امنیت شبکه بانکی کشور به آمریکایی‌ها سپرده شد؟

کد خبر: 516494

علی‌رغم به گوش رسیدن زمزمه‌هایی از یک قرارداد پیچیده و بحث‌برانگیز با آمریکا در زمینه سیستم پولی کشور، مسئولان مربوطه هیچ پاسخی به این گمانه‌زنی‌ها نداده و در دسترس نیستند.

خبرگزاری تسنیم: اخیرا اخباری در زمینه ورود پیمانکاری آمریکایی به شبکه پرداخت الکترونیکی کشور (شاپرک) به گوش می‌رسد که قرار است نرم‌افزاری زیرساختی جهت شناسایی و کشف تقلب در تراکنش‌های الکترونیکی را در شبکه بانکی کشور پیاده سازی کند.
شعار این شرکت آمریکایی موسوم به SAS با 3.16 میلیارد دلار درآمد در سال 2015 میلادی "قدرت دانش" است و در معرفی خود گفته است که از 148 کشور جهان مشتری داریم و نرم‌افزار انحصاری ما در زمینه کنترل ریسک و مدیریت کلاهبرداری‌های مربوط به تراکنش‌های الکترونیکی در بیش از 80 هزار سایت کسب‌وکاری، دولتی و دانشگاهی نصب شده است.
به ادعای این شرکت با 14 هزار کارمند، 91 کمپانی از صدتای مطرح از نظر لیست مؤسسه تحقیقاتی فورچون 2015 از مشتری‌های SAS هستند.
تعداد کارمندان این شرکت آمریکایی در اروپا، آفریقا و خاورمیانه 3772 نفر است.
از آن جهت که نرم‌افزار ساس، نرم‌افزاری آماری است که برای تجزیه وتحلیل آمارها به کار می‌رود و انواع تجزیه و تحلیل‌های سری‌های زمانی، انواع مدل‌های خطی و غیر خطی، روش‌های چند متغیره پیوسته و گسسته، کنترل کیفیت، آمار توصیفی، انواع تحلیل‌های گرافیکی و نموداری، انواع تحلیل‌های ماتریسی و … را توسط آن انجام داد باید در برخورد با آن هوشیارانه عمل کرد.
بازیابی اطلاعات و مدیریت داده، گزارش نویسی و گراف‌ها، آمار و داده‌کاوی، برنامه‌ریزی تجاری، پیش‌گویی و سیستم پشتیبانی تصمیم‌گیری، تحقیق در عملیات و کنترل پروژه، کنترل کیفیت، توسعه نرم‌افزار پلیکیشن، انبار داده (استخراج، انتقال، بارگیری) و نرم‌افزار کنترل از راه‌دور بخشی از امکانات ساس به شمار می‌رود.
منظور از داده کاوی، تحلیل ماشینی پایگاه‌ها و مجموعه‌های حجیم داده‌ها در پی کشف و استخراج دانش است. این گونه مطالعات و کاوش‌ها را به واقع می‌توان همان امتداد و استمرار دانش کهن و همه جا گیر آمار دانست.
اصطلاح Data Mining همان طور که از ترجمه آن به معنی داده کاوی مشخص می‌شود به مفهوم استخراج اطلاعات نهان یا الگوها و روابط مشخص در حجم زیادی از داده‌ها در یک یا چند بانک اطلاعاتی بزرگ است.
با این تفاسیر، بسیاری از متخصصان امنیت ملی معتقدند در چنین حوزه‌های حساسی تن دادن به اختلالات و مشکلات داخلی بهتر از در اختیار گذاشتن سناریوهای معمول تبادلات پولی- مالی و بانک‌های اطلاعات حساس کشور به خارجی‌هاست.
اصولا مشارکت با خارجی‌ها در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی به هر اندازه خوب باشد اما امنیت مقوله جداگانه‌ای است که برون سپاری آن به پیمانکاران خارج از کشور کار عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد و طبق گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل مانند این است که امنیت و دفاع از مرزهای کشورمان را به آمریکایی‌ها واگذار کنیم.
در حالیکه گفته می‌شود هم‌اکنون به‌رغم گره خوردن تبادلات پولی- مالی بین‌المللی ایران به علت ممانعت دولت آمریکا از رفع حقیقی تحریم‌ها، نمایندگان SAS از دفتر دوبی و پاکستان به تهران آمده‌اند و به سرعت در محل کار خود مستقر شده‌اند اما تا حال حاضر پاسخی از سوی مقامات رسمی و مسئولان بانک مرکزی به این موضوع داده نشده است.
انتظار می‌رود مسئولان هر چه سریع‌تر در جهت تنویر افکار عمومی به شفاف‌سازی این قرارداد بپردازند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد