طنز: چگونه شفافیت مالی داشته باشیم؟
زبانم لال مگر کسی را سراغ دارید که با پولهای مورددار در انتخابات شرکت کرده باشد؟ مسلما نه! از آنجایی که چوب خدا صدا ندارد و مانند سریال معنوی و معناگرای «کلید اسرار»، انسانهای بد، بلافاصه به سزای اعمال خود میرسند، لذا اگر هم بر فرض مثال کسی از پولهای مورددار برای شرکت و تبلیغات در انتخابات استفاده کند، مطمئن باشید که رای نمیآورد. حالا ممکن است از خود بپرسید که در چنین شرایطی، وجود چنین لایحهای برای چیست؟
سرویس اجتماعی فردا- رضا احسان پور قرار است لایحهای با موضوع شفافیت مالی انتخابات در مجلس بررسی شود؛ ضمن استقبال از بررسی این لایحه در ادامه ما نیز به بررسی این لایحه در حد بضاعت خود میپردازیم:
لزوم وجود چنین بحثی چیست؟
زبانم لال مگر کسی را سراغ دارید که با پولهای مورددار در انتخابات شرکت کرده باشد؟ مسلما نه! از آنجایی که چوب خدا صدا ندارد و مانند سریال معنوی و معناگرای «کلید اسرار»، انسانهای بد، بلافاصه به سزای اعمال خود میرسند، لذا اگر هم بر فرض مثال کسی از پولهای مورددار برای شرکت و تبلیغات در انتخابات استفاده کند، مطمئن باشید که رای نمیآورد. حالا ممکن است از خود بپرسید که در چنین شرایطی، وجود چنین لایحهای برای چیست؟ جواب آن ساده است. صرفاً برای بستن دهان بدخواهان و دشمنانی که میخواهند مثل همیشه، مسئولان همیشه در صحنه انتخابات را بدنام کنند.
شفافیت چیست؟
هر گاه چیزی کدر نباشد، شفاف است. در مباحث اقتصادی، شفافیت مالی یعنی اینکه مسئولان محترم مراقب باشند سرمایههایشان، کدر و کثیف نشود. بهترین راه برای شفافیت، نظافت و پولشویی است. برای پولشویی لازم است شما یک بنگاه اقتصادی پردرآمد داشته باشید که بتوانید از گردش مالی زیاد آنجا برای پولشویی استفاده کنید. معمولترین فعالیتهای اقتصادی که به منظور پولشویی پیشنهاد میشوند عبارتند از:
- آموزشگاه کنکور
- لبوفروشی و باقالی فروشی کنار خیابان
- موسسه خیریه
- باشگاه فرهنگی ورزشی فوتبال
- شرکت هواپیمایی
- تهیه کنندگی سینما و تلویزیون
- کارخانه آب معدنی
اگر خدای نکرده موضوعات مالی، کدر شد چکار کنیم؟
از قدیم گفتهاند، املای ننوشته غلط ندارد. بهرحال نمیشود که آدم مسئول جایی باشد و یا بخواهد مسئول جایی بشود و پایش نلغزد! اگر هم پای خودش نلغزد، ممکن است پای خانم و بچههایش بلغزد و بهرحال یک لکه سیاه روی مسائل مالیاش بیفتد. در این مواقع که معمولا موضوع رسانهای شده است و کاری از پولشویی برنمیآید، روشهای زیر به احتمال زیاد جوابگوست:
- تقصیر را گردن دستهای پشت پرده بیندازید.
- تقصیر را گردن رقبای انتخاباتی خود بیندازید.
- ترکیبی از حروف الفبا را به عنوان اسامی مفسدین اقتصادی که شما را گمراه کردهاند بیان کنید.
- کتاب خاطرات خود را منتشر کنید و نقش پررنگ خود را در کشور به یاد دیگران بیاورید و حتی توی چشمشان فرو کنید.
- تقصیر را گردن شهرام جزایری، بابک زنجانی یا یک نفر مثل آنها بیندازید. مطمئن باشید هر چند وقت یک بار یکی از این پروندهها رو میشود و شما میتوانید در جریان موج رسانهای آن پنهان شوید.
دیدگاه تان را بنویسید