معرفی زبان فارسی به جهان، مأموریت دیپلماسی عمومی

کد خبر: 456836
ایران: جلسه هیأت امنای بنیاد سعدی دوشنبه شب، 27 مهرماه با حضور اعضا و به ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امورخارجه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تعدادی دیگر از مسئولان در این جلسه حضور داشتند تا در باب تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی درخارج از کشور و استفاده از ظرفیت‌های موجود صحبت کنند. اسحاق جهانگیری یکی از مهمترین مؤلفه‌های هویت ملی ایرانیان را زبان فارسی دانست و گفت: آموزش زبان ملی به اتباع خارجی، از بخش‌های مهم دیپلماسی عمومی است و بسیاری از کشورها سالیان متمادی است که در این جهت گام برداشته‌اند. رئیس هیأت امنای بنیاد سعدی از زبان ملی به‌عنوان راه ارتباطی و تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر یاد کرد و افزود: باید با استفاده از تمام ظرفیت‌هایی که در اختیار داریم در جهت ترویج و گسترش زبان فارسی حرکت کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر لزوم گسترش فعالیت‌ها و برنامه‌های بنیاد سعدی در معرفی و آموزش زبان فارسی به خارجیان، توجه به این مقوله در برنامه ششم توسعه را امری ضروری دانست و از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارت امورخارجه و سایر دستگاه‌های مرتبط خواست برنامه‌های بنیاد سعدی را مورد حمایت قرار دهند. حداد عادل رئیس بنیاد سعدی نیز در این جلسه گزارشی از تاریخچه، سوابق و فعالیت این بنیاد ارائه کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته از جمله تربیت مدرس زبان فارسی، آزمون‌سازی و حرکت به سمت امتحانات استاندارد جهت سطح ‌بندی و ارائه گواهینامه به زبان آموزان و برگزاری انواع دوره‌های دانش افزایی پرداخت. در این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با قدردانی از فعالیت‌های صورت گرفته و اقدامات بنیاد سعدی بر لزوم استفاده از شیوه‌های نوین و روش‌های روز دنیا برای آموزش زبان فارسی تأکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست با اشاره به بهبود فضای بین‌المللی کشور و توسعه تعاملات برون مرزی در دوران پساتحریم گفت: امیدوارم با اجرای برجام که بشدت فضای بین‌المللی را به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر داده است، بار دیگر شاهد ارتقای جایگاه زبان فارسی در سطح جهان باشیم.
وزیر امور خارجه همچنین تأکید کرد: فرهنگ، تمدن و معارف ایرانی و اسلامی برای جهانیان جاذبه زیادی دارد و مردم جهان یقیناً مشتاق فراگیری و آشنایی با فرهنگ، زبان، ادبیات و معارف ایرانیان مسلمان هستند که باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنیم. مهدی محقق عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و عضو حقیقی بنیاد سعدی نیز با بیان اینکه از طریق آموزش زبان فارسی می‌توانیم تفکر و فرهنگ ایرانی را به کشورهای دیگر صادر کنیم اظهار داشت: تبادل کتاب با کشورهای خارجی اهمیت زیادی در ترویج زبان فارسی دارد زیرا برخی افراد که علاقه چندانی به فراگیری زبان فارسی ندارند، برای یادگیری علوم و معارفی که منابع اصلی و مرجع آن به زبان فارسی است، اقدام به یادگیری این زبان خواهند کرد.
در این جلسه محمدجعفر یاحقی عضو حقیقی بنیاد سعدی نیز با بیان اینکه خوشبختانه امروز نیاز به فراگیری زبان فارسی در حال احیا شدن است، گفت: با فضای جدیدی که به‌واسطه بهبود روابط بین‌المللی کشور ایجاد شده است زمینه برای اقبال مجدد خارجیان به فراگیری زبان فارسی فراهم خواهد شد. محمد دبیر مقدم نیز در این نشست خواستار توجه ویژه و تقویت بنیاد سعدی شد و با اشاره به اینکه بنیاد با توسعه برنامه‌های آموزش زبان فارسی مسیر را برای دانشجویان خارجی که علاقه‌مند به تحصیل در ایران هستند هموار می‌کند، افزود: بنیاد سعدی می‌تواند زمینه توسعه همکاری دانشگاهی میان ایران و سایر کشورها را فراهم کند. در ادامه این جلسه معاون اداری و مالی بنیاد سعدی گزارش حسابرسی انجام شده در خصوص عملکرد سال مالی 92 و 93 را ارائه کرد و سپس توضیحاتی در خصوص بودجه پیشنهادی سال 95 بنیاد سعدی بیان کرد که پس از بحث و بررسی، تصمیماتی در خصوص افزایش بودجه این بنیاد اتخاذ شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت