اشپیگل: مردم سوریه باید آزادانه درباره آینده خود تصمیم بگیرند

کد خبر: 459897

یک نشریه آلمانی با اشاره به نشست روز گذشته در وین با هدف حل بحران سوریه نوشت که همچنان کارهای زیادی برای حل بحران باقی است اما مسلم است که مردم این کشور باید آزادانه درباره آینده خود تصمیم‌گیری کنند.

فارس: نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی درباره نشست روز گذشته در وین با هدف حل بحران سوریه نوشت که نشست سوریه تاکنون تلاش کرده است تا جنگ در این کشور را به وسیله راهکاری سیاسی به پایان برساند. آمریکا، روسیه و دیگران در زمینه مسایل مهم با هم به توافق رسیدند با این حال سوال‌های کلیدی همچنان بی‌پاسخ مانده‌اند.
در این گزارش آمده است: « شرکت‌کنندگان در این نشست درباره برگزاری انتخابات آزاد و آتش‌بس در کشور به توافق رسیدند. نشست روز گذشته با توافقی 17 ماده‌ای پایان یافت که بنابر آن تلاش شد تا کشور چند پاره نشود و تمامیت ارضی آن هم حفظ شود.اینها در شرایطی است طرف‌های درگیر در سوریه در این نشست شرکت نداشتند.»
«این مذاکرات در هفته آینده هم ادامه خواهد داشت. آلمان همچنان بر پیشبرد راهکار سیاسی برای حل بحران تاکید دارد. «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه این کشور هم در این مورد گفت: « برنامه بیشتر شامل ایجاد دولت انتقالی و برگزاری انتخاباتی زیر نظارت سازمان ملل است.»
«در طول مذاکرات 8 ساعته، ایران و روسیه همواره تاکید کردند که مردم سوریه باید درباره سرنوشت خود تصمیم‌گیری کنند. این باعث شد تا غرب از درخواست قبلی خود مبنی بر کناره‌گیری سریع «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه از قدرت کوتاه بیاید.»
درباره سرنوشت اسد تصمیمی گرفته نشد
«سرگئی لاوروف» و اشتاین‌مایر وزرای خارجه روسیه و آلمان به این موضوع اشاره کردند. لاوروف گفت: «ما درباره آینده اسد به هیچ توافقی نرسیدیم.» اشتاین‌مایر هم گفت: «باید گام به گام جلو رفت. ضمن اینکه نباید انتظار داشت که (در این نشست) درباره سرنوشت اسد تصمیم‌گیری شود.» وزیر خارجه آلمان معتقد است که اگر برقراری آتش‌بس ممکن نباشد دست‌کم باید آرامشی در منطقه برقرار شود.
«در این نشست ایران به عنوان کشوری پرنفوذ در منطقه شرکت کرد به این ترتیب تفاوت‌ها میان ایران و غرب بیش از پیش مشهود شد. با این حال همچنان بخش زیادی از کار باقی مانده است.»
اشپیگل نوشت که مسئله مهم در ادامه این مذاکرات این است که وضعیت مخالفان یا آنهایی که از آنها به عنوان مخالفان میانه تعبیر می‌شود چطور خواهد بود. این موضوعی بود که لاوروف اشاره‌ای به آن داشت و گفت که هم‌اکنون موضع متحدی در این زمینه به دست نیامده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت