ملاک برجام فقط راستی‌آزمایی است نه اعتماد

کد خبر: 462257

معاون سابق وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن در مسئله سوریه اشتباهاتی داشته است، می‌گوید کاخ سفید باید زودتر دست به تسلیح گسترده‌ مخالفان سوری می‌زد.

فارس: «بیل برنز» قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که گفته می‌شود نقشی کلیدی در جریان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا در خصوص مسئله هسته‌ای داشته، در گفت‌وگو با نشریه «فایننشال‌ تایمز» به بحث در مورد موضوعات مختلف از جمله وضعیت سوریه و همچنین توافق هسته‌ای با ایران پرداخته است.
وی در بخشی از این مصاحبه با بیان اینکه آغاز جنگ عراق از سوی آمریکا و انگلیس غلط بوده است، می‌گوید که در بحث سوریه نیز واشنگتن اشتباهاتی داشته است.
برنز که خود تا 10 ماه قبل از اعضای ارشد دولت باراک اوباما بود، می‌گوید: «ما همان اوایل سال 2012 باید بیشتر تلاش می‌کردیم، شاید از طریق تلاشی جدی‌تر برای تسلیح معارضین میانه‌رو سوریه.»
رئیس کنونی اندیشکده کارنگی با بیان اینکه واشنگتن باید پیش از آغاز عملیات روسیه در سوریه دست به اعلام منطقه پرواز ممنوع در نقاطی از سوریه می‌زد، می‌گوید همین حالا هم آمریکا باید تحرک نظامی خود را در سوریه افزایش دهد تا به گفته وی شرایط را برای یک «راهکار سیاسی» مهیا کند، «ما باید ایجاد اهرم فشار، دیپلماسی را توانمند کنیم. این همان کاری است که (ولادیمیر) پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) هم دارد می‌کند.»
او در ادامه به وضعیت روسیه پوتینی هم پرداخته و می‌گوید که رئیس‌جمهور روسیه تلاش می‌کند تا «وضعیت روسیه به عنوان یک قدرت را احیا کند... البته به نظرم این به معنی بازسازی اتحاد جماهیر شوروی نیست.»
در ادامه خبرنگار فایننشال تایمز از برنز در مورد مذاکرات دوجانبه‌اش با ایران که در عمان برگزار شد، سوال می‌پرسد و وی می‌گوید: «ما آن زمان دو سه روزی صحبت کردیم... بعضی وقت‌ها دمای بیرون به 130 فارنهایت (54 درجه سانتیگراد) می‌رسید... اینکه ما در این عصر و دوره توانستیم برای چنان مدت طولانی‌ای این (گفت‌وگوها) را محرمانه نگه داریم، تعجب‌آور است.»
او در پاسخ به این سوال که آیا می‌توانست به طرف ایرانی اعتماد کند یا نه، می‌گوید: «هیچ وقت این سوال برایم مطرح نبود که می‌شود به آن‌ها اعتماد کرد یا نه... مسئله دیگری وجود دارد، اینکه آیا می‌توانید آن‌ها را حرفه‌ای به شمار آورید و اینکه آیا آن‌ها می‌توانند (به آنچه وعده داده‌اند) عمل کنند یا نه.»
برنز در جواب اینکه آیا منظورش این است که باید «اعتماد کرد و در عین حال راستی‌آزمایی کرد»، گفته است: «نه، همه چیز راستی‌آزمایی است.»
وی در ادامه این مصاحبه به موضوعاتی چون مسئله فلسطین و همچنین عملکرد «هیلاری کلینتون» و «جان کری» دو وزیر خارجه‌ای که معاون آن‌ها بوده است، اشاره کرده است.
برنز که گفته می‌شود در صورت پیروزی کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 ممکن است وزیر خارجه وی شود، در این مصاحبه کلینتون را «بهترین وزیر خارجه»ای توصیف می‌کند که با او کار کرده و می‌شناسد.
او با این حال رد می‌کند که ممکن است وزیر خارجه آینده آمریکا باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت