فارس: روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: پایبندی آمریکا به تعهدات و قوانین بینالمللی درمورد ایران خندهدار است و چندان امیدوارکننده نیست.
در ادامه گزارش آمده است: در صورت عدم اجرای قوانین از سوی آمریکا، هیچ الزام قطعی و موثری که ایران را به حق خود برساند، وجود ندارد.
واشنگتن پست تصریح کرد: در صورتیکه ایران به سازمان تجارت جهانی(WTO) بپیوندد، اعمال محدودیت علیه ایران از سوی آمریکا نقض قوانین این سازمان است اما واشنگتن ابزارهای جایگزینی برای این کار در اختیار دارد همانطور که در مورد کشورهای دیگر به اجرا گذاشته است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: از طرفی برخی میگویند، این اقدام برای اقتصاد ایران که تولیدکنندگان آن با مشکلات عدیدهای مواجه هستند و هزینه تولید کالا و خدمات در آن بسیار گران تمام میشود، چندان به سود نیست.
واشنگتن پست تاکید کرد: کمر تولیدکنندگان ایرانی در صورت ادامه روند کنونی در رقابت با کالاها و خدمات شرکتهای خارجی که با هزینه تولید کمتر و حمایت بیشتر از سوی دولتهایشان مواجهاند، قطعا خواهد شکست.
براساس قوانین سازمان تجارت جهانی، کشورهای عضو نمیتوانند تعرفههای سنگین بر کالاهای وارداتی از کشورهای دیگر وضع کنند تا تجارت میان کشورها تسهیل شود.
گزارش واشنگتن پست در حالی است که پیش از این نیز گزارشها و مستندات متعددی از عهدشکنی و خلف وعده آمریکا در تعهدات بینالمللی توسط رسانههای مختلف منتشر شده است.
رهبر معظم انقلاب نیز با نگاهی واقع بینانه و هوشمندانه نسبت به رفتار دشمن در مقدمه نامه تاریخی خطاب به رئیس جمهور تاکید کردند: «دولت ایالات آمریکا، در قضیّه هستهای و نه در هیچ مسئله دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند. اظهارات رئیسجمهور آمریکا در دو نامه به اینجانب مبنی بر اینکه قصد براندازیِ جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرفداریاش از فتنههای داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله نظامی و حتّی هستهای -که میتواند به کیفرخواست مبسوطی علیه وی در دادگاههای بینالمللی منتهی شود- پرده از نیّت واقعی سران آمریکا برداشت».
مقام معظم رهبری در بند هشتم نامه نیز تاکید کردند: «وجود پیچیدگیها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، تشکیل شود.»
در برجام تعهدی برای لغو همه تحریمها وجود ندارد
همچنین اندیشکده آمریکایی امریکن اینترپرایز در گزارشی نوشت: رهبر عالی ایران [آیت الله] علی خامنهای به جهان یادآوری کرد توافق هستهای ایران توافق هستهای ما [آمریکاییها] نیست.
در ادامه گزارش آمده است: رهبر ایران با این بیانیه میخواهد ایران، زمین بازی را به دست بگیرد.
روزنامه صهیونیستی: ایران با برجام مطیع نشد
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» نیز در گزارشی نوشت: ایران با برجام مطیع نشد و در قضیه جیسون رضاییان هم پاسخ صریحی به واشنگتن داد.
در ادامه گزارش آمده است: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که پسا برجام موجب خواهد شد ایران گامهای قاطعانهای را به سوی رابطه سازنده با جامعه جهانی بردارد اما ایران با محکوم کردن «جیسون رضاییان» روزنامه نگار (جاسوس) روزنامه واشنگتن پست و عدم آزادی وی به این ماجرا واکنش صریحی نشان داد.
خدعه آمریکا و خیانت به توافق هستهای
غیرقابل اجتناب است
گلوبال ریسرچ در گزارشی نوشت: توافق هستهای نه برای جلوگیری از بمب هستهای ایران بلکه بخشی از تئوری توطئهای است که زمینه صلح را فراهم نمیآورد بلکه هدف آن تغییر حکومت در ایران است.
در ادامه گزارش آمده است: گرچه اکنون رسانههای غربی توافق هستهای با ایران را تاریخی میدانند اما توافق، دست مایه اوبامای برنده جایزه صلح نوبل است و برای افرادی که از خدعه آمریکا در بازیهای سیاسی آگاهی دارند آشکار است که در نهایت به چیزی جز نیرنگ ختم نخواهد شد.
به گزارش تسنیم، گلوبال ریسرچ تاکید کرد: افکار عمومی جهان اکنون میدانند جنگی که در سوریه به راه افتاده در واقع در دروازههای ایران واقع شده است. هدف اصلی این جنگ که به وسیله غرب طراحی، برنامهریزی و مدیریت شده است و با میلیاردها دلار سرمایه و سلاح قاچاق ناتو و متحدانش به انجام میرسد نابودسازی متحد اصلی ایران در منطقه و پس از آن نابودی ایران است، در واقع این یک جنگ نیابتی علیه ایران است.
غرب قصدی برای عقد قرارداد پایدار با ایران در مورد قابلیتهای هستهایاش ندارد زیرا ایران هیچ گاه در واقع تهدید وجودی را برای کشورهای غربی یا شرکای منطقهای آنها نداشته است. موضع غرب در قبال ایران مقابله با حاکمیت و توانایی آن برای افزایش و گسترش منافع به مناطقی در خاورمیانه است که به طور سنتی حوزه انحصاری آمریکا و انگلیس بوده است.
مگر ایران تصمیم گرفته است با استفاده از فناوری هستهای حاکمیت و نفوذ خود را در منطقه افزایش بدهد؟ خیانت در توافق هستهای همه چیز این موضوع و از طرفی غیرقابل اجتناب است.
در پایان گزارش آمده است: تلاش غربیها برای انجام یک توافق به شدت با تلاش آنها برای استفاده از توافق به عنوان اهرمی جهت توجیه عملیات نظامی علیه ایران همراه شده است.
تمجید وزیر خارجه آمریکا از صالحی
به گزارش خبرگزاریها، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در مرکز میراث نیروی دریایی در واشنگتن به نقش ویژه «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در توافق هستهای اشاره و بطور ویژه از وی تمجید کرد.
کری در این خصوص گفت: هنگامی که وارد بخش فنی مذاکرات شدیم، «ارنست مونیز» را وارد مذاکرات کردیم. ثابت شد که وی یکی از بهترین گزینههایی بود که انتخاب کردیم .
وی افزود: ثابت شد که وی یکی از بهترین گزینههایی بود که انتخاب کردیم. وی کار فوق العادهای انجام داد اما حقیقت این است که صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در انستیتو فناوری ماساچوست تحصیل کرده بود.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: بنابراین این شاگردان همیشه درس خوان انستیتو فناوری ماساچوست در کنار یکدیگر قرار گرفتند و به هم ملحق شدند.
کری تصریح کرد: من امیدوارم با گفتن این مطلب او را به دردسر نیانداخته باشم. هیچ کس این موضوع را در ایران گزارش نخواهد داد؟
دیدگاه تان را بنویسید