خبرگزاری ایسنا: به نقل از روزنامهی ژاپن تودی، دولت ژاپن و شرکتهای چند منظوره تلاش کردهاند تا پنج سال پس از این که زلزله شدید و سونامی باعث گداخت فاجعهآمیز در نیروگاه انرژی هستهای فوکوشیما شد، راکتورها را دوباره به فعالیت درآوردند.
حادثه هستهای نیروگاه فوکوشیما در سال 2011 باعث شده تا تمامی راکتورهای هستهای ژاپن برای حدود دو سال به علت نگرانیهای عمومی بر سر ایمنی تکنولوژی هستهای و ترس از انتشار تشعشعات خاموش شوند.
راکتور شماره 3 شرکت انرژی الکتریک کانسایی در نیروگاه انرژی هستهای تاکاهاما در استان فوکویی که از سوخت مخلوط پلوتونیوم استفاده میکند بعد از ظهر جمعه راهاندازی شد.
با وجود چراغ سبز مرجع مقررات هستهای ملی ژاپن، ساکنان محلی استدلال میکردند که ایمنی این نیروگاه هنوز اثبات نشده است اما دادگاه منطقه فوکویی ماه گذشته حکم منع راهاندازی راکتور نیروگاه هستهای تاکاهاما را لغو و مجوزی فعالیت آن را صادر کرد.
کاسنایی الکتریک که به گزارش شبکه بلومبرگ نسبت به دیگر شرکتهای ژاپنی تا پیش از حادثه فوکوشیما به انرژی هستهای وابسته بود درنظر دارد تا راکتور شماره 4 را در اواخر ماه فوریه راهاندازی کند. پیشتر دوراکتور در استان جنوبی کاگوشیما که توسط شرکت انرژی کیوشو الکتریک اداره میشود؛ در ماه اوت و اکتبر راهاندازی شدند که به دو سال وقفه تولید انرژی هستهای در ژاپن خاتمه دادند.
با این حال بسیای از مردم ژاپن دربارهی انرژی هستهای بیمناک هستند و هزاران نفر نیز از بازگشت به مناطق دچار حادثه به دلیل نگرانی از قرارگرفتن در معرض تشعشات هستهای خودداری کردهاند.
راهاندازی این راکتور در روزجمعه سریعا انتقاداتی را از کمپینهای ضد هستهای به همراه داشت. کندا اولریچ، یکی از فعالان برجسته گرین پیس در ژاپن در اظهاراتی گفت: اجازه آغاز به کار راکتورهای تاکاهاما با پتانسیل به خطر انداختن ایمنی غیرمسوولانه است. بار دیگر شاید این مردم ژاپن باشد که در نهایت هزینه قمار هسته دولتشان را بپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید