واشنگتن امیدوار است اجرای تعهدات ایران طولانی شود

کد خبر: 456221

رئیس موسسه علم و امنیت بین الملل آمریکا می گوید، برچیدن بدون خسارت سانتریفیوژهای مازاد ایران، ماهها زمان می برد.

فارس: دیوید آلبرایت کارشناس آمریکایی مسائل هسته‌ای می‌گوید اگر ایران بخواهد سانتریفیوژهای خود را به نحوی برچیند که بتواند بعدها بار دیگر آ‌ن‌ها را مورد استفاده قرار دهد، به چند ماه زمان نیاز دارد.
روز یکشنبه (26 مهر/18 اکتبر) روزی بود که بر اساس توافق صورت گرفته میان ایران و گروه موسوم به 1+5، تهران رسما اجرای تعهدات خود را آغاز کرد. در مقابل اتحادیه اروپا و آمریکا هم در بیانیه‌هایی جداگانه، وعده کردند که پس از تائید اجرای کامل تعهدات ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تحریم‌های مندرج در توافق هسته‌ای را رفع کنند.
بر اساس بندی از توافق، قرار است شمار سانتریفیوژهای نصب‌شده ایران، از 19000 فعلی به کمی بیش از 6000 دستگاه کاهش یابد.
رئیس موسسه علم و امنیت بین‌الملل که با شبکه پی‌بی‌اس گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به این سوال که انجام تعهدات ایران چقدر زمان می‌برد، گفت: «کسی نمی‌داند که ایران ظرف چه مدت این کار را انجام می‌دهد. آن‌ها می‌توانند یک بولدوزر به آنجا ببرند و همه آن‌ها را به قراضه تبدیل کنند. اما اگر آن‌ها بخواهند این دستگاه‌ها را به دقت و یکی یکی خارج کنند، طوری که بعدا هم، مثلا اگر یک روزی زیر توافق زدند، بشود از آن‌ها استفاده کرد، آن وقت به چند ماه زمان نیاز خواهند داشت.»
او همچنین گفت آمریکا می‌خواهد که اجرای تعهدات ایران «تا جایی که می‌شود، طول بکشد» و از دید واشنگتن «کندی، چیز خوبی است»، اما در مقابل «روشن است که ایران می‌خواهد این فرآیند هرچقدر ممکن است، سریع پیش برود، آن‌ها می‌خواهند که این اتفاق در همین پائیز رخ دهد و تحریم‌ها، بخش اعظم تحریم‌ها در روز اجرا برداشته شوند. آن‌ها امیدوارند که این کار را پیش از انتخابات آتی که فکر می‌کنم فوریه برگزار می‌شود، تمام کنند.»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به آزمایش موشکی اخیر ایران هم اشاره کرد و آن را متضاد با توافق اخیر خواند. آلبرایت با بیان این ادعا که در صورت بر هم خوردن توافق و دستیابی ایران به کلاهک هسته‌ای تهران می‌تواند آن را سوار بر موشک‌هایش کند که «دقیق و سریع‌ شده‌اند»، گفت: «ایالات متحده باید راهی برای محدود کردن فعالیت ایران روی موشک‌های بالستیک انجام دهد.»
بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که برنامه جامع اقدام مشترک از ضمایم آن است، ایران از کار بر روی «موشک‌های بالستیک طراحی شده برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» منع شده است. هرچند موشک بالستیک جدید ایران به نام «عماد» پیش از اجرای توافق هسته‌ای آزمایش شده، مقامات غربی نسبت به آن واکنش داده‌اند و آن را ناقض قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت و همچنین تهدیدی برای توافق توصیف کرده‌اند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت