احزاب اپوزیسیون : نظام ریاستی به تجزیه ترکیه منجر می‌شود

کد خبر: 479601

دو حزب حرکت ملی و جمهوری‌خواه خلق ترکیه در مخالفت با اظهارات روز گذشته نخست‌وزیر این کشور اعلام کردند که هرگز با تبدیل نظام پارلمانی به نظام ریاستی موافقت نمی‌کنند.

فارس: در حالی که «احمد داوود اوغلو» نخست‌وزیر ترکیه، سه‌شنبه (دیروز) به صراحت از ضرورت انتقال از نظام پارلمانی به ریاستی سخن گفت و از اجرایی شدن قطعی این گزینه خبر داد، سران برخی از احزاب اپوزیسیون، مخالفت خود را با این مسئله اعلام کردند.
داوود اوغلو روز گذشته در مقابل اعضای فراکسیون پارلمانی حزب عدالت و توسعه، اظهار داشت: 140 سال است که نظام پارلمانی در ترکیه حاکم است و این نظام مشکلاتی را برای ترکیه به همراه آورده است. انتقال به نظام ریاسی بهترین راهکار برای ترکیه است.(جزئیات بیشتر)
اما «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه از این اظهارات انتقاد کرد و گفت: با دعوت حزب عدالت و توسعه برای انتقال به نظام ریاستی مخالف است.
وی در مقابل اعضای فراکسیون پارلمانی حزبش در خطاب به حزب حاکم ترکیه گفت: ویژگی‌های نظام ریاستی چیست؟ اگر شما می‌خواهیم کشور را تجزیه کنید، نظام ریاستی برپا کنید. ما به عنوان یک کشور، تجریه‌ای 200 ساله با نظام پارلمانی داریم اما شما می‌خواهید این تجربه را دور بریزید. اگر نقصان‌ها و شکاف‌هایی در نظام کنونی کشور وجود دارد ما باید آنها را رفع کنیم نه اینکه چنین تغییر ریشه‌ای در کشور ایجاد کنیم.
«دولت باغچه لی» رهبر حزب حرکت ملی ترکیه نیز در این‌باره گفت که با کلیات و جزئیات برقراری نظام ریاستی در کشور مخالف است و حزبش خواستار اصلاح نظام پارلمانی کنونی و تقویت آن و نیز بازنویسی قانونی اساسی بر اساس مقتضیات زمان است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت