واکنش نوبخت به خبر «فردا»: رئیس‌جمهور وقت ندارد به مجمع برود!

کد خبر: 467187

نوبخت درباره عدم حضور رئیس جمهور در مجمع تشخیص مصلحت کرد: دلیل این غیبتها، مشغله کاری است ولی ارتباط دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، محکم است و هر زمان فرصت برای آقای رئیس جمهور پیش بیاید، در جلسات مجمع حضور خواهد یافت.

واکنش نوبخت به خبر «فردا»: رئیس‌جمهور وقت ندارد به مجمع برود!
نوبخت
سرویس سیاسی فردا- نوبخت درباره عدم حضور رئیس جمهور در مجمع تشخیص مصلحت گفت: دلیل این غیبت‌ها، مشغله کاری است ولی ارتباط دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، محکم است و هر زمان فرصت برای آقای رئیس جمهور پیش بیاید، در جلسات مجمع حضور خواهد یافت.
فردا هفته گذشته به افزایش تعداد غیبت‌های حسن روحانی در جلسات مجمع تشخیص اشاره کرده و نوشته بود : شنیده ها حاکی از آن است که آقای روحانی به دلیل مخالفت هایی که با برنامه ششم توسعه دارند و معتقدند چون دولت مجری این برنامه بوده طبعا باید با نظر وی این برنامه تدوین شود به نشانه اعتراض در جلسات اخیر شرکت نکرده است.
فارس: محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت صبح امروز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در ابتدای سخنانش درباره بازدید خود در هفته گذشته از خوزستان گزارش کوتاهی ارائه کرد و اظهارداشت: در اهواز از بزرگترین طرح آبی-خاکی تاریخ ایران بازدید کردم که مربوط به احیای 550 هزار هکتار اراضی دشت خوزستان و بخشی از ایلام بود.

وی گفت: این طرح در سال 1375 طی بازدیدی که مقام معظم رهبری از استان خوزستان داشتند مورد توجه و تایید قرار گرفت و با توجه به پیشرفت این طرح مهم و موثر در سطح خوزستان، بلکه در سطح ملی، در سفر سال 1392 آقای رئیس جمهور به خوزستان، این طرح جزء تعهدات دولت قرار گرفت.

نوبخت با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 158 هزار هکتار از اراضی دشت خوزستان نوسازی و تجهیز و به کشاورزان آن منطقه تحویل شده است، توضیح داد: در همین حد اراضی نیز در دست اجراست، 70 شرکت ایرانی با بیش از 10 هزار کارگر روی این طرح در حال کار هستند.

وی ادامه داد: در صورت آماده سازی و بهره برداری این طرح طی یکی دو سال آینده، بیش از 2.5 میلیون تن محصولات کشاورزی با روشهای بهره وری نوین آبی تولید می شود. همچنین 2100 میلیارد تومان درآمد سالانه خواهد داشت و 300 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این طرح شاغل می‌شوند. با انجام و تکمیل این طرح، مردم بزرگ، متدین و شجاع خوزستان می توانند به خواست تاریخی خود درباره بهبود و ارتقای وضعیت کشاورزی دست پیدا کنند.

سخنگوی دولت تأکید کرد: دولت امسال 25 هزار میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی اختصاص داد.

وی سپس گزارش کوتاهی از بسته اقتصادی کوتاه مدت دولت، ارائه کرد و توضیح داد: قرار بود در این بسته از دو ابزار برای تحریک تقاضا استفاده شود که شامل ابزارهای مالی و پولی می شد. ابزارهای مالی از خزانه انجام شد و رقم 7500 میلیارد تومان از خزانه دولت به اقتصاد ملی تزریق شد. نیمی از این رقم نیز از طریق ابزارهای پولی و تسهیلات به اقتصاد تزریق می شود.

وی اضافه کرد: عمده توجهات به ابزارهای مالی معطوف شد. ولی آخرین رقم در زمان شروع این فعالیت در نظر گرفته شده بود 8200 میلیارد تومان بود. بر اساس آخرین گزارش خزانه در پایان آبان، رقم پرداختهای دولت برای طرحهای عمرانی در راستای تحرک بخشی به اقتصاد کشور و مشارکت در اقدام رشد سرمایه گذاری، اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای به 18 هزار و 527 میلیارد تومان رسید.

نوبخت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه این توضیحات گفت: در ماه گذشته میزان تملک دارایی های سرمایه ای 14 هزار و 505 میلیارد تومان بود. طی ماه آبان، 4 هزار و 21 میلیارد تومان به طرحهای عمرانی تزریق شد. همچنین 1500 میلیارد تومان دیگر هم بابت طرح تملک دارایی هایی که برای پرداخت از محل ماده 10 قانون تنظیم و ماده 12 قانون مدیریت بحران برای حوادث غیرمترقبه باید اضافه کرد. این اعتبارات در سفرهایی که بعد از حوادث غیرمترقبه در استانها صورت می گیرد هزینه می شود. چون هر مشکل مردم باید با اعتبارات حل شود و اعتبارات به سازمان مدیریت مرتبط است که شخصا برای کوتاه کردن امور، به بازدید از مناطق آسیب دیده می روم. وی همچنین پرداخت به پیمانکاران دولت را نیز 3500 میلیارد تومان و پرداخت به طرح‌های مهار آبهای مرزی را 2100 میلیارد تومان عنوان کرد و مجموعه اعتبارات اختصاص داده شده دولت در امسال را 25 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به سال گذشته 109 درصد افزایش را نشان می‌دهد، ولی اعتبارات جاری، تنها 107 درصد افزایش یافته و این نشان دهنده توجه دولت به مباحث عمرانی است. برای ماده 12 قانون مدیریت بحران نیز 171 درصد افزایش اعتبارات را شاهد بوده ایم که نشان می دهد نسبت به سال گذشته به رغم محدودیتهای اعتباری، تمرکز روی اعتبارات سرمایه ای برای طرحهای عمرانی بوده است. نوبخت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توجه دولت به وضعیت معیشت عائله قوه مجریه گفت: من با پوزش از این همکاران، درباره اینکه نمی توانیم بیش از این در اعتبارات جاری هزینه کنیم، عذرخواهی می کنم. وظیفه ما این است که درباره شاغلان و کسانی که بازنشسته هستند، در ترمیم حقوق تلاش کنیم. درباره بازنشستگان نیز قول داده بودم که باید عرض کنم با توجه به اینکه لایحه بودجه سال 1395 و پیش نویس لوایح برنامه پنج ساله ششم به دولت تقدیم شد و انتظار داریم این پیش نویسها در دولت تصویب و به مجلس تقدیم شود. لذا درباره بهبود معیشت کارکنان عام دولت و سایر قوا، در یک جلسه فوق العاده برنامه ششم را توضیح دهم و اعداد و ارقام را به اهالی رسانه نشان دهم.

نوبخت در ادامه این نشست درباره هیات نظارت بر برجام اظهارداشت: تشکیل این هیات در ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز آمده و در شورای عالی امنیت ملی درباره آیین نامه عملکرد و ترکیب آن تصمیم گرفته و در این خصوص، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، اعلام می کند، باید همه موضوعات برجام را به این هیات واسپاری کنیم و این هیات نیز گزارش خود را به مقام معظم رهبری تقدیم می کند. این که از فردا هر کسی بگوید چیزی که اتفاق افتاده، مورد نظر نبوده، سنگ روی سنگ بند نمی شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما یک نوع امتناع ساختاری در کشور داریم و مرز را به عنوان مبادی ورودی در نظر می گیریم نه مبادی صادراتی. باید نظام اداری اصلاح شود که به سرعت این کار در حال انجام است. ولی باید نگران این باشیم که پس فردا هر کسی بگوید این سرمایه گذار که می آید، نفوذی است! باید ثابت کنیم این سرمایه گذاری نفوذی نیست. کافی است یکی دو اتفاق غیرمترقبه توسط برخی که آتش به اختیار هستند که خود فتوا می دهند و خودشان عمل می کنند، اتفاق بیفتد و ما نگران فرصتی هستیم که در اختیار کشور قرار گرفته است. وی گفت: وقتی تحریمها رفع می شود، شرکتهای بزرگ به ایران می آیند. این که سهامداران این شرکتها چه کسانی هستند و سودش به کجا می رود و در کدام کشورها خرج می شود را دنبال کنیم و بعد ماجرا درست کنیم، این درست نیست. فرصت پساتحریم و پسابرجام این فرصت بسیار خوبی است برای تقویت اقتصاد ایران و هیات نظارت برجام که تشکیل شده، قانونا مسئول اجرای این سند است. لذا نباید ما در کرسی قضاوت بنشینیم و حکم دهیم.

نوبخت در ادامه افزود: ما در شرایط تحریم، فقط می توانستیم به یک کشور معامله کنیم، ولی الان با انبوه کشورها مواجهیم. هفته ای نیست که ما با سفرای کشورهای دیگر جلسه نگذاریم. سفرای کشورهای آلمان، ژاپن و سایر کشورها هفته گذشته با بنده جلسه داشتند و اکنون ما قادر به انتخاب شرکای تجاری خود هستیم. هر چند ساختار کشور برای صادرات مهیا نیست ولی باید در این باره تلاش شود و ما می توانیم سرمایه گذاری مستقیم، بازارهای صادراتی و تکنولوژی این کشورها را به دست بیاوریم.

نوبخت درباره تحویل موشک های s300 روسیه گفت: ما طبق قراردادهای خود، موضوع را پیش می بریم و هر قدر هم دیگران بخواهند حرف بزنند.

سرنوشت غضنفر رکن آبادی بخش دیگری از سخنان نوبخت را تشکیل داد و گفت: اخبار از طریق مراجع ذی صلاح صورت می‌گیرد. وی همچنین گفت: عزل آقای نعمت زاده صحت ندارد و وی از وزرای باتجربه ما هستند که کار خود را انجام می دهند. سخنگووی دولت درباره تابعیت مشکوک برخی از نامزدهای نمایندگی نیست اظهارداشت: وزیر کشور برای صحت انتخابات هر چیزی لازم باشد انجام می دهد، کما اینکه برای شفاف سازی هزینه های انتخاباتی، چه علامتی صریحتر از دادن لایحه دو فوریتی از سوی دولت به مجلس است؟

نوبخت درباره الکترونیکی شدن انتخابات نیز گفت: تاکنون همان قرارهای قبلی پابرجاست و این طرح، هزینه دارد. اعتبارات این طرح با همه محدودیتهای منابع مالی ما تامین شد تا هیچ بهانه ای نباشد. از دولت انتظار می رود انتخابات الکترونیک برگزار شود و برای حوزه های انتخابیه گفته شده، این کار انجام خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره حادثه ورامین گفت: این حادثه، اولین نیست و قابل پیش بینی است که آخرین نیز نباشد. این تقابل دو سلیقه و نگاه است. یک نگاه اجازه می دهد همه افراد با رعایت قانون، نظرات خود را اعلام کنند که از برجام تا سایر مسایل، پیگیری شود.

وی با اشاره به عملکرد رسانه ملی درباره اعلام نظر مخالفان دولت گفت: صدا و سیما در زمان ارائه خبر بسته اقتصادی دولت، خبر خود را قطع کرد و بلافاصله یک کارشناس مخالف دولت را آورد تا اظهار نظر کند. این نظر مخالف است که باید در بستر آزادی بیان گفته شود.

باید انتظار داشت در حد رعایت قوانین و مقررات، دولت کار خود را انجام دهد. اگر به مسایل اصول پای بند هستیم، اصول می گوید در جمهوری اسلامی، قانون و شرع یکسان است. وقتی قانون اجازه داد کسی اجتماعی داشته باشد و سخنرانی کند، هر کسی این اجتماع را به هم بزند، خلاف قانون و خلاف شرع عمل کرده.

وی تصریح کرد: نگاه دولت این است که باید به آنچه قانون مجاز می داند، احترام بگذاریم و نباید به خود اجازه دهیم آزادی بیان و نظر را بگیریم. اگر هم کسی سواستفاده از آزادی بیان کند، برخورد می شود. همه فرزندان انقلاب هستند و در چهارچوب اصولگرایی و اصلاح طلبی همه کسانی که در چارچوب قوانین کشور فعالیت می کنند، در بستر این انقلاب هستند. باید در همینجا از معاون اول رئیس قوه قضاییه تشکر کنم که وقتی تجمعات قانونی را عده ای بر هم می زنند، برخورد صورت می گیرد. نوبخت در ارتباط با نرخ سود بانکی توضیح داد: دولت شخصیتی دارد و نمایندگان دولت در شورای پول و اعتبار، نظرات دولت را منعکس می کنند. این که با توجه به تقلیل نرخ تورم، انتظار می رود با توجه به هزینه تولید و لزوم تعدیل نرخ سود، شورای پول و اعتبار نیز به این نکته توجه کند. همین که نرخ سود به 16 درصد کاهش یافته، نشان می دهد شورای پول و اعتبار نیز به این مسئله توجه دارد. با کاهش نرخ سود، تقاضا بالا می رود و ما نمی توانیم به این تقاضاها پاسخ دهیم. سخنگوی دولت درباره خرید کالاها نیز افزود: با کارت اعتباری 10 میلیون این کار انجام می شود. این پولی که قرار است اعتبار آن در اختیار افراد قرار گیرد، متعلق به مردم است و ما نمی توانیم اجازه دهیم هر کسی یک کارت داشته باشد. لذا باید در این باره دقت شود. به عنوان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بخشنامه کردم ضمن این که دستگاه ها مردم را اذیت نکنند، باید دقت لازم درباره بازپرداخت آن شود. وی افزود: به بانکها نیز اعلام کردیم کسانی که برای دریافت این کارت معرفی می شوند، بخشی از حقوق آینده خود را برای اقساط این تسهیلات در نظر می گیریم و از متقاضیان، تعهد می گیریم و قرارداد می کنیم که قسط آنها را دولت از حقوق ایشان بپردازد. این پول منجر به تورم نمی شود، زیرا ماه به ماه، این اقساط از حقوق افراد کسر می شود و به چرخه اقتصادی بازمی‌گردد. نوبخت در خصوص حذف پردرآمدها از لیست یارانه بگیران نیز اظهارداشت: درباره قانون هدفمندی در تبصره 20 قانون بودجه 94 پیش بینی شد تا 48 هزار میلیارد تومان دولت می تواند از محل افزایش نرخ حاملهای انرژی منبع درآمدی کسب کند و به این میزان، 6300 میلیارد تومان نیز اضافه کند. اجازه نیز داده شد تا 10 درصد این مبالغ نیز جابجا شود. از میزان اعتبارات 48 هزار میلیارد تومان، 35 هزار میلیارد تومان محقق شده و دست دولت را گرفت.

وی افزود: 6300 میلیارد تومان هم دولت روی این مبلغ گذاشت و مجموع این مبالغ امسال به مردم برگردانده می شود. برداشت از صندوق ذخیره ارزی نیز صورت گرفت. لذا تبلیغ شد تا پردرآمدها حذف شوند ومجلس نیز این اقدام را تایید کرد. با توجه به وضعیت موجود، نرخ سوخت امکان افزایش بیشتری ندارد، پس باید در توزیع یارانه نقدی، اولویت بندی کنیم. مجلس مجوز داد تا سقف 39 هزار میلیارد تومان بین مردم توزیع شود و وزارت کار، تعاون و رفاه شروع به شناسایی اقشار پردرآمد کردند و حدود 2میلیون و 800 هزار نفر از لیست خارج شدند. اصلا سیاست دولت نیست که یارانه نیازمندان و کم درآمدان را قطع کند. وزارت تعاون، تلاش دارد برخی از افرادی که یارانه شان قطع شده را شناسایی کرده و برگرداند. همچنین فعالیت برای شناسایی اقشار پردرآمد ادامه دارد. نوبخت درباره یارانه تولید نیز گفت: برای تولید نیز تاکنون بیش از 1000 میلیارد تومان از محل درآمد یارانه ها اختصاص یافته است. همچنین به 4 بانک کشاورزی، صنعت و معدن، توسعه صادرات و مسکن اعلام کردیم شما 200 میلیارد تومان اعتبار پیش ما دارید و هر کسی برای مسکن، طرحهای صنعتی و تولیدی و کشاورزی می خواهد وام بگیرد، شما از او 10 درصد سود بگیرید و بقیه سود وام این اشخاص را دولت می پردازد. لذا قرار شد تولید وام ارزان قیمت بگیرد و مابه تفاوت سود تسهیلات را دولت می دهد.

وی همچنین تصریح کرد: سفر آقای روحانی به اروپا به تعویق افتاده است و هنوز مشخص نیست چه زمانی این سفر انجام می شود.

نوبخت درباره نرخ ارز نیز گفت: این مسئله باید در دولت، تصمیم گیری شود. لذا مشخص نیست نتیجه رای گیری چه باشد. اگر چیزی قطعی نشده، رسانه ها نسبت به عدم انتشار اخباری که قطعیت نیافته اند، دقت کنند.

وی در ادامه افزود: همچنان معتقدیم کارت سوخت کارکردهای خود را دارد.

سخنگوی دولت در خصوص لایحه شفاف سازی نیزگفت: استنباط بنده نیز این است که در مجلس فعلی، این موضوع طرح نشود. البته اگر نمایندگان محترم وقت بگذارند، امکان تصویب این قانون در مجلس وجود دارد.

وی در خصوص اجلاس سران کشورهای گازی نیز گفت: می توانیم از ظرفیتی که بین کشورهای تولیدکننده و صادر کننده گاز وجود دارد استفاده می کنیم تا به انسجام بازار کمک شود. نوبخت درباره عدم حضور رئیس جمهور در مجمع تشخیص مصلحت کرد: دلیل این غیبت‌ها، مشغله کاری است ولی ارتباط دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، محکم است و هر زمان فرصت برای آقای رئیس جمهور پیش بیاید، در جلسات مجمع حضور خواهد یافت.

سخنگوی دولت درباره فروش خودروهای اقساطی به مردم گفت: قراردادهای مالی بین بانک و خودروسازان است و باید اسناد لازم بین این دو نهاد تبادل شود و دولت نیز بر قراردادها نظارت دارد و ما اجازه توقف تحویل خودرو را به مردم نمی دهیم. نباید به خریداران استرس ایجاد کرد که خودرو تحویل نمی شود. اگر موانعی باشد ما به سرعت حل می کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ادامه افزود: از فرمانده محترم کل سپاه درباره طرحهای اقتصادی تشکر می کنیم و این طرحها در ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار می گیرد. همه طرحها مورد بحث قرار می گیرد و طرحهایی که قابل اجراست نیز اطلاع رسانی می شود.

نوبخت درباره ربوده شدن تعدادی از هموطنان توسط دزدان دریایی سومالی گفت: این موضوع باعث تاسف ما است. باید رشادت فرزندان غیور نیروی دریایی را پاس بداریم که اگر این امنیت نبود، از این دست حوادث، زیاد داشتیم. امنیت داخلی و خارجی برای کشور ما نعمتی است که آسان به دست نیامده. امنیت چیزی است که اگر نباشد، احساس می شود. وی در خصوص خبری که یکی از نمایندگان مجلس در خصوص امحای 1700 تن سیب زمینی گفت: این اقلام اصلا متعلق به دولت نیست. سازمان مدیریت و برنامه ریزی از طریق بانک توسعه صادرات این تعهد را دارد اگر بازار صادراتی برای این محصولات یافته شد، ما درباره صادرات این محصول، کمک می کنیم. چه کسی می پذیرد سیب زمینی تولید و سپس امحاء شود؟ سخنگوی دولت درباره تجمیع بیمه ها نیز خاطرنشان کرد: از جهت شفاف سازی، یکسان سازی منابع و توزیع دقیق این منابع، طرحی را سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه کرده و خدمت رئیس جمهور تقدیم کرده ایم که به وقت اطلاع رسانی می شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت