خبرگزاری فارس: ابوالفضل سروش نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم با تاکید بر اینکه پیام نوروزی رهبری برای سال 1395 که اقتصاد مقاومتی را برای باری دیگر برای ما به ارمغان داشت، نشان از جدی بودن این مفهوم دارد، اظهار داشت: هرچند مُبدع این اصطلاح شخص رهبری بودند اما شاید برخی فکر کنند که این مفهوم جدید است و ایشان بدون ریشه قبلی این موضوع در علم اقتصاد آن را ارائه نموده اند در حالی که اقتصاد مقاومتی میتواند یک روش علمی و عملی در علوم اقتصادی باشد.
سروش با بیان اینکه در یک اقتصاد مقاومتی باید محدوده های اثرپذیر از تحریم را شناسائی نمود و برای مدیریت و بیاثر کردن اثر مخرب تحریم برنامه ریزی نمود، خاطرنشان کرد: البته در بهترین شرایط میتوان چنین فشارهایی را تبدیل به فرصتی برای پیشرفت اقتصاد ملی و تولید داخلی نیز نمود .
وی ادامه داد: جای تعجب نخواهد بود اگر حتی بعد از اجرای کامل برجام و هویدا شدن رونق اقتصادی، کماکان به اقتصاد مقاومتی تا رسیدن به اهداف تبیین شده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، منطقه ای و حتی جهانی ادامه دهیم.
سروش با اشاره به کاهش وابستگی به خارج و افزایش کمی و کیفی تولیدات داخلی به عنوان دو اصل رکین اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: این دو رکن در عین کاهش فشارهای ناشی از تحریم میتوانند فرصت عبور از تنگناهای اقتصادی و متعاقب آن بهبودهای اجتماعی و سیاسی را برای کشور تحت تحریم ایجاد نمایند.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به مهمترین مولفه های اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: تمرکززدایی اداری و سازمانی جهت تسهیل تصمیمسازی و ذخیره زمان از یک سو و از سوی دیگر خصوصی سازی با ماهیت برنامه محور و مبتنی بر منافع ملی به دور از منافع جناحی و یا طبقاتی است بطوری که متضمن سود و ارتقا ملی و افزایش سرانه و درآمد ملی باشد و نه در چرخهای غلط منجر به مافیاسازی و اختلاسپروری و رانتخواری تحت لوای خصوصیسازی شود.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به دو کلمه "اقدام و عمل" در پیام نوروزی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این دو کلمه اشاره به عدم رضایتمندی نسبت به روند اقتصاد مقاومتی و یا میزان نتیجه حاصله است.
وی پیرامون اولویتهای مجلس آینده خاطرنشان کرد: مجلس آینده وظیفه دارد نقشی چون یک لولای محکم و قابل اعتماد بین دو رکن اصلی تصمیمگیری و اجرای کشور در امر اقتصاد مقاومتی، یعنی دستورات بلند مدت و احکام رهبری از سوئی و قوه مجریه از سوی دیگر ایفا نماید و البته برای این نقش، ابزار تقنینی و نظارتی کافی را ایجاد کند.
سروش در خاتمه با بیان اینکه کمک به گشایش درهای تجاری ایران به روی جهان با رویکردی غیر وارداتی سرلوحه اقتصاد خارجی در قالب اقتصاد مقاومتی است اظهار داشت: واردات باید صرفا در عرصه هایی صورت پذیرد که امکان تولید داخلی نیست و یا تولیدات داخلی برای رشد خود نیازمند رقیب خارجی هستند و در این راستا از جیب بیت المال نباید هیچ یارانه (سوبسیدی) به جنس و محصول وارداتی از هر نوعی تعلق گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید