حضور تشریفاتی نیروی انتظامی مقابل سفارت عربستان/ وقتی نقش‌ها درست ایفا نمی‌شود/ واکنش دیرهنگام مسئولین امنیتی به یک اتفاق!

کد خبر: 478684

باید تفاوتی بین نشان دادن چهره معترض از مردم با نشان دادن چهره ای خشن از آنان قائل بود. مردم ایران به شهادت شیخ نمر توسط آل سعود معترض هستند و این اعتراض بسیار پسندیده و درخور تقدیر است؛ اما اینکه این اعتراض با خشونت ابراز شود کار بسیار ناشایست و غلطی است.

حضور تشریفاتی نیروی انتظامی مقابل سفارت عربستان/ وقتی نقش‌ها درست ایفا نمی‌شود/ واکنش دیرهنگام مسئولین امنیتی به یک اتفاق!

حضور تشریفاتی نیروی انتظامی مقابل سفارت عربستان/ وقتی نقش‌ها درست ایفا نمی‌شود/ واکنش دیرهنگام مسئولین امنیتی به یک اتفاق!

سرویس سیاسی فردا؛ به دنبال خبر اعدام شیخ باقر نمر، توسط رژیم آل سعود که روز گذشته به سرعت در شبکه های اجتماعی دست به دست شد؛ عده ای از هموطنان به ظلم آشکاری که در حق این مبارز شیعی صورت گرفته بود، معترض شدند و شب گذشته با ورود به سفارت عربستان در تهران خشم و انزجار خود را از این رفتار نشان دادند. این اعتراضات به درگیری هایی منجر شد و با پرتاب مواد آتشزا به بخش هایی از ساختمان سفارت ادامه پیدا کرد و پس از تخریب اموال موجود در این ساختمان همه چیز طعمه حریق شد.

اما طبق شنیده ها از شاهدان این ماجرا، مردمی که از شنیدن این حادثه تلخ احساساتشان جریحه دار شده بود توانستند با کنار زدن نیروهای امنیتی محافظ سفارت که بر خلاف تجمع های مشابه گذشته مقاومت چندانی از خود نشان ندادند با فشار درب ورودی ساختمان را بشکنند و وارد محوطه و بعد اتاق های سفارت شدند. این در حالی است که وقتی کشوری خارجی در کشور دیگری سفارتخانه دارد؛ بر اساس قواعد بین المللی درخاک میزبان باید از امنیت کامل برخوردار باشد؛ زیرا این مکان خاک کشور میهمان محسوب شده و هرگونه تعرض به آن مانند تعرض به خاک آن کشور محسوب می شود. متاسفانه در سالهای گذشته شاهد روندی غیر قانونی بوده ایم که طبق آن اگر تعدادی از مردم به سیاست های یک دولت خارجی معترض بوده اند اقدام به حمله به سفارت کشور مذکور و تخریب اموال آن کرده و این را راهکار اساسی نشان دادن اعتراض خود می دانند؛ اما در این میان وظیفه تامین امنیت اماکن دیپلماتیک و کنسولگری به عهده نیروی انتظامی است؛ تجربه نشان داده نیروری انتظامی در مواردی مشابه، با تحصن ها و تجمع هایی که به مراتب کم خطر و حتی بی خطر تر از حادثه دیشب بود، با تمام قوا برخورد می کرد؛ حال چرا در اتفاق شب گذشته آن صلابت و اقتدار را از خود نشان نداده است؛ در صورتی که تجربه 4 سال پیش همین اتفاق در سفارت انگلیس (ورود تعدادی از دانشجویان به سفارت) سبب خسارت هایی بسیاری شد که هزینه مادی و معنوی آن را جمهوری اسلامی پرداخت کرد.

همچنین رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با فعالان و نخبگان دانشجویی درخصوص حادثه سفارت انگلستان کنترل احساسات و پرهیز از تصمیم گیری در اوج احساسات را ضروری دانستند و فرمودند: حضور تشکلهای دانشجویی در 2-3 سال اخیر در مسائل مختلف اجتماعی - سیاسی فعالانه و قابل تقدیر بوده است اما در همین سالها مواردی وجود دارد که براساس احساسات پاک و مقدس دانشجویان، تشکلها تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام داده اند که صحیح نبوده است چرا که تصمیم باید بر مطالعه موشکافانه و دقیق متکی باشد نه بر احساسات. ایشان با اشاره به ورود چند ماه پیش دانشجویان به سفارت انگلیس اظهار داشتند: در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود. ولی رفتنشان درست نبود.

به نظر می رسد نیروی انتظامی با توجه به تجربیات گذشته و توانی که از خود نشان داده است می توانست برخورد مقتدرانه و بهتری از خود نشان دهد تا هم اعتراض مردم انجام گرفته باشد و هم به نوعی وجهه نظام اسلامی خدشه دار نشده و ظاهری خشن از کشور نشان داده نشود.

حاضران در تجمع گزارش می کنند که از حضور نیروی های ویژه در مقابل سفارت خبری نبود و بیشتر از نیرو های وظیفه استفاده شده بود که این نشان از بی توجهی به چنین اتفاق مهمی در کشور دارد.

در این میان باید تفاوتی بین نشان دادن چهره معترض از مردم با نشان دادن چهره ای خشن از آنان قائل بود. مردم ایران به شهادت شیخ نمر توسط آل سعود معترض هستند و این اعتراض بسیار پسندیده و درخور تقدیر است؛ اما اینکه این اعتراض با خشونت ابراز شود کار بسیار ناشایست و غلطی است و اگر کسی تصور می کند با این رفتار می توان در جهت منافع جمهوری اسلامی و ملت های مظلوم منطقه و مسلمین جهان گام برداشت؛ سخت در اشتباه است و این رفتار جز اینکه روند اعتراض منطقی و قانونی و ما را دچار خدشه کند و ابزارهای قانونی را از ما بگیرد؛ نتیجه ای دیگری در پی نخواهد داشت.

در همین رابطه، جابری انصاری سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امورخارجه ضمن اعلام محكوميت مجدد اعدام ناعادلانه عالم ديني شيخ نمر النمر، بر ضرورت تامين امنيت اماكن ديپلماتيك عربستان سعودي در تهران و مشهد مقدس تاکید و اعلام کرد: وزارت امور خارجه با درك احساسات پاك مردم مسلمان كشورمان، خواستار جلوگيري از هرگونه تجمع در مقابل این اماكن می باشد . سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: پلیس دیپلماتیک مسئولیت برخورد با هرگونه تعرض به اماكن ديپلماتيك متعلق به عربستان سعودي را بر عهده دارد و بر اساس وظایف ذاتی خود برای حفظ نظم عمومی و اعاده امنیت این اماکن اقدام می کند .

همچنین مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران اعلام کرد: در پی حمله افراد خودسر به سفارت عربستان،‌ شورای تأمین استانداری برای بررسی این موضوع تشکیل شد. ما در استانداری به پرونده افراد متعرض رسیدگی کرده و آن را در اختیار مراجع قضایی قرار داده‌ایم و در حال حاضر روال قانونی این پرونده در حال طی شدن است. امروز هیچ مجوزی برای تجمع مقابل سفارت عربستان صادر نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت