تسنیم: «نارندرا مودی» نخستوزیر هند پس از ورود به منطقه «جامو و کشمیر» تحت نظارت این کشور 800 میلیارد روپیه (حدود 7.5 میلیارد دلار) بسته کمکی به دولت این منطقه اختصاص داد.
مودی پس از روی کار آمدن اتحاد احزاب «بهارتیا جاناتا» و «دموکراتیک خلق» و تشکیل دولت ایالت در کشمیر در ماه مارس سال جاری برای نخستین بار است که از این منطقه دیدار میکند.
نیروی امنیتی هند برای دیدار مودی از کشمیر امنیت این منطقه را بیش از پیش تشدید کرده است.
به گفته رسانههای پاکستانی، نیروهای امنیتی هند تعدادی از رهبران کشمیر را برای برقراری امنیت و جلوگیری از تظاهرات علیه دولت مودی بازداشت و حبس خانگی کردهاند.
این در حالی است که کنفرانس «همه احزاب حریت» قبل از دیدار مودی از کشمیر اعلام کرده بود که مردم این منطقه هنگام دیدار نخستوزیر هند تظاهرات ضد دولتی برگزار خواهند کرد.
کنفرانس «همه احزاب حریت»، سازمانی سیاسی، اجتماعی و مذهبی در کشمیر است که برای اعلام آزادی جدایی کشمیر از هند با حضور 26 حزب سیاسی مختلف این منطقه، در 9 مارس سال 1993 میلادی تشکیل شد.
نیروهای امنیتی هند «سید علی گیلانی»، «میر واعظ فاروق»، «یاسین ملک»، «شبیر شاه»، «آسیه اندرابی» و سایر رهبران برجسته مسلمانان کشمیر را نیز در آستانه سفر مودی به این منطقه حبس خانگی کردند.
این در حالی است که گفته میشود سید علی گیلانی رئیس حزب «تحریک حریت» برای برگزاری تظاهرات حبس خانگی را شکسته و اکنون بازداشت شده است.
نخستوزیر هند که رهبر حزب بهارتیا جاناتا (BJP) نیز است در گفتوگو با مردم این منطقه گفت: هیچ طرحی در مورد کشمیر پذیرفته نیست زیرا هند بدون کشمیر ناقص است.
مودی تاکید کرد که خواستار کشمیری هستیم که مانند گذشته توریستهای جهان برای دیدنش لحظه شماری کنند.
نخستوزیر هند تأکید کرد: دولت هند همچنین میخواهد که به جمعیت 1 میلیارد و 250 میلیونی این کشور نیز اطمینان دهد که کشمیر به یک سرزمین صلح و امن تبدیل شده و میتوان از این منطقه زیبا دیدن کرد.
مذاکرات صلح در سطح وزرای امور خارجه هند و پاکستان از ژانویه سال 2013 میلادی بدلیل ملاقات دیپلماتهای این کشور با رهبران «کشمیر» در دهلینو به تعویق افتاد، اما «اس جی شنکر» معاون وزیر امور خارجه هند طی سفری به پاکستان در 12 اسفند ماه سال گذشته با قائم مقام وزیر امور خارجه پاکستان ملاقات و درباره همکاریهای دوجانبه و از سرگیری مذاکرات صلح توافق کردند.
اما بحران کشمیر تنها مانع برگزاری مذاکرات هند و پاکستان است.
پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که برای مذاکره در مورد مشکلات دو کشور از جمله بحران کشمیر با هند آماده است اما دهلینو همواره عدم طرح این بحران را شرط برگزاری مذاکره با اسلامآباد اعلام کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید