اختلاف اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر سر ریاست مجلس / عارف یا لاریجانی مسئله این است

کد خبر: 507376

هرچه به تشکیل مجلس دهم نزدیک‌تر می‌شویم اختلافات در میان ائتلاف امید بر سر ریاست مجلس جدی‌تر می‌شود. در روزهای گذشته روزنامه‌های مختلف اصلاح‌طلب با تیترهای مختلف از ریاست علی لاریجانی یا محمدرضا عارف برای ریاست مجلس دهم سخن گفته‌اند.

اختلاف اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر سر ریاست مجلس / عارف یا لاریجانی مسئله این است
سرویس سیاسی فردا:

هرچه به تشکیل مجلس دهم نزدیک‌تر می‌شویم اختلافات در میان ائتلاف امید بر سر ریاست مجلس جدی‌تر می‌شود.

در روزهای گذشته روزنامه‌های مختلف اصلاح‌طلب با تیترهای مختلف از ریاست علی لاریجانی یا محمدرضا عارف برای ریاست مجلس دهم سخن گفته‌اند.
اختلاف اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر سر ریاست مجلس
روزنامه آرمان امروز در شماره روز یکشنبه خود با تیتر نگاه خیره سیاست بر دو کرسی ریاست از علی‌لاریجانی حمایت کرد. این روزنامه نوشته بود : «اكنون تكليف اين كرسي تا حدودي مشخص شده است و به نظر مي‌رسد از ميان عارف از طيف اصلاح‌طلبان و لاريجاني از اردوگاه ميانه‌روها يكي بر كرسي رياست خواهند نشست. البته بايد اين موضوع را مدنظر داشت كه طيف گسترده‌اي از اصلاح‌طلبان تمايل به بقاي لاريجاني بر كرسي رياست مجلس دارند و بر اين اعتقاد هستند قدرت رايزني و تاثيرگذاري او به مراتب بيشتر از عارف است.» اما روزنامه افتاب یزد در صفحه اصلی خود با تیتر: «افراد مورد حمایت ائتلاف امید به ریاست عارف رای می‌دهند» بر اختلاف در میان اردوگاه اصلاح‌طلبان و ریاست عارف تاکید کرد.
کارگزارانی ها در انتخابات ۹۲ نیز با حمایت از گفتمان اعتدال و حسن روحانی تلاش زیادی برای کناره‌گیری عارف داشتند. در سال گذشته نیز تلاش بسیاری کردند تا با کاندیداشدن چهره‌های اعتدالی نظیر حجت‌الاسلام ناطق‌نوری دکتر عارف سرلیست انتخاباتی آن‌ها در مجلس نشود. پس از برگزاری انتخابات دهم و راه‌یابی لیست مورد حمایت ائتلاف امید در تهران به مجلس حرف‌ها و حدیث‌ها بر سر ریاست مجلس جدی‌تر شده است. به نظر می‌رسد رایزنی‌ها و گروکشی‌های سیاسی میان طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب بر سر کرسی ریاست قوه مقننه ادامه دارد. هرچند هنوز با توجه به روشن نشدن تکلیف کرسی‌های مرحله‌دومی پیش‌بینی دقیقی در خصوص ریاست مجلس آتی نمی‌توان داشت اما تحلیل‌گران شانس بیشتری برای دکتر لاریجانی قائل هستند.
حسین مرعشی عضو شوراي مركزي كارگزاران درباره ریاست مجلس دهم گفته است: « ما دو خير داريم. يك خير اين است كه مجلسي مي‌خواهيم كه حامي دولت و اصلاح‌طلب باشد كه آقاي عارف از اين جهت بهترين گزينه براي رياست است. از طرف ديگر نمي‌خواهيم آقاي لاريجاني كه گام بزرگي را در جهت اصلاح جناح اصولگرا و جدا كردن اصولگرايان اصيل از جبهه پايداري برداشت ناديده گرفته يا به آن بي‌توجه باشيم. اين موضوع يك موضوع بين‌الخيرين است. نمي‌خواهيم آقاي لاريجاني را ناديده گرفته يا به او بي‌توجه باشيم. آقاي لاريجاني و آقاي عارف بايد با هم صحبت كنند. آقايان لاريجاني و عارف، مي‌توانند برنده بحث رياست باشند؛ همچنين هردو مي‌توانند بازنده اين بحث باشند.»
اختلاف اصلاح‌طلبان و کارگزاران بر سر ریاست مجلس
در حالی اختلاف میان اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در مجلس نمایان‌تر می‌شود احمد شیرزاد نماینده افراطی مجلس ششم در مصاحبه با روزنامه شرق از علنی شدن این اختلافات انتقاد کرد و گفت: «من به هیچ‌وجه رقابت علنی آقایان لاریجانی و عارف را به مصلحت اصلاح‌طلبان نمی‌دانم. درست است که درون جریان اصلاحات هم رقابت‌هایی وجود دارد اما سیاست بر این است که علنی نشود. درحال‌حاضر جریان‌های دیگری در مجلس هستند و برنامه‌ها و گزینه‌های دیگری دارند. آقایان عارف و لاریجانی و افراد نزدیک به این دو باید برنامه‌های مشترکی داشته باشند. اولین محل شکاف، انتخاب رئیس مجلس است که این دو نفر می‌توانند پیشاپیش در مورد آن با هم توافق کنند. اگر در این توافق، دادوستد سیاسی امکان‌پذیر نباشد، می‌توانند در یک جلسه غیرعلنی از منتخبان مردم رأی استمزاجی بگیرند و بدانند تمایل به سمت چه کسی بیشتر است و همان نفر کاندیدای ریاست مجلس شود. در مرحله دوم باید گفت که تندروها سعی می‌کنند میان اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلبان شکاف ایجاد کنند و با تعمیق این شکاف مستقل‌های مجلس را به سمت خود بکشانند و نشان دهند که بیشتر در ارتباط با قدرت هستند و از این طریق برای خود جاذبه ایجاد کنند.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت