مردم خواهان حضور افراد متخصص در مجلس هستند

کد خبر: 481012

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در ادامه سلسله نظرسنجی های انتخاباتی خود به بررسی ملاک های کاندیداها از نظر مردم پرداخته است.

ایسنا: این نظرسنجی در هفته اول دی ماه سال جاری در بین شهروندان تهرانی ساکن در 22 منطقه شهر تهران انجام شده است. نظرسنجی مذکور با حجم نمونه 1013 نفر به صورت مصاحبه حضوری در میادین و معابر شهر تهران انجام شده است. حدود نیمی از پاسخگویان مرد و مابقی را زنان تشکیل داده‌اند. میانگین سنی پاسخگویان 39 سال، کمترین سن 18 و بیشترین سن 75 سال بوده است.
در این نظرسنجی سوالی از مردم درخصوص نحوه انتخاب کاندیداها پرسیده شد. براساس نتایج نظرسنجی ایسپا؛
26 درصد پاسخگویان اعلام کرده‌اند «سوابق فردی کاندیداها» مهمترین ملاک برای انتخاب کاندیدا خواهد بود.
«نظر اطرافیان»، «حمایت دانشگاهیان و روشنفکران» و «شعارها و برنامه های نامزدها» هر کدام با 16 درصد مشترکاً در رتبه دوم قرار گرفته است.
«انطباق با معیارهای نظام» با 10 درصد، «حمایت روحانیت و مراجع» با 5 درصد و «حمایت طیف های سیاسی» با 4 درصد به ترتیب در رده های بعدی قرار گرفته‌اند.
در این میان مقایسه نحوه انتخاب کاندیداها توسط افراد دارای تحصیلات دانشگاهی با سایرین جالب توجه است.
21 درصد از افرادی که تحصیلات دیپلم و پایین‌تر دارند گفته‌اند «نظر اطرافیان خودم» برای انتخاب کاندیدا مهم است در حالی که برای 12 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی «نظر اطرافیان» مهم است.
«حمایت روشنفکران و دانشگاهیان» برای 22 درصد کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، مهم است در حالی که این میزان اهمیت برای افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارند 10 درصد است.
ملاک انتخاب 7 درصد افرادی که تحصیلات آکادمیک ندارند «حمایت روحانیت و مراجع» است در حالی که 3 درصد از کسانی که تحصیلات دانشگاهی دارند کاندیدای خود را براساس «حمایت روحانیت و مراجع» انتخاب می‌کنند.
هر دو گروه تحصیلی (دانشگاهی و غیردانشگاهی) فقط به میزان 4 درصد از «حمایت طیف های سیاسی» تاثیر می پذیرند.
«سوابق فردی کاندیدا» توسط 25 درصد مردم دارای تحصیلات دیپلم و پایین‌تر از آن به عنوان مهمترین ملاک انتخاب ذکر شده در صورتی که 18 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بر این اساس کاندیدای خود را انتخاب می‌کنند.
در مورد گزینه های «سوابق فردی کاندیداها» و «انطباق با معیارهای نظام» نظر افراد دانشگاهی با غیردانشگاهی تفاوت محسوسی ندارد.
در سوالی دیگر به پاسخگویان 8 گزینه ارائه شد و از پاسخگویان خواسته شد بیان کنند، برای یک نماینده داشتن هر کدام از ویژگی ها تا چه حد لازم است.
براساس یافته‌های نظرسنجی، گزینه های «متخصص باشد» و «اولویت کاریش بهبود اوضاع اقتصادی باشد» به ترتیب با 71.9 و 71.5 درصد در رتبه‌های اول و دوم جای گرفته‌اند. یعنی حدود 72 درصد از مردم داشتن این موارد را برای یک نماینده حتما لازم دانسته و حدود 18 و 17 درصد نیز این موارد را تا حدودی لازم دانسته‌اند. گزینه‌های «به دین اسلام متعهد باشد» با 67.7 درصد و «به نظام جمهوری اسلامی متعهد باشد» با 66.5 درصد در رتبه های سوم و چهارم قرار گرفته اند. گزینه های «اولویت کاریش بهبود سیاست خارجی باشد» با 54.4 درصد و «اولویت کاریش آزادی بیان و آزادی سیاسی» باشد با 50.1 درصد در رتبه‌های پنجم و ششم جای گرفته‌اند. گزینه‌های «از جناح اصلاح‌طلبان باشد» با 20 درصد و «از جناح اصولگرایان باشد» با 12.3 درصد در رتبه های آخر جای گرفته‌اند.
بین نظر سکانی که تحصیلات دانشگاهی دارند با کسانی که تحصیلات دیپلم و پایین تر از آن دارند در گزینه‌های «از جناح اصلاح طلبان باشد»، «از جناح اصولگرایان باشد»، «متخصص باشد» و «اولویت کاریش بهبود وضعیت اقتصادی باشد» تفاوت معناداری وجود ندارد به عبارت دیگر هر دو گروه تحصیلی به یک میزان بر این گزینه‌ها تاکید کرده‌اند.
گزینه‌های «به دین اسلام متعهد باشد» و «به نظام جمهوری اسلامی متعهد باشد» توسط حدود 73 درصد مردم دارای تحصیلات دیپلم و پایین تر و 63 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی لازم دانسته شده است.
گزینه «اولویت کاریش گسترش آزادی بیان و آزادی سیاسی باشد» توسط 46 درصد افراد دارای تحصیلات دیپلم و پایین تر از آن و 54 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی لازم دانسته شده است.
همچنین گزینه «اولویت کاریش بهبود سیاست خارجی باشد» توسط 50 درصد افراد دارای تحصیلات دیپلم و پایین تر از آن و 58 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی لازم دانسته شده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت