سرویس سیاسی فردا؛ حسن گرنهای: می گویند مدافع حقوق کارگران است اما سال هاست که تغییر مثبت در زندگی کارگران ایجاد نشده است. خانه کارگر را در اختیار دارد اما بسیاری از کارگران سالهاست که بیخانهاند و در معیشت و رفع نیازهای اولیه زندگی خود ماندهاند. صحبت از علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیر کل خانه کارگر است. شاید همه چیز هم در اختیار او نبوده است، اما او نماد جریان کارگری و نهاد صنفی مربوط به کارگران است.
علیرضا محجوب که در سال 1337 در اشتهارد از روستاهای نزدیک به تهران چشم به جهان گشود، او تحصیلات خود را در هنرستان فنی حرفهای گذراند و تا مقطع لیسانس ادامه تحصیل داد و سپس به فراگیری مهارتهای فنی وکارگری پرداخت. او نظریهپرداز، نویسنده و سیاستمدار اصلاحطلب است که با قرار گرفتن در لیست ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان توانست در انتخاب دهم مجلس شورای اسلامی با کسب بیش از یک میلیون سیصد هزار رای رتبه چهارم حوزهٔ انتخابیهٔ تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر را کسب و راهی مجلس شورای اسلامی شود.
بیوقفه و مستمر؛ از مجلس پنجم تا دهم
محجوب پیش از این در انتخابات میاندورهای مجلس سوم، رتبه ششم را کسب کرد که در آن مرحله چهار نفر به مجلس راه مییافتند و در دوره چهارم نیز رتبه سی و سوم را کسب کرد و از حضور در مجلس باز ماند اما بعد از آن یعنی دوره پنجم تا کنون به طور پی در پی توانسته با کسب حد نصاب آرا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی باشد. از نکات جالب در مورد دبیر کل خانه کارگر این است که در یک خانواده هفت نفر زندگی کرده است و خود دارای چهار فرزند است و با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی او هنوز تلفن همراه ندارد و در مصاحبهای اعلام کرده است که تا مجلس هشتم بابت نمایندگی حقوقی دریافت نمیکند و بعد از آن که مصوب شد نمایندگان فقط از مجلس میتوانند حقوق بگیرند که مجبور به دریافت حقوق از مجلس شد.
از دیگر نکات جالب در مورد علیرضا محجوب این است که او در اکثر جلسات علنی مجلس دیرتر از موعد مقرر میرسد و اکثرا نام او جزو متاخرین از سوی هیات رئیسه مجلس اعلام میشود.
علیرضا محجوب که سابقه ریاست کمیسیون اجتماعی را نیز در کارنامه کاری خود دارد به طور کلی خود را وارد دعواهای سیاسی و موضع گیریهای احساسی نمیکند و بیشتر سعی میکند از تریبونی که در اختیارش قرار می گیرد جهت پیشبرد اهداف خود به ویژه بهبود معیشت و سطح زندگی قشر کارگر جامعه استفاده کند.
از اعتصاب کارگری تا جبهههای جنگ او قبل از پیروزی انقلاب به استخدام شهرک اکباتان در آمد و از همان جا نخستین جنبش های کارگری اسلامی را راه اندازی کرد و کمی بعد از آن اقدام به چاپ و پخش سخنان و نشر افکار امام خمینی کرد، او همچنین از نویسندگان و طراحان اعلامیه های اعتصاب کارگری جهت مبارزه با حکومت پهلوی نیز به شمار می رود. علیرضا محجوب که سابقه سی و شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه دارد از سال 1369 تا کنون یعنی به مدت بیست و شش سال دبیر کل خانه کارگر است که یک سازمان غیر دولتی و اصلاح طلب به شمار می رود که با هدف پیگیری مطالبات و حقوق کارگران و منسجم ساختن آنها در عرصههای اجتماعی تشکیل شده است که از زمان تاسیس خود یعنی سال 1337 تا به امروز بارها در اختیار نهادهای مختلف قرار گرفته است. دبیر کل خانه کارگر بیشتر فعالیت خود را در سال های اخیر به بهبود معیشت زندگی کارگران و رسیدگی به آنها اختصاص داده است از منتقدین جدی عملکرد اقتصادی به ویژه در بازار پولی در دولت قبل و همچنین مشکلاتی که برای شرایط معیشت زندگی مردم ایجاد کرده است بود. او حتی انتقادات تندی به عملکرد مجلس ششم به ویژه وضعیت عملکرد در حوزه اقتصادی این
مجلس دارد و مشکلات و شکاف هایی که کشور در بخش اقتصاد امروزه با آن مواجه است را ناشی از تصمیمات و اقدامات اشتباه آن مجلس می داند. محجوب از جمله سیاستمدارانی است که به وجود احزاب مختلف در کشور اعتقاد فراوان دارد، او حزب را مدرسه سیاست می داند و همچنین بر این باور است که احزاب يک جريان سياسي زنده هستند و جامعه سیاسی بدون حزب یعنی یک جامعه بدون اندیشه که این مسئله با آرمان های انقلاب اسلامی و نظام ما مغایرت دارد، او در صحبت هایش همیشه بر حضور قدرتمند احزاب در تصمیم گیری های مختلف در کشور تاکید داشته است.
موضعگیریهای مجوب و تشکیلاتش در بزنگاههای سیاسی کشور علیرضا محجوب معتقد است که خانه کارگر در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 موضعگیری سیاسی خاصی بین کاندیدای اصلی یعنی ناطق نوری و خاتمی نداشت ولی در آن برهه بیشتر کارگران به آقای خاتمی رای دادند. او همچنین معتقد است خاتمی سمبل توسعه سیاسی بود و شعار نوسازی سیاسی میداد که این اتفاقی نو و تازه در عرصه سیاست بود. با وجود عدم حمایت اصلاح طلبان مجلس ششم از محجوب و قرار ندادن نام او در لیست اصلاحات، محجوب و خانه کارگر در سال 80 به طور رسمی اعلام حمایت خود از خاتمی رئیس جمهور وقت را اعلام کرد، محجوب که خود را مهره سیاسی نمیداند از حامیان هاشمی رفسنجانی در انتخابات 84 بود و هیچگاه موافق به حضور احمدی نژاد نبود. محجوب از مشاوران نزدیک مهندس موسوی در زمان نخست وزیر ایشان به شمار می رود در سال 88 هم حامی موسوی بود اما بعد از اعلام نتایج موضع سکوت را در پیش گرفت و وارد فضای ناآرامی که آن روزها در کشور جریان داشت نشد. در سال 92 محجوب و خانه کارگر از مدت ها قبل انتخابات اعلام حمایت از کاندیدای صنف خود یعنی حسین کمالی را اعلام کردند اما بعد از اینکه نتوانستند
او را راضی به شرکت در انتخابات کنند از حسن روحانی حمایت کردند، دبیر کل خانه کارگر در آن روزها در مصاحبهای با انتقاد از وضعیت تورم در اقتصاد کشور گفت: هرکس که بیاید و رئیس جمهور شود قربانی میشود و دو سال بیشتر دوام نمیآورد و بر این باور بود که با داروی سرماخوردگی نمیتوان به جنگ اقتصاد سرطان زده رفت.
منتقد همیشگی به شیوه اداره تامین اجتماعی علیرضا محجوب از جمله منتقدین همیشگی شیوه اداره تامین اجتماعی در دوره های مختلف به ویژه زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد بوده است، او مدام از جا به جایی های پی در پی مدیران این سازمان و تاثیر آن بر عملکرد این نهاد ابراز نارضایتی کرده است، نهایتا در سال 92 عنوان رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی انتخاب شد و از گم شدن بیست هزار صفحه از مدارک تحقیق و تفحص از این سازمان و تخلفات و اختلاس های دیگر این سازمان پرده برداشت.
منتقدین برجام اگر از مسئولان تشکر نمیکنند، لااقل توهین نکنند دبیر کل خانه کارگر که از موافقین اجرای طرح برجام و تیم مذاکره کننده بود همواره سعی در دفاع از اقدامات تیم مذاکره کننده داشته و در یکی از مصاحبههای خودش خطاب به منتقدین گفت: منتقدین حق ندارند برای دستیابی به مطالبه خود از شیوههای غیرمعقول و غیرمعمول استفاده کنند. استفاده تبلیغاتی از تشکیلات خانه کارگر با اهداف سیاسی محجوب با وجود تمام تلاشها و دغدغههای خود برای بهبود وضعیت کارگران در ایام نزدیک به انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی از تشکیلات و ستادها و همچنین امکاناتی که در اختیار مجموعه خانه کارگر قرار گرفته بود به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده کرد تا بتواند رضایت افراد بیشتری را در فصل حساس انتخابات بدست آورد و بتواند از این طریق اهداف سیاسی خود و مجوعه اش پیش ببرد.
دیدگاه تان را بنویسید