خبرگزاری فارس: محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در سومین مقصد سفر آسیایی اش و پس از ترک سنگاپور وارد بندر سری بگاوان پایتخت برونئی در جنوب شرق آسیا شد.
ظریف قبل از سنگاپور به اندونزی سفر و ضمن شرکت در پنجمین نشست فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی با برخی مقامات شرکت کننده در نشست و همچنین وزیر خارجه و رئیس جمهور اندونزی نیز دیدار و گفت وگو کرد.
وی در سفر یک روزه اش به برونئی با شاهزاده «المهتدی بالله» ولیعهد برونئی و وزیر ارشد در دفتر نخست وزیری و خانم شاهزاده سارا همسر ولیعهد در قصر المیزان دیدار و در خصوص راه های گسترش مناسبات گفت وگو کرد.
ظریف همچنین قرار است با حسن البلقیه سلطان برونئی در کاخ سلطنتی نورالایمان ملاقات خواهد کرد.
بازدید از مسجد جامع حسن البلقیه از دیگر برنامه های ظریف در حضور یک روزه اش در برونئی است.
وزیر خارجه کشورمان پس از آن با داتو علی آپونگ وزیر منابع اولیه و توریسم برونئی دیدار و بعد از آن هم با «پهین لیم جوک سنگ» وزیر شماره 2 امور خارجه و تجارت و «پهین دکتر حاجی یاسمین» وزیر انرژی و صنایع این کشور دیدار خواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی شام هم مهمان وزرای خارجه و تجارت و همچنین انرژی و صنایع برونئی است و پس از آن برونئی را به مقصد تایلند ترک خواهد کرد.
حسین جابری انصاری سخنگو، فرازنده مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه، علی چگنی مدیرکل کنسولی و سید جواد قوام شهیدی مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه، ظریف را در این سفر همراهی می کنند.
برونئی که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند، بیشتر به دلیل نام پادشاهش و ثروت افسانهای او شناخته شده است. زبان رسمی مردم این کشور مالایی است. این کشور که تا سال 1984 تحت الحمایه انگلستان بود بعد از این سال مستقل شد و به دلیل داشتن منابع فراوان نفت و گاز، یکی از بالاترین استانداردهای زندگی در جهان را داراست.
نوع حکومت برونئی پادشاهی و موروثی است و پادشاه با کمک شورای وزیرانی که خود منصوب میکند با صدور فرمان حکومت میکند و هیچ حزب سیاسی در این کشور وجود ندارد. در حال حاضر حاجی حسن البلقیه سلطان برونئی که گفته میشود ثروتمندترین مرد جهان است پس از استعفای پدرش در 5 اکتبر 1967 جانشین او شد.
«پهین داتو لیم» وزیر امور خارجه برونئی اردیبهشت سال گذشته (1393) به تهران سفر و با محمدجواد ظریف دیدار و گفت وگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با ابراز خرسندی از روابط خوب سیاسی بین دو کشور، ابراز امیدواری کرد با تداوم سفرهای متقابل مقامات عالیرتبه و برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی شاهد توسعه و گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی دوجانبه و همچنین همکاری های دو کشور در سازمانهای منطقه ای و بین المللی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های گسترده و متعددی برای همکاری و توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و برونئی در حوزه های متنوع اقتصادی، تجاری، بازرگانی و انرژی در ابعاد دوجانبه و منطقه ای در دو منطقه مهم خلیج فارس و جنوب شرق آسیا وجود دارد که نیازمند برنامه ریزی و اجرایی کردن توافقات فیمابین است.
وزیر امور خارجه برونئی نیز ضمن اعلام آمادگی کشورش برای توسعه و گسترش روابط همه جانبه با ایران به خصوص در زمینههای اقتصادی، تجاری و بازرگانی، اظهار داشت: امیدواریم در سایه پیگیریها و سفر مقامات عالیرتبه دو کشور شاهد جهشی در سطح روابط باشیم.
چهارمین مقصد سفر آسیایی و اقیانوسیه ظریف پس از اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) هم تایلند است و وزیر خارجه پس از شرکت در چهاردهمین نشست وزرای خارجه مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی و دیدار و گفت وگو با مقامات تایلند، راهی نیوزیلند شده و از آنجا هم به استرالیا سفر خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید