اقیانوس اطلس شود.
این در حالیست که دریادار سیاری در مهرماه سال 92 در جریان دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش نامیبیا در تهران از آمادگی نداجا برای اعزام ناوگروههای خود به بنادر این کشور خبر داده بود
نامیبیا کشوری در جنوب غرب آفریقا و در سواحل اقیانوس اطلس است.
اطلاعات نقشه
1- خلیج فارس 2-شمال اقیانوس هند 3-خلیج عدن 4-تنگه باب المندب 5-دریای سرخ 6-کانال سوئز 7-دریای مدیترانه 8-تنگه جبلالطارق 9-کشور نامیبیا
خط قرمز، مسیریست که برای ناوگروه اعزامی نداجا به سمت اقیانوس اطلس در نظر گرفته شده است.
البته برای رفتن به اقیانوس اطلس مسیر دیگری نیز وجود دارد که قبلا ناوگروههای اعزامی نداجا 2 مرتبه این مسیر را در قالب اعزامهای مختلف تمرین کردهاند و آن هم مسیر خلیج عدن، دریای سرخ، کانال سوئز، دریای مدیترانه و تنگه جبلالطارق است اما بنا بر اعلام رسمی فرمانده نیروی دریایی، قطعا مسیر انتخابی برای حضور در اقیانوس اطلس، از جنوب قاره سیاه خواهد بود.
آشنایی با اقیانوس اطلس
اقیانوس اطلس یا آتلانتیک، دومین اقیانوس بزرگ دنیا است که قارههای آفریقا و اروپا را از قاره آمریکا جدا میسازد و طول آن نیز از قطب جنوب تا اقیانوس منجمد شمالی است.
این اقیانوس به صورت منطقه S شکلی است که در جهت شمالی-جنوبی گسترش دارد و توسط جریان های متقابل استوایی در حدود 8 درجه عرض جغرافیایی شمالی به اطلس شمالی و اطلس جنوبی تقسیم میشود.
اقیانوس اطلس از غرب توسط قاره آمریکا (شمالی و جنوبی) و از شرق توسط قاره های اروپا و آفریقا محصور شده و توسط تنگه «جبلالطارق» با دریای مدیترانه در ارتباط است.
از سمت شمال توسط تنگه دانمارک، دریای گرینلند و دریای نروژ و دریای بارنتز به اقیانوس منجمد شمالی(اقیانوس شمالگان یا دریای آتلانتیک) و از سمت جنوب شرقی به اقیانوس هند و از سمت جنوب غربی توسط تنگه دریک به اقیانوس آرام و از جنوب به اقیانوس جنوبی متصل می شود (در برخی تعاریف دیگر امتداد آن را تا قطب جنوب در نظر میگیرند).
اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام از طریق کانال پاناما در بین آمریکای شمالی و جنوبی نیز به هم متصل هستند.
این اقیانوس همچنین با دریای کارائیب، خلیج مکزیک، خلیج هودسن، خلیج بافین، خلیج بیسکای، دریای شمال، دریای بالتیک و دریای کلتیک مجاورت دارد.
موقعیت جغرافیایی اقیانوس اطلس
مساحت اقیانوس اطلس با در نظر گرفتن دریاهای مجاور آن در حدود 106 میلیون و 400هزار کیلومتر مربع (41٬100٬000 مایلمربع) است که 20 درصد مساحت کل زمین و 26 درصد مساحت آبهای زمین را شامل میشود. بدون احتساب این دریاها مساحت آن 82 میلیون و 400هزار کیلومتر مربع میشود.
عمق متوسط اقیانوس اطلس با احتساب دریاهای مجاور، 3هزار و 339 متر و بدون در نظر گرفتن آنها، 3 هزار و 926 متر و عمیق ترین قسمت این اقیانوس نیز در گودال پورتوریکو به عمق 8هزار و 605 متر است.
عرض اقیانوس اطلس از 2هزار و 848 کیلومتر (بین برزیل و لیبریا) تا 4هزار و 830 کیلومتر (بین آمریکای شمالی و آفریقا) متغیر است.
همسایگان اقیانوس اطلس را در قاره اروپا، کشورهایی نظیر ایسلند، نروژ، سوئد، دانمارک، آلمان، هلند، بلژیک، انگلستان، ایرلند، فرانسه، اسپانیا، پرتغال
در قاره آفریقا، کشورهایی نظیر مراکش، موریتانی، سنگال، گامبیا، گینه بیسائو، گینه، سیرالئون، لیبریا، ساحل عاج، غنا، توگو، بنین، نیجریه، کامرون، گینه استوایی، گابون، کنگو، آنگولا، نامیبیا، آفریقای جنوبی و جزایر قناری
در آمریکا جنوبی، کشورهایی نظیر جورجیای جنوبی، جزایر فالکند، شیلی، آرژانتین، اروگوئه، برزیل، گویان، ونزوئلا، کلمبیا
در حوزه کارائیب، کشورهای ترینیداد و توباگو، کوراسائو، سنت وینسنت و سنت لوسیا، جزیره گوادلوپ، دومینیکا، آنتیگوا و باربودا، سنت کیتس و نویس، سنت مارتین، پورتوریکو، جمهوری دومینیکن، هائیتی، باهاما، کوبا و جامائیکا
در آمریکای شمالی و مرکزی، کشورهایی نظیر پاناما، کاستاریکا، نیکاراگوئه، هندوراس، گواتمالا، مکزیک، آمریکا و کانادا تشکیل میدهند.
دیدگاه تان را بنویسید