گزارش جمهوری اسلامی از روند مختومه شدن پرونده PMD

کد خبر: 472312

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده نشست شورای حکام سه شنبه 24 آذر (فردا) ، گزارش مدیرکل در خصوص ارزیابی نهایی مسائل باقیمانده گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران را بررسی خواهد کرد.

جمهوری اسلامی طبق توافق ایران وکشورهای 1+5 شش کشور طرف مذاکره با ایران متعهد شده اند پیش نویس قطعنامه ای را به شورای حکام بدهند که به موجب آن پرونده پی.ام.دی که سالها ایران را با آژانس درگیر کرده ، بسته شود.
گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوع "پی ام دی" به شورای حکام ارائه شد؛ این گزارش تصریح می‌کند نشانه‌هایی از فعالیت‌های مشکوک هسته‌ای ایران بعد از سال 2009 میلادی (1388) وجود ندارد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این گزارش، مدعی شده ایران پیش از سال 2003 میلادی (1382) برخی اقدامات تحقیق و توسعه در زمینه سلاح‌های اتمی انجام داده است، اما بعد از سال 2009، نشانه‌هایی از فعالیت‌های مشکوک هسته‌ای ایران وجود ندارد.
کشورهای عضو گروه 1+5 نیز بر طبق بند 14 برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) باید قطعنامه‌ای را با هدف بستن موضوع "پی ام دی" به شورای حکام ارائه کنند و شورای حکام نیز نسبت به تصویب این قطعنامه و بستن پرونده مبادرت کند.
گزارش آمانو به نشست یک روزه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در فردا در مقر آژانس در وین برگزار می‌شود، ارائه خواهد شد و اعضای شورای حکام آن را بررسی و در باره آن تصمیم خواهند گرفت.
یوکیا آمانو رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در اولین اظهارنظر رسمی درباره نتیجه "پی ام دی" گفته بود: گزارش آژانس درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران نه سیاه است و نه سفید.
وی تاکید کرده که این گزارش به نتیجه قطعی درباره موضوع فعالیت های هسته‌ای گذشته ایران نخواهد رسید.
همزمان، ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر سر اجرای نقشه راهی برای بسته شدن پرونده پی ام دی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان پیش زمینه برداشته شدن تحریم های غرب علیه ایران و صحه گذاشتن بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران و رد ادعاهای غرب به امضا رسانده و وارد مرحله اجرا شدند.
از این روز مهمترین گزارش آمانو در این رابطه برای حمع بندی اقدامات ایران منتشر شد و در آن ضمن اشاره به عدم شفافیت فعالیت های گذشته هسته ای ایران، تاکیده شده است که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است.
این گزارش مقدمه ای برای اجرای برجام است و اکنون باید قطعنامه بسته شدن "پی ام دی" به شورای حکام آژانس بین المللی هسته ای برود تا پرونده ادعاهای مطرح شده در گذشته درباره برنامه هسته ای ایران بسته شود.
واکنش عراقچی به گزارش آمانو
در همین ارتباط معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش جدید مدیرکل آژانس پیرامون ارزیابی نهایی درباره مسایل گذشته موسوم به "پی‌ام‌دی" گفت: گزارش ارزیابی نهایی آژانس درباره مسایل گذشته نشان می‌دهد که هیچ نشانه‌ای از یک برنامه نظامی هسته‌ای و یا انحراف مواد هسته‌ای در ایران پیدا نشده و صلح‌آمیز بودن برنامه ایران اثبات شده است. حالا نوبت 1+5 است که موضوع را در شورای حکام ببندند.
عراقچی اظهار داشت: آژانس در گزارش خود ضمن اشاره به همکاری‌های کامل ایران با آژانس طبق نقشه راه اذعان کرده است که این همکاری‌ها آژانس را قادر ساخته تا ارزیابی نهایی خود از موضوع پی‌ام‌دی را ارائه کند.
وی افزود: بنابراین می‌توان گفت که همه اقدامات در زمینه مسایل گذشته به‌طور کامل به سرانجام رسیده و موضوع پی‌ام‌دی پشت سر گذاشته شده است.
رییس ستاد پیگیری اجرای برجام اظهار داشت: در گزارش آژانس هیچ عبارتی مبنی بر عدم‌پایبندی ایران به تعهداتش طبق ان‌پی‌تی وجود ندارد. آژانس همچنین تایید کرده که هیچ علامتی مبنی بر انحراف مواد هسته‌ای در ایران پیدا نشده است. بدین ترتیب این گزارش بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران صحه گذارده و راه بسته شدن موضوع در شورای حکام را همواره می‌کند.
عراقچی گفت: بنابراین کشورهای عضو گروه 1+5 اکنون می‌بایست طبق بند 14 برجام قطعنامه‌ای را با هدف بستن موضوع به شورای حکام ارائه کنند. و شورای حکام نیز نسبت به تصویب این قطعنامه و بستن پرونده مبادرت نماید.
رییس ستاد پیگیری اجرای برجام در جواب به این سوال که آژانس ادعا کرده قبل از سال 2003 میلادی فعالیت‌های اندکی در رابطه با بعضی فناوری‌های با کاربرد دوگانه مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای در ایران انجام شده است، گفت: شاید تنها نکته قابل تامل در گزارش آژانس همین اشاره به مطالعه در رابطه با برخی فناوری‌های دومنظوره باشد؛ اولاً باید گفت که مطالعه در مورد تمامی فناوری‌های دومنظوره در ایران تنها برای مقاصد صلح‌آمیز و یا متعارف بوده است. ثانیاً مطالعه در خصوص چنین فناوری‌هایی در کشورهای دیگر نیز معمول است و انجام می‌شود، مهم این است که مواد هسته‌ای به‌سمت مقاصد غیر صلح‌آمیز منحرف نشوند و در واقع وظیفه اصلی آژانس نیز تایید عدم انحراف است.
واکنش نمایندگان مجلس به بررسی گزارش آمانو در شورای حکام
منصوری آرانی : پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام نشان می‌دهد پرونده "پی ام دی" ایران مختومه خواهد شد
در همین ارتباط عباسعلی منصوری آرانی نماینده کاشان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص روند بررسی پرونده "پی ام دی" ایران در شورای حکام، اظهار داشت: رای گیری شورای حکام بر مبنای مفاد گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سوابق فعالیت‌های هسته‌ای ایران است.
وی در رابطه با بسته شدن پرونده "پی ام دی" جمهوری اسلامی ایران ، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تصمیم ساز و شورای حکام تصمیم‌گیر دانست و افزود: با برگزاری نشست‌های کارشناسی طرفین برای تنظیم پیش‌نویس قطعنامه‌ شورای حکام ، قطعنامه نهائی شورای حکام با توجه به این پیش نویس به رای گذارده خواهد شد.
منصوری آرانی تاکید کرد: ایران عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و در گذشته بر مبنای گزارش‌های آژانس و قطعنامه‌های شورای حکام وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران از حالت عادی به وضعیتی تغییر یافت که نیاز به بررسی‌های بیشتری داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد : بر مبنای همین تغییر وضعیت ۱۲ قطعنانه شورای حکام و ۶ قطعنامه شورای امنیت بر علیه ایران صادر شد که سخت‌ترین قطعنامه، قطعنامه ۱۹۲۱ شورای امنیت بود که لحن بسیار تندی داست.
وی تصریح کرد: پس از دست یافتن به برجام مقرر شد تا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بررسی‌های لازم را انجام دهد و چنانچه انحرافی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای ایران مشاهده نکرد به شورای حکام گزارش دهد که این موضوع در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به آن اشاره شده است.
نماینده کاشان در مجلس گفت: پس از صدور قطعنامه جدید شورای حکام مبنی بر بسته شدن پرونده "پی ام دی" جمهوری اسلامی ایران تمام قطعنامه‌های گذشته شورای حکام و شورای امنیت خاتمه می‌یابد چون اساس تمام قطعنامه‌های گذشته بر مبنای این بود که جمهوری اسلامی ایران از فناوری هسته‌ای در مسیر نظامی استفاده کرده است که این نگرش غلط بود چراکه ایران در دکترین نظامی خود هرگز چنین نگاهی را نداشته است.
منصوری آرانی با بیان اینکه پس از این قطعنامه، وضعیت ایران مشابه سایر اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود و روال برجام ادامه پیدا می‌کند ، اظهار داشت: پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام که تنظیم شده است، نشان می‌دهد که پرونده "پی ام دی" ایران مختومه خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: امیدهایی مبنی بر بسته شدن پرونده "پی ام دی" موفقیتی برای ایران است که توانست طرف مقابل را که روزی بر علیه جمهوری اسلامی ایران تبلیغات گسترده ای کرده و کشورمان را به استفاده غیر متعارف از فناوری هسته ای متهم می کردند امروزاذعان کنند آنچه در گذشته گفته شده بود منتفی است.
حقیقت پور با اشاره به پیش نویس آژانس: پرونده "پی ام دی" ایران در شورای حکام بسته می‌شود
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با اشاره به اینکه شورای حکام باید پرونده "پی ام دی" را ببندد و راه در این مسیر کاملا هموار است گفت: با توجه به پیش نویس آماده شده امیدوار به بسته شدن پرونده هستیم.
منصور حقیقت پور درباره پیش نویس آژانس درباره نظارت و راستی آزمایی بر اجرای برجام همچنین درخواست آمریکا و سایر اعضای گروه 1+5 برای بسته شدن پرونده "پی ام دی" گفت: 24 آذر خبر بسته شدن پرونده را خواهیم شنید.
نماینده اردبیل افزود: علیرغم اینکه در گزارش اخیرآمانو نقاط تاریکی وجود دارد اما نقاط روشن گزارش به بسته شدن پرونده کمک می کند؛و ارزیابی بنده نیز بسته شدن پرونده و به دنبال آن اجرا شدن مراحل بعدی برجام است.
حقیقت پور با تاکید براینکه جنبه های مثبت گزارش آژانس می تواند دلیلی برای صدور حکم پایان بر پرونده "پی ام دی" در شورای حکام باشد،شکل گیری فضای تعاملی میان ایران و 1+5 را نیز در این موضوع تاثیر گذار دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران همکاری های لازم را داشته و به سوالات آژانس پاسخ داده است.
وی تصریح کرد: اعتراف به عدم تمایل ما به استفاده غیر صلح آمیز در گزارش آژانس مهم است و خوشبختانه موارد مشکوک رفع شده است. آژانس اقدامات خود را انجام داد ولی ‌موضوع انحرافی را به دست نیاورد و با این گزارش پرونده "پی ام دی" جمهوری اسلامی در شورای حکام بسته می‌شود.
وی با تاکید بر لزوم بسته شدن پرونده "پی ام دی" گفت: شورای حکام باید پرونده را ببندد و راه در این مسیر کاملا هموار است و با توجه به پیش نویس آماده شده امیدوار به بسته شدن پرونده هستیم.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی بسته شدن پرونده "پی ام دی" را لازمه اجرای برجام از سوی ایران دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران اجرای مراحل برجام را وابسته به بسته شدن پرونده می داند.
حیدرپور شهرضایی: پرونده "پی ام دی" دیگر تکرار نمی‌شود
یک عضو دیگر کمیسیون امنیت‌ملی مجلس هم برخی محورهای گزارش آژانس درباره "پی ام دی" را دارای نکات و اقدامات انحرافی خواند و گفت: به نظر من با وجود ادعای اخیر آژانس به هیچ وجه راه برای باز کردن دوباره مسئله "پی ام دی" در آینده وجود ندارد و دیگر شاهد تکرار این پرونده نخواهیم بود.
عوض حیدرپورشهرضایی با بیان اینکه اینکه برخی از محورهای گزارش آژانس درباره "پی ام دی" دارای نکات و اقدامات انحرافی است، افزود:‌ غربی‌ها قبل از تحریم‌ها نیز به‌دنبال جلوگیری از فعالیت‌های غنی سازی هسته‌ای بودند و اعلام می‌کردند که جمهوری اسلامی نیازی به غنی سازی نداشته و می‌تواند تمام نیازهای خود را از کشورهای دیگر تامین کند و در این زمان هیچ موضوعی درباره مطالعات مرتبط با تولید سلاح هسته‌ای در میان نبود.
حیدرپورشهرضایی ادامه داد: ادعای آژانس دربار مطالعات مرتبط ایران برای تولید سلاح هسته‌ای یک موضوع جدیدی است که از سوی این سازمان مطرح شده و در گذشته چنین مسئله‌ای اعلام نشده بود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه به‌دنبال فعالیت نظامی هسته‌ای نبوده وهیچ‌گونه مطالعاتی انجام نداده و در آینده نیز این مسئله رخ نمی‌دهد.
عضو کمیسیون امنیت‌ملی افزود: به نظر من با وجود ادعای اخیر آژانس به هیچ وجه راه برای باز کردن دوباره مسئله "پی ام دی" در آینده وجود ندارد و دیگر شاهد تکرار این پرونده نخواهیم بود.
* شفیعی: شورای حکام قطعنامه بسته شدن "پی ام دی" را تایید می کند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم تاکید کرد: قطعنامه ای که در نهایت منجر به بسته شدن پرونده هسته ای ایران می شود از سوی گروه 1+5 و با مشورت ایران تهیه و به تایید شورای حکام می رسد.
نوذر شفیعی با اشاره به ارائه گزارش آمانو تاکید کرد: گزارش اخیر آمانو و اذعان آن به صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران مبنای صدور قطعنامه شورای حکام برای بسته شدن پرونده "پی ام دی" ایران خواهد بود.
وی با بیان اینکه شورای حکام در روز 24 آذر اعلام نظر خواهد کرد، ادامه داد: پس از بسته شدن پرونده هسته ای ایران، طرفین در روز اجرایی شدن برجام که اواسط دی است نسبت به علمیاتی شدن تعهدات خود اقدام می کنند.
شفیعی تاکید کرد: هر آنچه که تا کنون برای اجرایی شدن برجام لازم بود از سوی طرفین انجام شد و با توجه به اینکه این اقدامات با حسن نیت صورت گرفته چشم انداز مثبتی از ادامه روند اجرای برجام ترسیم می شود.
پی ام دی چیسـت؟
بحث "پی‌ام‌دی" ادعای کشورهای غربی در انجام برنامه نظامی هسته‌ای به قصد تولید و توسعه سلاح هسته‌ای است که ریشه تاریخی آن به سال‌های قبل از سال ١٣٨٢ برمی‌گردد. سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و کشورهای غربی، همواره در سال‌های اخیر ایران را متهم کرده‌اند که در سال‌های قبل از ٢٠٠٣ میلادی ( 1383) بخش نظامی ایران درگیر پروژه مخفی گسترده‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای بوده است. برای آنکه آن کشورها ادعای نادرست خود را نیز اثبات کنند ملغمه‌ای از اطلاعات مستند به سرویس‌های جاسوسی خود را، به آژانس ارائه کرده‌اند که ایران همه آنها را ساختگی می‌داند. لازم به توضیح نیست که همان سال‌ها، سال‌هایی است که دولت جنگ‌طلب آمریکا به دنبال زمینه‌سازی برای دخالت در کشورهای منطقه بود که حمله به عراق نیز دقیقا با همین بهانه تلاش عراق برای دستیابی به سلاح‌های کشتارجمعی صورت گرفت. بنابراین جوهره اصلی ماجرا این است که محتویات این پرونده در مقطعی برای اعمال فشار به جمهوری اسلامی ایران توسط سرویس‌های جاسوسی غرب استخراج و به آژانس ارائه شد. هدف از این پرونده این بود که نشان داده شود فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز نیست تا از این طریق اعمال فشار شدیدی علیه جمهوری اسلامی صورت گیرد و با ایجاد اجماع جهانی از طریق امنیتی‌کردن پرونده هسته‌ای ایران و بزرگ‌نمایی درباره خطر آن، نسخه مورد نظر را برای ایران پیاده کنند.
آمریکا و متحدانش پروژه‌ای را برای متهم‌کردن ایران به دستیابی به سلاح هسته‌ای آغاز کردند و در این قالب هزاران صفحه سند کتبی و عکس و تصویر، ساخته‌ و پرداخته و به مرور زمان آنها را به آژانس ارسال کردند.
با وجود اینکه ایران همواره این ادعاها را رد کرده و گفته است این موارد غیرواقعی است با هدف طراحی یک مدالیته برای حل‌وفصل سریع پرونده هسته‌ای، به‌عنوان نشان‌دادن حسن نیت خود برای کذب‌بودن این موضوعات، در ماه آگوست سال ٢٠٠٧میلادی ( مرداد 1386) ، ایران موافقت کرد که در قالب یک مدالیته رسیدگی به سوالات در مورد فعالیت‌های «پی‌ام‌دی» را بررسی کند و با آژانس، ملاقات‌هایی دراین زمینه انجام داد. اما بحث درنهایت در سپتامبر ٢٠٠٨ میلادی ( شهریور 1387) متوقف شد. آژانس به اظهارات مفصل، و فنی و دقیق ایران مبنی‌بر اینکه آزمایش‌های ایران روی چاشنی‌های انفجاری برای اهداف نظامی متعارف بوده است هیچ توجهی نکرد و روی ادعاهای بی‌اساس خود تاکید کرد به‌همین‌دلیل موضوع گفت‌وگوها با شکست روبه‌رو شد.
در سال ٢٠٠٢ میلادی (1381) پرونده هسته‌ای ایران و ابعاد آماده‌سازی برای شروع غنی‌سازی صلح‌آمیز ایران روشن شد. بعد از بازشدن پرونده هسته‌ای ایران نئومحافظه‌کاران آمریکا بهترین فرصت را پیدا کردند تا از این طریق نقشه‌های قبلی خود را برای جمهوری اسلامی ایران عملی کنند، اما نتیجه بازرسی‌های اولیه آژانس از ایران و جمع‌بندی آژانس بین‌المللی مبنی بر اینکه «تاکنون هیچ دلیلی مبنی بر انحراف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به‌سمت اهداف نظامی مشاهده نکرده است»، به‌شدت آمریکا را عصبانی کرد. چون اگر موضوع به همین روال پیش می‌رفت قصورهای پادمانی ایران هم مانند قصورهای کره جنوبی ظرف یک یا دو جلسه آژانس اصلاح می‌شد و پرونده ایران به حالت فنی و حقوقی خود ادامه می‌داد و نقشه‌ها عملی نمی‌شد. اعمال فشار بر مدیرکل وقت آژانس به‌حدی بود که او مجبور شد گزارش شفاهی خود در سال ٢٠٠٣ میلادی (1382) را تا حدودی تعدیل کند و بگوید «به هیچ دلیل مستندی مبنی‌بر انحراف برنامه‌های هسته‌ای ایران به مقاصد نظامی دست نیافته است» و به همین ترتیب سال‌ها فشار آمریکا به آژانس و البرداعی ادامه یافت.
«البرداعی» مدیرکل سابق آزانس بین المللی انرژی اتمی هرگز تن به اعمال فشار آمریکا برای انتشار اسناد ساخته‌شده نداد و سندیت آنها را به‌شدت زیر سوال می‌برد، اما تحت فشار شدید آمریکایی‌ها اعلام کرد محتوای موضوعات را با ایران طرح می‌کند تا ببیند ایران می‌تواند پاسخی در این زمینه بدهد یا خیر؟ این موضوعات با ایران مطرح شد و بیشتر این اسناد از طریق ایران ساختگی و جعلی اعلام شد. اما روی‌کارآمدن آمانو که با حمایت بی‌چون‌وچرای آمریکا به مدیرکلی آژانس رسیده بود، سبب شد موضوع «پی‌ام‌دی» در گزارش‌های آژانس درج و منتشر شود. برای آگاهی بیشتر در این‌باره به اسناد ویکی‌لیکس رجوع شود که نشان دهنده قول و قرارهای آمریکا و آمانو است. به این‌ترتیب با تکمیل‌کردن این پروژه، در سال ٢٠١١ میلادی (1390) یعنی هم‌زمان با اوج‌گرفتن خصومت علیه کشورمان با وضع شدیدترین تحریم‌های یک‌جانبه و چندجانبه و فشارهای سیاسی کشورهای غربی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ارائه یک دادخواست سیاسی علیه ایران پرداخت که در زیر ١٢ اتهام‌های این کشورها علیه ایران منظم و طبقه‌بندی شده است. این کیفرخواست سیاسی که اتهام‌های گسترده‌ای را علیه ایران مطرح می‌کرد، در پی اثبات این ادعا بود که تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را اولا مستند کند و با انتشار آن به گزارش مدیرکل آژانس رسمیت بدهد.
حل‌وفصل پرونده اتهامی علیه ایران، بزرگ‌ترین آزمون آمریکا در این زمینه است. ماهیت مخرب این پرونده در مذاکرات به حدی برای همه روشن است که دشمنان توافق با ایران در آمریکا و لابی‌های فشار در این کشور به‌راحتی از آن سوءاستفاده می‌کنند تا مذاکرات را دچار مشکل کنند. آنها به‌صورت هدفمند در حال تبدیل این موضوع به یک موضوع حیثیتی برای آمریکا هستند.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده نشست شورای حکام سه شنبه 24 آذر (فردا) ، گزارش مدیرکل در خصوص ارزیابی نهایی مسائل باقیمانده گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران را بررسی خواهد کرد
طبق توافق ایران وکشورهای 1+5 شش کشور طرف مذاکره با ایران متعهد شده اند پیش نویس قطعنامه ای را به شورای حکام بدهند که به موجب آن پرونده پی.ام.دی که سالها ایران را با آژانس درگیر کرده ، بسته شود
عراقچی: گزارش ارزیابی نهایی آژانس درباره مسایل گذشته نشان می‌دهد که هیچ نشانه‌ای از یک برنامه نظامی هسته‌ای و یا انحراف مواد هسته‌ای در ایران پیدا نشده و صلح‌آمیز بودن برنامه ایران اثبات شده است. حالا نوبت 1+5 است که موضوع "پی ام دی" را در شورای حکام ببندند
منصوری آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام نشان می‌دهد پرونده "پی ام دی" ایران مختومه خواهد شد
حقیقت پور نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس : اعتراف به عدم تمایل ما به استفاده غیر صلح آمیز در گزارش آژانس مهم است و خوشبختانه موارد مشکوک رفع شده است. آژانس اقدامات خود را انجام داد ولی ‌موضوع انحرافی را به دست نیاورد و با این گزارش پرونده "پی ام دی" جمهوری اسلامی در شورای حکام بسته می‌شود
حیدر پور شهرضایی عضو کمیسیون امنیت‌ملی مجلس: به نظر من با وجود ادعای اخیر آژانس به هیچ وجه راه برای باز کردن دوباره مسئله "پی ام دی" در آینده وجود ندارد و دیگر شاهد تکرار این پرونده نخواهیم بود
شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: گزارش اخیر آمانو و اذعان آن به صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران مبنای صدور قطعنامه شورای حکام برای بسته شدن پرونده "پی ام دی" ایران خواهد بود
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت