تسنیم: به نظر می رسد با انتشار اخبار مبنی بر تصمیم آمریکا برای باقی ماندن بن نایف در ولایتعهدی، تکاپوی محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود برای رسیدن به تخت پادشاهی رو به اتمام است، زیرا این تصمیم آمریکا به این معنی است که بن نایف پادشاه آینده سعودی خواهد بود.
این در حالی است که در پی سفر اخیر سلمان بن عبدالعزیز آل سعود به واشنگتن اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به ملک سلمان اعلام کرد که واشنگتن در صدد ابقای بن نایف در ولایتعهدی است به این معنی که نایف پادشاه آینده سعودی خواهد بود.
در این میان آمریکا خود را برای چند احتمال در سوریه آماده کرده است که یکی از این احتمالها تلاش برای ورود به جنگ نیابتی علیه روسیه است؛ جنگی که عربستان تامین کننده اصلی هزینه های آن و ترکیه نیز سر پیکان جغرافیایی آن خواهد بود .
در این جنگ نقش ترکیه مانند نقش پاکستان در جنگ افغانستان خواهد بود به این معنی که در دهه هشتاد قرن گذشته آمریکا از طریق عربستان و پاکستان به طور نیابتی به جنگ اتحاد شوروی سابق رفت و این جنگ دلیل اصلی فروپاشی اتحاد شوروی سابق را رقم زد.
بنابر اعلام برخی منابع، آمریکا حملات هوایی روسیه در خاک سوریه را زیر نظر گرفته است و سیاست خود را بر اساس عامل وقت تنظیم می کند به این معنی که در نظر دارد با توجه به تحولات میدانی به ویژه در شمال سوریه و نقاط مرزی مشترک با ترکیه، راهبرد خود را طراحی کند.
روسها از راهبرد آمریکا با خبر هستند و به همین دلیل عملیات نظامی هوایی و زمینی روسیه و سوریه در شمال سوریه متمرکز شده است.
تصمیم آمریکا مبنی بر دست برداشتن از حمایت محمد بن سلمان که به عنوان وزیر دفاع در تلاش برای کنار زدن پسر عمه خود محمد بن نایف از وزارت کشور است بر اساس دخالت نظامی روسیه در سوریه اتخاذ شد.
آمریکا در چارچوب تلاش برای ناکام گذاشتن روسیه در سوریه و به عبارت بهتر ناکام گذاشتن بازگشت مسکو به صحنه بین الملل به عنوان یک ابرقدرت آن هم از دروازه سیاسی و نظامی سوریه در صدد است راهبردهای متعددی را برای اجرایی کردن اهداف خود در نظر داشته باشد.
بنابر اعلام منابع فرانسوی، تصمیم جدید آمریکا که اوباما بن سلمان بن عبدالعزیز را در جریان آن قرار داد، به این دلیل اتخاذ شد که بن نایف از چهل سال پیش در ارتباط با گروههای تکفیری مهارت زیادی کسب کرده است ،زیرا پدر او سالها وزیر کشور عربستان بود و بن نایف نیز عملا از 15 سال پیش جای پدرش را گرفت زیرا وی از سال 2000 در بستر بیماری بود و دیگر قادر به اداره وزارت کشور نبود.
حمایت آمریکا از بن نایف
بر اساس گزارش العهد، این منابع، سفرهای پی در پی محمد بن سلمان به مسکو و پیشنهاد معاملات تسلیحاتی با روسیه و نیز ورود شتاب زده و محاسبه نشده او به جنگ علیه یمن موجب تقویت حمایت آمریکا از بن نایف شد.
حمایت آمریکا از بن نایف در حالی است که وی از زمان رسیدن عموی خود ملک سلمان به پادشاهی در خفا فعالیت می کند درست بر عکس محمد بن سلمان که به دلیل تحرکات و عملکرد سیاسی و صعود سریع که بی تردید سقوط سریع تر او را به دنبال خواهد داشت، نگاه رسانه ها را به خود جلب کرده است.
در این شرایط واشنگتن با توجه به تحول جدید در صحنه بین المللی یا همان بازگشت قدرتمند روسیه به صحنه بین المللی از طریق سوریه، گزینه های راهبردی متعددی را در نظر گرفته است که سوریه نیز بخشی از همین گزینه ها می باشد هر چند دمشق دروازه بازگشت روسیه به صحنه قدرت جهانی است.
یکی از مجموعه گزینه های مورد نظر آمریکا، بازگشت ارتش ترکیه به قدرت در کشور و روی کار آوردن افسران ترک است که در این کشور به مثابه ضیاء الحق در پاکستان در دوره حمله روسیه به افغانستان باشند و علاوه بر این تصمیم نهایی مبنی بر حمایت از بن نایف بن عبدالعزیز و تضمین رسیدن او به پادشاهی بعد از فوت عمویش سلمان بن عبد العزیز ال سعود را نیز اتخاذ کرد.
دیدگاه تان را بنویسید