ساز مخالف محافظه کاران با کامرون

کد خبر: 480456

کامرون به ظاهر مخالف خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست و حتی در آخرین دیدار خود با مرکل به صدر اعظم آلمان قول داده است تا شهروندان کشورش را نسبت به ماندن در اروپا ترغیب نماید.

تسنیم: دیوید کامرون به عنوان نخست وزیر انگلیس در دوراهی "خروج " و "ماندن" در اروپا قرار گرفته است. در این میان برخی از محافظه کاران که اتفاقا در کابینه وی حضور دارند، از اصلی ترین مخالفان ماندن انگلیس در اروپا محسوب می شوند. همین مسئله شرایط پیش روی کامرون را سخت تر کرده است.
نخست وزیر انگلیس در تازه ترین تصمیم خود به وزرای کابینه اجازه داده است تا در همه پرسی آینده در کمپین خروج از اتحادیه اروپا مشارکت کنند.این در حالی بود که قبلا قرار بود وزرایی که خواستار پیوستن به کمپین مخالفا با ادامه حضور کشورشان در اروپا هستند از سمت خود استعفا داده و در کمپین مذکور فعالیت کنند. هم اکنون عده یا از وزرای دولت دیوید کامرون قصد دارند با پیوستن به کمپین "نه" به اروپای واحد، از خروج کشورشان از این مجموعه حمایت کنند.
نکته بسیار مهم اینکه هم اکنون دولت مستقر در انگلیس دولتی یکدست و محافظه کار است. در جریان رقابتهای انتخاباتی سال 2015 میلادی دیوید کامرون توانست با وعده برگزرای همه پرسی خروج زا اروپا در سال 2017 آرای بسیاری را به سود خود جلب نماید. این در حالی بود که حزب کارگر از اساس با برگزرای همه پرسی در این خصوص مخالف بود. در چنین فضایی محافظه کاران توانستند برای نخستین بار طی 18 سال اخیر به صورت مطلق دولت را در دست گرتفه و بدون نیاز به ائتلاف با حزب لیبرال دموکرات یا احزاب دیگر تشکیل دولت تک حزبی دهند. برخی تصور می کردند تشکیل دولت تک حزبی در انگلیس منجر به وحدت رویه سران این کشور در تصمیم گیری های کلان خواهد شد. با این حال به نظر می رسد این محاسبه تا حدود زیادی اشتباه بوده است!
هم اکنون و مهم ترین موضوع سیاست خارجی انگلیس را بقا یا خروج در اروپا تشکیل می دهد. با این حال به نظر می رسد میان اعضای دولت کامرون نیز در اینخصوص اختلاف نظر وجود دارد. در سطحی بالاتر و کلان تر ، این اختلاف را می توان اختلاف میان اعضای حزب محافظه کار با یکدیگر دانست. اختلافی که روز به روز بیشتر می شود. برخی از اعضای حزب محافظه کار معتقدند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خطایی بزرگ و غیر قابل جبران محسوب می شود. این در حالیست که عده یا دیگر در این حزب معتقدند خروج انگلیس از اروپا منجر به تقویت اقتصاد این کشور شده و قدرت مانور سیاسی لندن در نظام بین الملل را افزایش می دهد. اختلاف میان این دو سطح دیدگاه به اندازه ای وسیع است که نمی توان تحت هیچ شرایطی آنها را به یکدیگر نزدیک کرد. در این میان سران اتحادیه اروپا به شدت نسبت به بازی دوگانه کامرون با موضوع خروج انگلیس از اروپای واحد معترض هستند.
این اعتراض در دیدارهای مشترکی که نخست وزیر انگلیس با صدر اعظم آلمان داشته است، به دیوید کامرون منتقل شده است. بدیهی است که هر اندازه به سال 2017 میلادی نزدیک تر می شویم، فعالیتهای دو کمپین "نه" به اتحادیه اروپا و "آری " به ارپای واحد بیشتر در فضای داخلی انگلیس تقویت خواهند شد. از اکنون این دئو کمپین تشکیل شده و در حال یارگیری هستند. در ایتن معادله پیچیده، وضعیت شخص دیوید کامرون و مواضع آن هنوز برای سران اروپایی مشخص نیست. در این خصوص میان مواضع اعلامی و اعمالی نخست وزیر انگلیس تفاوت وجود دارد .
در ظاهر دیوید کامرون مخالف خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست و حتی در آخرین دیدار خود با مرکل به صدر اعظم آلمان قول داده است تا شهروندان کشورش را نسبت به ماندن در اروپا ترغیب نماید. با این حال در عمل برخی تصمیم گیری های دیوید کامرون مانند تصمیم اخیر وی در ایجاد مصونیت سیاسی برای وزرای کابینه اش در قبال پیوستن به کمپین مخالفت با اروپا منجر به نارضایتی سران اتحادیه اروپا گردیده است.
دیوید کامرون از سران اروپایی خواسته است تا با اعمال اصلاحات مدنظر انگلیس مانع از خروج این کشور از اتحادیه اروپا شوند. با این حال سران کشورهای اروپایی و اکثر شهروندان ساکن اروپا با این موضوع مخالف هستند. این افراد معتقدند در صورتی که انگلیس خواسته های مدنظر خود را عملی کرده و امتیازاتی خاص از اروپا در یافت نماید، به عضوی برتر و ویژه در این منطقه تبدیل خواهد شد و این موضوع از سوی هیچ کس قابل تحمل نیست.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت