تابناک: از آغاز مذاکرات هسته ای میان ایران و 5+1 و کاهش فضای ساختگی ایران هراسی و شیعه هراسی در افکار عمومی جهانی، عربستان سعودی، یکی از مهمترین بهره برداران از فضای تهدید علیه ایران، بیشترین تلاش را برای برهم زدن فضای تنش زدایی انجام داد و تاکنون نیز از استفاده از هیچ ابزاری برای رسیدن به این هدف کوتاهی نکرده است.
درخواست از امریکا و غرب برای افزایش فشارها به ایران تا حضور وزیر خارجه سابق عربستان در فرودگاه وین برای برهم زدن توافق و همچنین آغاز جنگ علیه یمن در آستانه توافق لوزان را می توان از جمله اقدامات علنی رژیم آل سعود علیه ثبات و صلح در منطقه و ایران در این سال ها و ماه ها برشمرد.
در واقع هرچند عربستان تاکنون برای جلوگیری از توسعه قدرت نرم و سخت جمهوری اسلامی از هرگونه اقدام تنش زای ممکن حذر نکرده است و نخواهد کرد، با این حال به رغم همه این تلاش ها، عربستان نتوانست به اهداف خود دست پیدا کند.
این رژیم طی ماه های گذشته، بارها اقداماتی خلاف شئون بین الملل و حتی انسانی انجام داده است. رژیم آل سعود در سه سال گذشته، تأسیسات دیپلماتیک ایران در یمن، لبنان و پاکستان را مستقیم آماج قرار داده که آخرین فقره آن حمله به حریم سفارت ایران در صنعا بود. از سوی دیگر، در اقدامات تحریک آمیز، زائران ایرانی هدف آزارهای دو مأمور پلیس عربستان قرار گرفتند که خشم عمومی مردم ایران را در پی داشت. همچنین، اهمال سعودی ها در فاجعه منا ـ که منجر به کشته شدن 464 نفر زائر ایرانی شد ـ و حتی توهین به ابدان ایرانی که پاسخ سخت رهبر انقلاب را در پی داشت و قس علی هذا!
بنابراین، مشخص است که عربستان در چند سال گذشته، به ویژه ماه های اخیر، از هیچ اقدام تفرقه اندازانه و فرقه گرایی دریغ نکرده است. با این حال، جمهوری اسلامی ایران در مقابل این کارشکنی ها با سعه صدر به دنبال جلوگیری از گسترش تشنجات و ادامه تعامل سازننده با کشورهای همسایه به ویژه مسلمان بوده است.
با رخ دادن حادثه حمله به سفارت عربستان، سعودی ها درصدد برآمدند، زمین بازی را به نفع خود عوض کنند و به اصطلاح توپ را در زمین ایران بیندازند و با مظلوم نمایی در صدد همراه کردن سایر کشورهای منطقه اعم از عرب و غیر عرب بربیایند که به زعم خود بتوانند ایران را به کشوری منزوی تبدیل نمایند و چهره خودشان را از یک رژیم حامی تروریسم و افراط گرایی، به چهره مظلوم و ضرب دیده از افراط گرایی جا بزنند.
این در حالی است که دولت جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا با محکوم کردن حادثه از طریق مبادی قانونی، اقدام به معرفی مسببین و دستگیری آنها کرد؛ اما مشخص است که عربستان به هیچ عنوان دنبال این نبوده که از تنش ها جلوگیری کند، بلکه مترصد بود تا از هر فرصت و جرقه ای استفاده نماید تا اینکه بتواند دوباره شعله های تنش و هراس را در منطقه افزون کند تا از این وضعیت سرپوشی برای حمایت از تروریست ها و افراط گرایان ایجاد نماید.
ادامه اقدامات تنش آفرین سعودی ها حتی بعد از اقدامات ایران در راستای برخورد با عاملان حمله به سفارت و محکوم کردن آن، نشان می دهد که سردمداران این رژیم در پی اهداف دیگری هستند و این نوع اقدامات ایران به هیچ وجه تاثیری در تغییر اهداف آنها نخواهد داشت.
بنابراین به نظر می رسد، باید از ادامه ریختن اشک برای سفارت عربستان پرهیز کرد و همان طور که دکتر ظریف، وزیر امورخارجه در مقاله نیویورک تایمز نوشته است: « سیاست صبر یکجانبه دوام نخواهد داشت».
دیدگاه تان را بنویسید