به گزارش ایرنا، در این بیانیه با تاکید بر لزوم توسعه وحدت و همدلی میان کشورهای اسلامی، اضافه شده است: در شرایطی که سوریه و عراق دچار بحران شده و در مناطق جنوب شرق ترکیه (کردنشین) درگیریهای خونین ادامه دارد، آغاز روند بهبود مناسبات با رژیم صهیونیستی که خود مرکز تروریسم میباشد، ما را نگران کرده است.
انجمن جوانان آناتولی که از حزب اسلامگرای سعادت ترکیه حمایت میکند، یکی از انجمنهای این کشور است که بیشترین عضو را دارد. در بیانیه این انجمن آمده است: ترکیه باید در سیاست خارجی خود همراه با کشورهای ایران، سوریه و عراق و توام با اقداماتی بر پایه حفظ حق و عدالت برای مردم هر چهار کشور به راه خود ادامه دهد.
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین درباره ائتلاف آمریکایی به اصطلاح مبارزه با داعش (تکفیری - صهیونیستی) به سرکردگی عربستان، تاکید شده، این مساله که آمریکا از این طرح ابراز خشنودی کرده و در این ائتلاف ایران، سوریه و عراق حضور ندارند نیز یکی دیگر از موجبات نگرانی ما میباشد.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه هفته گذشته در خصوص عادی سازی روابط آنکارا- تل آویو گفت: دولت و مردم اسراییل دوست ترکیه هستند. وی در ارتباط با خبرهای توافق ترکیه با رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط افزود: هنوز توافقنامهای امضا نشده است، ولی مشغول بررسی پیش نویس توافقنامه هستیم.
در ماه مه سال 2010 میلادی (89ش) کشتی مرمره آبی از ترکیه به مقصد غزه در حرکت بود که در آبهای بینالمللی دریای مدیترانه هدف حملات نیروهای صهیونیستی قرار گرفت. در این حادثه 9 فعال حقوق بشر ترکیهای کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند؛ از آن تاریخ مناسبات آنکارا با تل آویو دچار سردی شد و طرفین سفرای خود را فراخواندند.
ترکیه اعلام کرده که برای عادی سازی مناسبات خود با رژیم صهیونیستی خواستار عذرخواهی، پرداخت غرامت و لغو محاصره غزه از سوی اسرائیل است.
در مارس سال 2013 (92ش) بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی از همتای ترکیهاش به خاطر این حمله عذرخواهی کرد.
برخی تحلیلگران عقیده دارند که ترکیه در دو سال اخیر با تنش زایی در روابط خود با همسایگان در انزوای سیاسی در منطقه قرار گرفته و به این دلیل در صدد بهبود دوباره مناسبات خود با رژیم صهیونیستی است.
دیدگاه تان را بنویسید