حسن عباسی:عضو تلگرامم/مومن‌نسب:‌تلگرام‌صهیونیستی باید فیلتر‌شود

کد خبر: 465362

فیلتر شدن یا نشدن تلگرام در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در شامگاه سه شنبه ۲۶ آبان در شبکه دو، به بحثی داغ تبدیل شد.

الف: در این برنامه آقای خرم‌آبادی دبیر کمیته فیلترینگ، آقای اسفنانی نماینده مجلس و حسن عباسی به‌عنوان کارشناس فرهنگی در این برنامه حضور داشتند.
برگزیده سخنان به شرح زیر است:
به گفته مجری سه دیدگاه درباره شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان بین مردم وجود دارد:
۱- عدم فیلتر و استفاده بدون قید و شرطاز تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی و پیام رسان؛
۲- مخل امنیت اجتماعی و ملی است و باید فیلتر شود.
۳- باید کنترل‌شده و هوشمند استفاده کرد.
خرم‌آبادی دبیر کمیته مصادیق:
ما تنها وی چت را فیلتر کردیم. ما دنبال نتیجه مطلوب نیستیم بلکه دنبال اجرای قانون هستیم. ما در کل با بسته شدن موافق نیستیم. بعضی‌ها می‌خواهند وانمود کنند که ما موافق فیلترینگ هستیم. یکی از مسئولین گفتند فیلترینگ کلاً کار درستی نیست یا امروز کسی در سایت خودش گفته اگر با انقلاب توانستند مبارزه کنند جلوی شبکه‌های اجتماعی را هم خواهند گرفت.
نه من و نه هیچ مسئولی که فردا به فیلتر رأی بدهند با نفس شبکه‌های اجتماعی مخالف نیستند. ما از امکانات باید استفاده کنیم و ۲۵ شبکه اجتماعی داخلی داریم. با شبکه اجتماعی که قوانین را نپذیرند و مخالف قوانین کشور اقدام کنند به‌عنوان مجری با آن‌ها برخورد می‌کنیم.
علت اینکه مردم چرا از شبکه‌های داخلی استفاده نمی‌کنند مقصر آن صداوسیما است. سیاست غلطی وجود دارد و به اپراتورهای داخلی اجازه ارتباط تصویری ندادیم اما در شبکه‌های خارجی انجام می‌شود. هم وزارت ارتباطات هم ارشاد و هم‌صدا و سیما که عضو کمیته تعیین مصادیق است با بکار گیری شبکه‌های اجتماعی داخلی می‌توانند کیفیت شبکه‌های داخلی را باکیفیت‌تر کنند.
اسفنانی نماینده مجلس و مخالف فیلتر شدن تلگرام:
با بحث فیلترینگ موافقتی ندارم.
تنها بر ۵ درصد محتوا قابلیت کنترل وجود دارد. اصلاً ازنظر فنی قابلیت وجود دارد برای کنترل تلگرام؟
اسفنانی: سرورهای تلگرام در خارج است و امکان نظارت وجود ندارد و نمی‌شود پالایش کرد.ما حرفمان این هست که الآن شبکه تلگرام حدود خودشان می‌گویند ۱۴ تا ۲۰ میلیون کاربر دارد، کاربری‌های مثبت هم دارند. از نکات مثبت می‌شود استفاده کرد. ما می‌گوییم در طول مدت در برخورد با شبکه‌ها اقدامات سلبی نتیجه نگرفته‌ایم. دامنه شبکه مسدود شود بلافاصله شبکه دیگری ظهور پیدا می‌کند و مردم بیشتری به آن‌سو می‌روند. اشکال جدی متأسفانه امکان استفاده درست از شبکه‌ها فراهم نشده است.
مردم نمی‌دانند شبکه‌های داخلی وجود دارد و اطلاع‌رسانی نشده است. برخی شبکه‌ها توانمندی بالایی دارند. اعتماد به شبکه‌های داخلی وجود ندارد بحث امنیت اطلاعاتشان در سرورهای داخلی است.
حسن عباسی:
من عضو تلگرام هستم. محظورات قانونی سر جای خود هست چه اخلاقی و چه امنیتی. اما مزیت نسبی این شبکه‌های موبایلی در تولید سرمایه اجتماعی بیشتر از مخاطرات امنیتی است و باید با سعه‌صدر بیشتر در چارچوب قانون تولید سرمایه اجتماعی را دنبال کنیم و شبکه‌های موبایلی وجودشان و کارکرد مثبتشان بیشتر است و تلگرام کارکرد مثبت‌تری در نظام اجتماعی دارند و با آموزش فرهنگی بیشتر مخاطرات را کمتر کرد . صفر نمی‌توان کرد. من معتقدم می‌شود از شبکه‌ها به‌صورت مثبت استفاده کرد. بخش منفی و ضد امنیت ملی قابلیتی برای خنثی کردن نداریم چه تلگرام و جه اینستاگرام و ... ما باید سواد امنیتی مردم را بالا ببریم. سواد اجتماعی دیجیتال را باید بالا ببریم.
با ارزیابی ما و رصد کلی کار بخش مثبت به‌مراتب از بخش مخرب امنیتی بیشتر بوده است و خانوادگی شدن شبکه‌های موبایلی تلطیف شده است و فعالانه باید برخورد شود و سواد سایبری را بالا ببریم تا مشکل حل شود و رسانه به کمک بیاید و نحوه استفاده توسط مردم آموزش داده شود.
مؤمن نسب:
تلگرام صهیونیستی است و روسای آن با نتانیاهو دوست هستند. تلگرام بنیاد خانواده‌ها را در ایران از بین برده است ما باید در کشور هم به این موارد حساس باشیم و به راحتی اجازه گسترش پدیده شبکه اجتماعی که بنیانگذاران آنها دشمنان اسلام، اخلاق و امنیت مملکت هستند ندهیم.
روح الله مؤمن نسب در افزود: باید شبکه اجتماعی را ابتدا ماهیت شناسی کنیم و فرق محصول و فناوری را بدانیم و دفتر اصلی شبکه تلگرام در رژیم صهیونیستی است و سرور آن در انگلیس قرار دارد اما چینی ها آن را مسدود کردند و روس ها نیز می خواهند آن را فیلتر کنند و حاضران در این شبکه در کشورهای آلمان و انگلیس خیلی اندک است.
وی هشدار داد: متأسفانه حضور ایرانی ها در شبکه تلگرام بسیار زیاد است و در حالی به پدیده های اجتماعی شبکه های خارجی اجازه تبلیغ و گسترش داده می شود که تولید کنندگان نرم افزارهای اجتماعی ایرانی با مشکلات زیاد اداری و تحمیل هزینه های مضاعف و مالیات و دیگر موارد روبرو هستند.
مؤمن نسب افزود:متأسفانه بسیار ساده اندیشانه با شبکه اجتماعی تلگرام برخورد می شود و اینکه گفته می شود بیشتر نمایندگان مجلس عضو تلگرام هستند هرگز به معنای تأیید آن نیست و این طور نیست که نمایندگان مجلس هم اشتباه نکنند.
وی گفت: برخی با بی خیالی، خوش خیالی و ساده لوحانه با این پدیده برخورد می کنند که باید با جدیت بیشتری در این حوزه قضاوت کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت