فارس: بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی که بیش از دو سال است میگوید مخالف مذاکره و توافق هستهای با ایران است، هفته آینده در سفر به واشنگتن حاصل این موضع را با افزایش حدود 2 میلیارد دلاری کمکهای سالیانه آمریکا، برداشت خواهد کرد.
آخرین بار اکتبر سال 2014 بود که نتانیاهو در سفر به آمریکا به کاخ سفید رفت. او پس از آن هم به آمریکا سفر کرد، اما به دلیل موضع اعلامیاش مبنی بر مخالفت با توافق هستهای در کاخ سفید حضور نیافت.
حالا که توافق هستهای حاصل شده، او قصد دارد از این مسئله برای باجگیری از واشنگتن استفاده کند و مقامات آمریکایی را به افزایش کمکهای نظامی وادارد. دولت باراک اوباما هم بیمیل به این کار نیست و پیش از این گفته است که حاضر است رضایت اسرائیلیها را جلب کند.
«موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم که هفته گذشته برای آماده سازی مقدمات سفر نتانیاهو به واشنگتن رفته بود، تلویحا تائید کرد که تلآویو قرار است به بهانه توافق هستهای بسته مالی جدیدی از واشنگتن دریافت کند. وی که در نشست خبری مشترک با همتای آمریکاییاش صحبت میکرد، گفت: «خوب، توافق هستهای کاری است که شده است. دیگر باید نگاهمان به آینده باشد.»
هرچند تاکنون اعداد مختلفی در مورد رقم مد نظر اسرائیل برای بسته مالی جدید مطرح شده، اما «مایکل اورن» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در واشنگتن میگوید این رقم احتمالا 4.5 میلیارد دلار در سال خواهد بود.
اورن به پایگاه بلومبرگ گفته است: «مسئله چیزهایی است که ما برای دفاع از خود و ایجاد بازدارندگی در برابر ایران به آن نیاز داریم.»
آمریکا در حال حاضر بر اساس بسته ده سالهای که سال 2017 به پایان میرسد، سالانه 3.1 میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی میکند. این رقم جدا از دیگر کمکهای نقدی است که واشنگتن به تلآویو ارائه میدهد.
نتانیاهو قصد دارد در واشنگتن این بسته کمکهای نظامی را برای یک دهه دیگر تمدید کرده و رقم آن را به چیزی بین 4.5 تا 5 میلیارد دلار در سال افزایش دهد.
«یفتاح شاپیر» عضو ارشد موسسه مطالعات امنیتی تلآویو میگوید: «ایران بهانه خوبی است، اما تهدیدات دور تا دور ما را گرفتهاند.»
به گفته شاپیر، لیست تجهیزات نظامی مد نظر نتانیاهو احتمالا شامل ناوگان تازهای از جنگندههای اف-35 و هواپیماهای عمود پرواز ترابری «اوسپری اموی-22» خواهد بود. علاوه بر این، اسرائیل که در جریان حملات هفت هفتهای سال 2014 به نوار غزه چندین تن مهمات بر سر مردم این منطقه ریخت، حالا برای پر کردن انبارهایش به مهمات جدید نیاز دارد. موشکهای «تامیر» سامانه گنبد آهنین که برای مهار راکتهای گروههای مقاومت مورد استفاده قرار گرفته بود هم از دیگر موارد درخواستی اسرائیل خواهد بود.
«لاکهید مارتین»، «ریتون»، «بوئینگ» و «تکسترون» احتمالا اصلیترین تأمینکنندگان این جنگافزارها خواهند بود و از پرداخت مالی دولتشان به اسرائیل منتفع خواهند شد.
رژیم صهیونیستی در سال 2010 قراردادی به ارزش 2.75 میلیارد دلار برای خرید جنگندههای اف-35 با آمریکا بست. این جنگندهها که اولین فروند آن قرار است در دسامبر 2016 به تلآویو تحویل داده شود، هریک 96 میلیون دلار قیمت دارند.
تمدید و افزایش کمکهای سالیانه آمریکا به اسرائیل که طی یک دهه رقمی نزدیک به 50 میلیارد دلار خواهد بود، احتمالا در قالب یک «سند تفاهمنامه» که بین باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا و نتانیاهو امضا میشود، اعلام خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید