آصفی:‌ اعمال محدودیت صدور ویزا نقض برجام است

کد خبر: 475331

یک مقام پیشین وزارت خارجه با اشاره به قانون بودجه 2016 آمریکا که در آن محدودیت صدور ویزا برای 38 کشور اعمال شده است گفت : نامه جان کری به وزیر خارجه ایران همگان را مطمئن ساخت که نقض برجام صورت گرفته است در غیر این صورت کری در جهت دفاع از مصوبه کنگره بر می‌آمد.

ایسنا: حمیدرضا آصفی گفت: مصوبه کنگره به روشنی نقض برجام است در حالی که هنوز وارد مرحله اجرای برجام نشده‌ایم شاهدیم که آمریکایی‌ها در قالب مصوبه بودجه سال آینده برجام را نقض کردند.
وی گفت: این اقدام مغایر هنجارهای بین‌المللی ، حق شهروندی برای رفت و آمد آزاد و در مخالفت با قانون تجارت جهانی است . همچنین این اقدام کنگره حاکی از سوء نیت و بداخلاقی آن‌ها است. در حالی که اقدامات تروریستی و تروریست‌ها از مبادی کشورهای دیگر هستند قرار دادن نام ایران در لیست کشورهای تروریستی حاکی از سوء نیت آن‌ها است.
آصفی اظهار کرد: این اقدام آمریکا در عمل شهروندان اروپایی و شهروندان دیگر کشورها که رفت و آمد به آمریکا برایشان آزاد است را نادیده گرفته است. معتقدم نیاتی بسیار سو پشت اقدام آمریکا است.
سفیر پیشین ایران در امارات متحده عربی با اشاره به تحلیل‌های مختلفی که در رابطه با این اقدام کنگره صورت گرفته است خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین تحلیل ها این است که آمریکایی ها با این کار تلاش کردند تا از گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران و اروپا جلوگیری کنند . این تحلیل بر این باور است که حالا که آمریکا نمی تواند خودش وارد بازار ایران شود کاری کند که اروپایی ها نیز نتوانند به طور حداکثری از این بازار استفاده کنند.
وی تاکید کرد:‌ این مصوبه کنگره آمریکا به طور قطع تاثیر بسیار منفی بر صنعت توریسم و گردشگری ایران می گذارد و امیدها برای باز شدن فضای گردشگری طی سالهای آینده که با برجام شکل گرفته بود را از بین می برد.
آصفی با اشاره به نامه جان کری به محمد جواد ظریف که سعی کرده است در آن اطمینان لازم را ارائه کند مبنی بر اینکه آمریکا به نوعی این قانون را دور می زند و اجازه نمی دهد روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر در چارچوب برجام خدشه‌دار شود، افزود:‌ حتی اگر آمریکایی ها بتوانند این کار را انجام دهند و این قانون را نادیده بگیرند چراکه ابزار و امکانات لازم را برای این کار در اختیار دارند اما تاثیرات و نتایج روانی این مسأله برداشته نمی‌شود. به ویژه این تاثیر منفی بر صنعت گردشگری و تعاملات تجاری و اقتصادی میان ایران و اروپا تاثیر منفی خواهد داشت.
این مقام پیشین وزارت خارجه در خصوص چگونگی برخورد ایران با این مسأله در حالی که بسیاری از مقامات رسمی کشور این اقدام آمریکا را نقض برجام دانسته‌اند گفت: ما باید نسبت به نقض برجام از سوی آمریکا در تریبون های رسمی و نیز در گفت‌وگوها و مذاکرات تاکید کنیم و بر این مسأله اذعان داشته باشیم که آمریکا باید این مشکل را برطرف کند. همچنین باید از اروپایی‌ها بخواهیم در برابر این اقدام آمریکا ایستادگی کنند چرا که بدون شک این مصوبه شامل بسیاری از کشورهای اروپایی به ویژه سه کشور گروه 1+5 ( فرانسه، انگلیس، آلمان) می‌شود که در مذاکرات هسته‌ای حضور داشتند. همچنین اتحادیه اروپا باید نسبت به این موضوع واکنش جدی نشان دهد .
وی ادامه داد: ما باید به طرف های آمریکایی از کانال هایی که داریم این مسأله را اعلام کنیم اگرچه وزیر خارجه آمریکا تلاش کرده نسبت به این قانون با ارائه یک نامه رفع نگرانی کند اما صرف نوشتن یک نامه ضمانت لازم را برای اطمینان ایران از ایجاد نشدن مانع بر سر گشایش‌های اقتصادی در چارچوب برجام ندارد و حتی اگر آمریکایی ها بخواهند این قانون را دور بزنند باز هم آثار روانی مسأله در جای خود باقی است.
وی تاکید کرد:‌ نباید به یک نامه وزیر خارجه آمریکا برای اطمینان یافتن از اجرای دقیق برجام اعتماد کرد. همچنین تا پیش از اجرای برجام باید زمینه های دیگر فرص‌طلبی آمریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف را مسدود کنیم. شاید لازم باشد با کشورهای روسیه و چین در این رابطه به طور جدی جهت هشدار کشورها به طرف آمریکایی رایزنی شود. همچنین سایر کشورهای اروپایی 1+5 باید در این رابطه واکنش جدی نشان دهند چرا که در عمل تلاش این کشورها برای رسیدن به برجام و اجرای دقیق آن از سوی آمریکایی ها نادیده گرفته شده و برجام با این اقدام در گام‌های نخست با دشواری مواجه شده است. معتقدم به نوعی آمریکا در حق دیگر کشورهای عضو گروه ‍‌1+5 بدعهدی کرده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت