جلیلی: نگاه به برجام به دور از حب و بغض‌های حزبی و فردی باشد

کد خبر: 465303

عضو شورای امنیت ملی با اشاره به مسئله برجام و جريانات اخیر گفت: نگاه به برجام باید به دور از حب و بغض‌های فردی، حزبی و اجتماعی باشد و باید چیزی مدنظر قرار گيرد که عزت و حقوق ملت در آن حفظ شود.

مهر: سعید جلیلی، سه‌شنبه شب در همایش «زنده باد مرگ بر USA» در دانشگاه یزد اظهار داشت: آمریکا در روز ۲۶ مهرماه که باید به بندهایی از برجام عمل می‌کرد، چهار بند مهم را عمدا از قلم انداخت اما باید بداند که ملت ایران متوجه این موضوع است و با کشور و ملتی روبروست که دانشجو و استادش هوشیار هستند.
وی با بیان اینکه آمریکا از واژه کاهش تحریم در توافقات استفاده کرده نه برداشتن کامل تحریم ها افزود: آمریکا موارد مطرح شده توسط خود که به آنها متعهد شده است را نیز اجرا نمی‌کند آنگاه دائم ملت ایران را از بازگرداندن تحریم‌ها و صدور قطع‌نامه می‌ترساند و عده‌ای نیز در داخل به این موضوع دامن می زنند.
جلیلی خاطرنشان کرد: موضوع صدور قطعنامه و بازگرداندن تحریم ها ابزاری برای آمریکا است تا بتواند از این طریق امتیاز بگیرد و ملت ایران را بترساند و افرادی که این موضوع را مطرح می کنند، در واقع در صددند که این ابزار در دست آمریکا موثر واقع شود.
عضو شورای امنیت ملی بیان کرد: آنچه ما دنبال می کنیم و از گذشته نیز به دنبال آن بوده ایم، دفاع از حقوق یک ملت است اما آمریکا بارها ثابت کرده که از ضعف ما به عنوان یک اهرم فشار استفاده کرده گرچه این ضعف هرگز پایدار نبوده و همواره مقدمه ای برای دستیابی به پیشرفت بوده و آمریکا امروز از همین موضوع متعجب است.
جلیلی ادامه داد: وقتی در سال ۸۸، راکتور تحقیقاتی تهران که زیر نظر آژانس فعالیت می‌کرد و نیاز به سوخت ۲۰ درصد داشت تا ۸۵۰ هزار بیماری که از داروهای هسته ای استفاده می کنند، دچار مشکل نشوند، به آژانس نامه نوشت و درخواست سوخت کرد، آمریکا درست در همین زمان شروع به درخواست مطالبات غیرمعقول خود کرد.
وی افزود: آمریکا آن زمان احساس کرد می تواند از این نیاز ما به عنوان یک اهرم فشار استفاده کند در حالی که امروز می بیند باید ایران را متقاعد به متوقف کردن سانتریفیوژ‌ها و مذاکره بر سر تعلیق ۲۰ درصد کند.
جلیلی بیان کرد: امروز نیز همین شرایط حاکم شده و آمریکا گمان می کند می تواند با استفاده از موضوع بازگرداندن تحریم ها به عنوان یک اهرم فشار، از تعهدات خود شانه خالی کرده و درخواست‌های غیرمعقول را مطرح کند.
عضو شورای امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آمریکا و غرب امروز از هزینه بر بودن پیشرفت های علمی سخن به میان آورده اند و این هزینه را گزاف می خوانند و در مورد آن اغراق می کنند، تصریح کرد: آمریکا از پیشرفت علمی ایران در هراس است و با طرح این موضوعات در صدد عوام فریبی است.
وی افزود: در سند استراتژی امنیت ملی که به امضای اوباما نیز رسیده و به طور رسمی منتشر شده، آمده است که آمریکا باید تا یک قرن دیگر، رهبر دنیا باقی بماند و در حالی این حق را برای خود قائل است که کشورهایی همچون ایران را سد راه خود می داند.
جلیلی یادآور شد: در شرایطی که آمریکا چنین حقی را برای خود قائل است و یک بار دیگر وابسته بودن انحصارطلبی و استکبار را به دنبال یادآوری می‌کند، کشوری با روحیه انقلابی اعلام می‌کند که من می‌خواهم خودم برای خودم تصمیم بگیرم و آمریکا این را بر نمی تابد زیرا آنچه در مواجهه با کشور ما از زمان فرار شاه معدوم تا جنگ تحمیلی و انرژی هسته ای رخ داد در معادلات آمریکا گنجانده نشده بود.
وی تصریح کرد: اکنون ملت ما اگر می خواهد پیشرفت کند باید نخست پیشرفت علمی را مدنظر داشته باشد و سپس مانعی همچون آمریکا را از پیش روی خود بردارد و از عوام فریبی‌های آمریکا هراسی به دل راه ندهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت