هاشمی: مگر خدا نعمت ها را برای کفار آفریده؟ /فقط آقازادهها مومن نیستند!/ مسئولین به جز بهره از دنیا به فکر مستضعفین هم باشند
آقای هاشمی درست عنوان میدارد كه: زیباییهای زمین و آسمان برای مؤمنین است و خداوند، جواب معترضین را میدهد که این نعمتها در قیامت به شکل خالص در اختیار مؤمنین است.» اما به نظر مؤمنین همانها هستند كه امام خمینی بارها نسبت به توجه مسئولین به آنها توصیه میکردند و كوخ نشینها و مستضعفین را صاحب اصلی انقلاب میدانستند كه مسئولین باید حق آنها را از مرفهین بی درد و عیاشان گرفته و به آنها بازستانند.
سرویس سیاسی فردا- احسان آیتی
یكی از محكمات اندیشه امام خمینی رحمه الله علیه دوری از دنیاگرایی و رفاه طلبی است. این مهم در كلام امام خمینی به كرات و با شفافیت و صراحت دیده میشود. امام خمینی یكی از خصوصیات بارز اسلام امریكایی را رفاه و تجمل عنوان میکند. (صحیفه امام، ج21، ص: 146)
زندگی ساده پیر جماران و نیز رهبر انقلاب خود گویای این مطلب است كه در حكومتی كه داعیهدار حكومت علوی است حاكم جامعه اسلامی و مسئولان آن باید به اندك دنیا قناعت كنند و زندگی. واقعاً زاهدانه را پیش بگیرند.
در برههای از تاریخ انقلاب متاسفانه ادبیاتی در كشور رایج شد كه زهد را امری قلبی معرفی نمود و تاكید میشد كه میتوان غرق در ظاهر اشرافی و طاغوتی شد اما در دل زهد و تنفر از دنیا را داشت!
كلماتی مانند مستضعفین، پابرهنگان، فقرا، زاغهنشینها و كوخ نشینها به كرات در فرمایشات حضرات امام خمینی دیده میشود كه متاسفانه به بهانه توسعه این كلمات به حاشیه رانده شد.
آقای هاشمی رفسنجانی كه بی تردید در تغییر این روند نقش به سزایی داشت بار دیگر به همان ادبیات قبلی خود بازگشته است و با بیانی متفاوت به تبیین تئوری ترویج رفاه طلبی پرداخته است.
وی در دیدار جمعی از برگزیدگان چهار دوره جشنواره ملی تجلیل از تلاشگران کیفیت با انتقاد از ترویج دنیاگریزی در کشور بیان داشته: مگر خداوند بهترین نعمتها را برای کافران خلق کرده؟ ... بعضیها با استفادههای منفی و ترویج دنیاگریزی، به بهانه تصوف، دنیا را کاروانسرای دو در میخوانند، اما انسان براساس صراحتهای قرآنی، باید دنیا را بسازد و بر مناکب آن سوار شود.»
اصولاً ترویج رهبانیت، تصوف و ریاضتهای غیر شرعی امری مذموم است اما سوال اینجاست چه كسانی در كشور مروج دنیاگریزی هستند؟ این گونه كلی گویی سخن گفتن بیشتر به توجیه رفتار دنیا طلبان میماند تا نقد دنیاگریزان به اضافه اینكه آنچه امروز شاهد آن هستیم رواج مصرف گرایی و اسراف و چشم و هم چشمی و تجمل گرایی در جامعه است و مشخص نیست چه كسانی به آقای هاشمی گزارش دادهاند كه جامعه امروز با تفكر دنیاگریزی مواجه شده است.
نكته دیگر آنكه آنچه بیشتر در كلام بزرگان برگرفته از كلام معصومین رسیده است ناظر به رفتار مسئولین و حاكمان جامعه است. حاكمان جامعه نباید دنبال بهترینهای دنیا باشند و باید در حد پایین جامعه زندگی كنند چنانچه رفتار علوی امام راحل و امام حاضر نیز این چنین است. امری كه متاسفانه در زندگی آقای هاشمی جایگاهش معلوم نیست و از همان سالهای پیش كه ایشان در مسند حكومتی بود ساده زیستی كه از تاكیدات امام امت بود در زندگی و نظرات ایشان مبهم بود و بعضاً چنانچه امروز در خاطرات ایشان هم مشاهده میشود خلاف آن نیز دیده میشود!
رفتار عملی آقای هاشمی و همراهان ایشان در حزب كارگزاران نشان از این دارد كه این تفكر موجب شده ایشان به جای توجه به ساده زیستی و همراهی با محرومین بیشتر در خدمت سرمایه داران باشند تا جایی كه حتی عنوان میداشتند زیر چرخهای توسعه ممكن است عده ای له شون0د.
آقای هاشمی درست عنوان میدارد كه: زیباییهای زمین و آسمان برای مؤمنین است و خداوند، جواب معترضین را میدهد که این نعمتها در قیامت به شکل خالص در اختیار مؤمنین است . » اما به نظر مؤمنین همانها هستند كه امام خمینی بارها نسبت به توجه مسئولین به آنها توصیه میکردند و كوخ نشینها و مستضعفین را صاحب اصلی انقلاب میدانستند كه مسئولین باید حق آنها را از مرفهین بی درد و عیاشان گرفته و به آنها بازستانند.
مؤمنین فقط منحصر در فرزندان و حزب متبوع فلان مسئول خلاصه نمیشود كه تمام مواهب و نعمتها را برای خود بخواهند به این توجیه كه «مگر خداوند بهترین نعمتها را برای کافران خلق کرده است؟»
و در پاسخ به این سؤال احیاناً بیان میدارند كه ما مؤمن هستیم و باید به بهترینها برای ما باشد! و میپندارند بر مبنای قرآن و روایات مشی میکنند!
آقای هاشمی كه در جلسه اولین فروردین سال 62 در محضر امام بودند خوب است سخنان حضرت امام در آن جلسه در مورد بركات كوخ نشینی و مضرات كاخ نشینی به یاد بیاورند و یا از جلد هفدهم صحیفه امام صفحه 372 مجدداً آن را بازخوانی نماید و رفتار و سلوك خود را با این فرمایش حضرت امام مقایسه كنند.
اینها جدای از مسایلی است كه حضرت امام به اهل علم و روحانیون بیان داشته است آنچه حضرت امام در مورد ساده زیستی روحانیت فرمودهاند بسیاز سختگیرانه تر نسبت به مسئولین سیاسی است و لذا آقای هاشمی امروز به عنوان مسئول نظام جمهوری اسلامی تا حدی باید ساده زیستی را در زندگی خود نشان دهند از سوی دیگر آن گونه كه امام خمینی بیان میدارند چندین برابر آن را در زی طلبگی نشان دهد!
به این امور اگر امر مبارزه و جهاد را نیز اضافه كنیم مشخص میشود سهم آقای هاشمی از دنیا چقدر باید باشد! و دنیا نه تنها یك «كاروانسرای دو در» بلكه پلی برای گذر است كه حتی لحظه ای مجال استراحت در آن نیست!
به نظر میرسد همانگونه كه در جایی آقای هاشمی بیان داشته است اگر طبق اندیشههای امام خمینی عمل میکردیم امروز وضع بهتری داشتیم! مسئول زاهد و دنیاگریز، بیشتر به فكر آباد كردن دنیای مردم است چرا كه هر آنچه دارد را برای دیگران می خواهد و البته این مانع از كم كاری و كمبود كیفیت كارش نیز نمی شود چنانچه امیرالمومنین چاه حفر می نمود و همان جا وقف می كرد.
دیدگاه تان را بنویسید