نحوه تشکیل، سرکردگان و روابط خارجی الجبهة الإسلامیة

کد خبر: 487779

باند تروریستی موسوم به الجبهه الاسلامیه از چندین گروه شامل «حرکة أحرار الشام،کتائب أنصار الشام، صقور الشام، لواء الحق، جیش التوحید، جیش الإسلام و الجبهة الکردیة» تشکیل شد که از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی رژیم‌های عربی به ویژه آل سعود بهره‌مند است.

خبرگزاری تسنیم: در گزارش‌های قبلی به معرفی گروه‌های تروریستی جیش الاسلام، الجیش الحر، جبهه النصره، گروه نورالدین زنگی، فیلق الرحمن و «الاتحاد الاسلامی لاجناد الشام» پرداختیم و در این گزارش به معرفی گروه تروریستی موسوم به «الجبهه الاسلامیه»می‌پردازیم.
باند تروریستی موسوم به الجبهه الاسلامیه از چندین گروه مسلح شامل گروه‌های موسوم به «حرکة أحرارالشام،کتائب أنصار الشام، صقور الشام، لواء الحق، جیش التوحید، جیش الإسلام و الجبهة الکردیة» تشکیل شد. زمان اعلام شکل‌گیری چنین باند مسلحی در مورخه 2013/11/22 با هدف ادعایی «برپایی دولت اسلامی در سوریه» به زعم سرکردگان این باند بود.
این باند بزرگترین ائتلاف متشکل از گروه‌های مسلح تندرو در سوریه بود به طوری که تعدادی از گروه‌های مسلح در مناطق مختلف سوریه با آن مرتبط هستند. برخی منابع مدعی شده بودند که تعداد تروریست‌های این باند به 50 هزار نفر می‌رسد، اما سرکردگان این باند یا سخنگویان آن، از واژه هزاران نفر برای تعداد اعضایشان استفاده می‌کردند بدون این‌که به آمار دقیق آن اشاره کنند که البته این مسئله به دلایل متعددی برمی‌گردد که مهمترین آن، قابل تغییر بودن آمار بر اساس افرادی که به آن می‌پیوندند یا از آن جدا می‌شوند، اعلام شده است.
سرکردگان الجبهه الاسلامیه تلاش کردند تا خود را صاحب فکر سیاسی و مدنی نشان دهند، ولی پس از ظاهر شدن افکار افراطی که مدعی بودند در چارچوب اسلامی است، دراین راه شکست خوردند.
این باند همچنین ادعا کرده بود که مستقل است و به هیچ طرفی وابسته نیست. گروه‌ها و شاخه‌های مختلف تحت پرچم الجبهه الاسلامیه در اغلب محورها در خاک سوریه پراکنده شدند، اما نقطه اصلی تمرکز این باند در حلب و حومه شمالی آن و حومه دمشق به ویژه در دوما بوده است که مرکز باند تروریستی موسوم به جیش الاسلام وابسته‌ترین گروه تروریستی تکفیری به آل سعود در آن فعالیت می‌کند که سرکردگی آن را در حال حاضر، همام البویضانی پس ازهلاکت زهران علوش برعهده دارد.
سرکردگی این باند را افراد مختلفی بر عهده داشته‌ اند که شرایط متعددی آنها را کنار هم جمع کرده است که مهمترین این افراد، ابوعیسی الشیخ سرکرده آنچه «الویه صقور الشام» خوانده می‌شود، حسان عبود ملقب به فرمانده گروه موسوم به حرکه احرارالشام الاسلامیه و زهران علوش سرکرده جیش الاسلام بود که در آخرین ماه سال 2015 میلادی به هلاکت رسید.
بازداشت و زندان مهمترین سرکردگان باند الجبهه الاسلامیه را کنار هم جمع کرد به طوری که احمد عیسی زکریا الشیخ که ملقب به ابوعیسی الشیخ است،‌زهران علوش مقبور و حسان عبود به سبب فعالیت‌های افراطی و اتهامات وارده به آنها مبنی بر تشکیل هسته‌های تروریستی در سوریه به زندان افکنده شده بودند و همه آنها به موجب عفو ریاست‌جمهوری صادره از سوی رئیس جمهور بشار اسد در ماه‌های آغازین بحران سوریه آزاد شدند.
در 29 جولای 2014 میلادی عناصر تشکیل دهنده الجبهه الاسلامیه در حلب، ادغام خود را تحت فرماندهی عبدالعزیز السلامه اعلام کردند، در اول آگوست 2014 میلادی، گروه‌های موسوم به صقور الشام و جیش الاسلام تحت سرکردگی زهران علوش ادغام شدند که طولی نکشید که مشکلات و اختلافاتی در درون الجبهه الاسلامیه رخ داد که منجر به فروپاشی ائتلاف‌ها شد به طوری که ادغامی که در حلب صورت گرفت، متلاشی شد و گروه موسوم به لواء التوحید با بزرگترین گروه‌های تروریستی مسلح در شملا سوریه، تشکلی تحت عنوان «الجبهه الشامیه» را تشکیل داد.
همچنین گروه موسوم به صقورالشام با اعلام پایان وحدت با جیش الاسلام به گروه موسوم به حرکه احرارالشام در 22 مارس 2015 میلادی پیوست و به این ترتیب در الجبهه الاسلامیه به جز حرکه احرارالشام، کتائب انصارالشام و جیش الاسلام گروه دیگری باقی نماند و این گروه‌ها هم به شکل جداگانه بدون فرماندهی یکپارچه واقعی در قالب ظاهری موسوم به الجبهه الاسلامیه به اقدامات خشونت‌آمیز و تروریستی خود ادامه می‌دهند.
درگیری‌ها و اختلافات متعددی میان باندهای تروریستی الجبهه الاسلامیه، جبهه النصره و داعش به ویژه در حومه‌های ادلب، حماه و دمشق رخ داد، در اکتبر 2013 میلادی، جبهه تروریستی النصره تحت نظارت آل سعود با باند تروریستی الجبهه الاسلامیه در حومه حلب در پی فروپاشی شماری از گروه‌های موسوم به الجیش الحر ائتلاف کرد، در فوریه 2014 میلادی الجبهه الاسلامیه هم‌پیمانی خود را با جبهه النصره اعلام کرد تا پس از آن عملیات تروریستی جدیدی در استان حلب با عنوان ادعایی و اقترب الوعد الحق انجام دهد.
شاخه‌ها و گروههای تشکیل دهنده باند موسوم به الجبهه الاسلامیه در حال حاضر در جبهه‌های حومه حلب به ویژه شمال شرقی و حومه‌های دمشق و حماه پراکنده هستند.
روابط باند الجبهه الاسلامیه با غرب؛ تروریست خوب از نظر آمریکا
باند الجبهه الاسلامیه در حال حاضر وارث به اصطلاح مشروع‌تر باند الجیش الحر است که تقریبا از معادله نبرد در سوریه خارج شده است و خود را به عنوان مخالفان میانه‌رو در مقابل غرب نشان می‌دهند تا غربی‌ها را به دردسر نیندازند و این کشورها به عنوان حامی باندهای افراطی و تندرو معرفی نشوند.
الجبهه الاسلامیه خود را در کسب حمایت مادی و معنوی و تسلیحاتی از سوی کشورهای عربی و غربی نسبت به دیگر گروه‌های تروریستی شایسته‌تر و بر حق ‌می‌داند و در توجیه آن اعلام کرده است جانشینش، باندهای افراطی‌تری همچون داعش و جبهه النصره طرفدار شبکه القاعده هستند.
با این حال الجبهه الاسلامیه از لحظه تاسیس تاکنون از حمایت کشورهای عربی و به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و در راس آنها آل سعود در زمینه مالی و تسلیحاتی بهره‌مند بوده است و کشورهای غربی هم همچنان در برقراری روابط با این باند درنگ می‌کنند، به طوری که جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته بود دولت آمریکا برای انجام مذاکرات با نمایندگان الجبهه الاسلامیه در سوریه آمادگی دارد. کری در عین حال منکر هر گونه دیدار میان مقامات آمریکا و نمایندگان الجبهه الاسلامیه شده بود.
واشنگتن، الجبهه الاسلامیه را «ائتلاف گروه‌های اسلامی شناخته شده در داخل مخالفان سوری» دانسته و گفته است ما می‌توانیم با الجبهه الاسلامیه گفت‌وگو کنیم، زیرا قطعا این گروه، تروریستی نیست که به قرار نگرفتن این باند در فهرست سیاه گروه‌‌های تروریستی آمریکا اشاره می‌کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت