فارس: شکست تلاشهای جامعه بین المللی برای تغییر موضع ایران در قبال پرونده سوریه و تاکید رئیس جمهور روسیه بر دروغ پردازی 13 ساله آمریکا در خصوص پرونده هستهای ایران، را باید بازتاب و انعکاس نشستها و گفتوگوها و مذاکرات پشت دربهای بسته قدرتهای بزرگ و رهاورد تحرکات دیپلماتیک و نظامی روسیه در پرونده سوریه شمرد.
تاکید مسکو بر دعوت ایران
به همین دلیل است که مسکو دعوت ایران در نشستهای وین که به پرونده سوریه میپردازد، را امری ضروری میداند، چون بر این باور است که ایران یکی از مهمترین بازیگران پروندههای منطقهای و قدرتمندترین همپیمانان سوریه و یکی از طرفهای مورد اعتماد دمشق است.
در افکار عمومی سوریه، ایران قدرت سیاسی، نظامی و اقتصادی است که در محاسبات و موازنههای منطقه حرف اول را میزند و اگر جامعه بین المللی خواهان گشودن رمز بحران سوریه و حل آن است، باید ایران را نادیده نگیرد، کشوری که همواره قوانین و معاهدات بین المللی را رأس العین قرار داده و بر مصالحه و راه حلی تاکید داشته که نتیجه آن برای محور مقاومت و از جمله ایران بُرد باشد.
حفظ محور مقاومت مهمترین هدف ایران
ایران در پرونده سوریه نشان داد که برای دفاع از موجودیت همپیمانش در رویارویی با طرح آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه حتی از خون فرزندانش نیز میگذرد، چون مهمترین هدف خود را حفظ محور مقاومت میداند، محوری که قضیه فلسطینی پایه و اساس آن را تشکیل میدهد.
ایران را نمیتوان با عربستانی مقایسه کرد که در پرونده سوریه به دنبال تحقق منافع محدود و مادی خویش است و همین منافع پای ریاض را به دیگر پروندههای منطقهای و بینالمللی باز کرده و موجب شده، روابط منطقهای و بینالمللی خود را بر پایه حمایت از تروریسم بنا کند.
با این حال مسکو به خوبی میداند که برای دستیابی به راه حلی برای بحران سوریه باید دشمنان و دوستان سوریه پای میز مذاکره بنشینند، به این دلیل که دشمنان سوریه، از جمله عربستان و ترکیه گفتوگو و تعامل رو در رو با دمشق را رد میکنند.
در مقابل نیز دمشق جز به ایران و روسیه و چین که در طول بحران سوریه همواره حامی دمشق بودهاند و سیاست خارجی خود را بر پایه منافع و احترام متقابل بنا میکنند، اعتماد ندارد.
در چنین شرایطی طبیعی است که مسکو از ضرورت مشارکت ایران در چنین مذاکرات و نشستهایی سخن گوید، به ویژه آنکه تهران همواره نشان داده، اصول و قواعد بازی سیاسی و نحوه تعامل با قدرتهای استکباری با استناد به واقعیتهای حاکم بر میدان سوریه و منطق سیاسی حاکم بر منطقه را به خوبی میشناسد.
بنابراین گزافه نیست، اگر گفته شود، نشست وین بدون دعوت ایران نشستی ناقص است، چون منطقی نیست که روسیه بدون حضور تمام همپیمانانش با تمام دشمنان سوریه به گفتوگو بنشیند.
دوره تحمیل خواستههای آمریکا بر جهان پایان یافته
دشمنان سوریه باید به این درک برسند که نظام تک قطبی دیگر جایی در عرصه بینالملل ندارد و هم اکنون حقایق سیاسی و اقتصادی دیگر بر روابط بینالملل حاکم است که تفاوت بسیاری با اصول حاکم بر این عرصه پیش از بحران سوریه دارد.
بحران سوریه برخلاف محاسبات دشمنانش زمینه ساز تغییر و تحول سیاستهای جهانی شد و رهاورد این تحولات سیاسی، منطقهای و بینالمللی نظام نوین جهانی است.
دیدگاه تان را بنویسید