خبرگزاری فارس: روبرت بیگلریان نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی درباره الزامات کشور برای بهرهگیری صحیح از آغاز برجام با تاکید بر تاثیر تحریمها بر اقتصاد کشور گفت: البته هیچ کس نتوانسته است درصد دقیقی از این میزان تاثیرگذاری اعلام کند اما در هر صورت لازم نیست درباره آن مبالغه به خرج داد.
وی بازیابی بازارهای سابق نفتی را یکی از مراحل پیش رو در عصر پسابرجام خواند و ادامه داد: اگر بتوانیم در این راستا ظرفیتهای خود را گسترش دهیم که حق مسجل ما در اوپک نیز همین است میتوان بخشی از خلأهای مالی کشور را جبران کرد.
وی آزادسازی ارقام بلوکه شده کشور را موجب «روغنکاری» گردش مالی کشور خواند و افزود: طبیعتاً در این مسیر شرکتهای نفتی جهت سرمایهگذاری در صنعت نفت کشور ابراز علاقه کرده همچنین دیگر کارخانجات خارجی نیز چشم به بازار ایران برای وارد کردن کالاهای خود دارند.
نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی گفت: ما در نهایت خیلی که هنر بکنیم به شاخصهای 5 یا 8 یا 10 سال پیش باز خواهیم گشت زیرا هنوز با مشکلات ساختاری خود مواجه هستیم.
وی از لزوم تعریف یک نگاه مشخص و شسته و رفته به موضوع اقتصاد مقاومتی سخن گفت و خاطرنشان کرد: ما نیاز به اصلاح جدی در نظام هزینهها، مالی و دولتی داریم. همچنین برخورد با مقوله فساد و نگاه به بهرهوری در حوزههای گوناگون باید تغییر کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به سوءمدیریتهای گذشته و فعلی در این حوزهها اشاره کرد و گفت: مهم این است که از این به بعد با چشماندازی صحیح به پیش رفته و با یک همافزایی جهشی را در عرصه اقتصادی طی کنیم.
پس از اعلام لغو تحریمهای هستهای ایران پس از آغاز اجرای برجام، نشریه «نشنال اینترست» نوشت که با توجه به کاهش شدید قیمت نفت و همچنین عملکرد ضعیف اقتصاد ایران این کشور از لغو تحریمها آنگونه که حامیان و منتقدان توافق هستهای به آن امید داشتند سود نخواهد برد.
این نشریه در ادامه گزارش خود عنوان داشت: تحریمهای ایران در بسیاری از حوزهها از جمله حوزه انرژی، خودرو، بیمه،کشتیرانی و خطوط هوایی لغو شده است و ایران در حال حاضر میتواند پس از یک دهه با بازار جهانی آزادانه باز گردد اما لغو این تحریمها در شرایط بد کنونی اقتصاد ایران خیلی به کار نخواهد آمد.
دیدگاه تان را بنویسید