آيا «باغيرت» مفهوم مخالف هم دارد؟

کد خبر: 454349

آيا واژه «باغيرت» که در آن سايت ارزشي به کار رفته، «مفهوم مخالف» هم دارد؟ و نويسنده محترم واقعاً به مدلول کلام خود ملتزم است؟

خراسان: اين يادداشت سرمقاله فرداي روزنامه خراسان است که به قلم حجت الاسلام دکتر حسين زاده بحريني نماينده مجلس شوراي اسلامي نوشته شده است:
1- «در جلسه روز گذشته فشار سنگيني بر روي نمايندگان با غيرت مجلس .... بود». اين خبري است که ديروز در يکي از پايگاه هاي خبريِ ارزشي کشورمان منتشر شد و چند پايگاه خبري ديگر هم اقدام به بازپخش آن کردند.
2- دقيقا بيست روز قبل از اين که طرح يک فوريتي اقدام متناسب و متقابل دولت در اجراي برجام در مجلس به رأي گذاشته شود، در نطق ميان دستور خود خطاب به نمايندگان گفتم: «اگر دولت محترم، برجام را بهترين دستاورد ممکن بداند و ادامه مقاومت را در پيکار هسته اي بي فائده يا غيرممکن تلقي نمايد، مجلسيان چاره اي جز اين نخواهند داشت که به بررسي متني و فرامتني برجام بپردازند و نهايتاً براساس دو شاخصي که رهبري تعيين کرده اند، يعني مصالح کشور و منافع ملي و با نظرداشت خطوط قرمز موردنظر ايشان، در مورد تصويب يا رد آن تصميم بگيرند» و اين که: «بهترين انتخاب براي ما رد برجام با هدف دستيابي به نتايج و دستاوردهاي بيشتر است» و نهايتاً هم براساس همين مباني نظري، از تأييد برجام خودداري کردم.
3- در طرف مقابل، گروه ديگري از نمايندگان، اگرچه مثل من در چندماهه گذشته تلاش هاي فکري و مشاوره هاي فراواني داشته اند، اما در نهايت به نتيجه و رأيي غير از آنچه من بدان رسيدم، رسيده اند.
4- و اينک يک سؤال مهم: با فرض اين که نماينده ديگري که او هم متعهدانه و با جديت موضوع برجام را دنبال مي کرده، نهايتاً به رأيي خلاف رأي من رسيده باشد، کداممان خيانت کرده ايم؟ و بي غيرتيم؟ ممکن است اين سؤال براي خوانندگان عزيز عجيب جلوه کند؛ اما واقعيت اين است که متأسفانه فضاي مجازي کشور آکنده از چنين ادبياتي است. اسف بارتر آن که برخي رسانه هاي شناخته شده و معتبر -که علي القاعده بايد مروج اخلاق سياسي در جامعه باشند- نيز با استفاده از چنين ادبياتي، جامعه را به سمت بي اخلاقي سوق مي دهند.
6- فراموش نکنيم که تفويض اختيار در خصوص برجام توسط مقام معظم رهبري به مجلس، تفويضي واقعي بوده و به هيچ عنوان صوري و تشريفاتي نبوده است. به بيان دقيق تر، ايشان تصميم گيري در باره قبول يا رد برجام را به مجلس نه تنها تفويض، بلکه تکليف نموده اند. اين تکليف، صريح فرمايش رهبري در ديدار با اعضاي محترم مجلس خبرگان است: «من در مورد نحوه بررسي و اينکه آن را رد کنند و يا تصويب کنند هيچ توصيه اي به مجلس ندارم و اين، نمايندگان ملت هستند که بايد تصميم بگيرند ... نظر متَّبَع، نظر نمايندگان ملّت است». در جاي ديگر خطاب به نمايندگان فرمودند: «براساس مصالح کشور و منافع ملي با دقت کار خود را انجام دهيد تا بتوانيد حاصل بررسيها را با گردن افراشته به ملت و خداوند ارائه دهيد». منظور رهبري معظم از «نظر متّبع نمايندگان ملت» چيست؟ و نمايندگان در چه صورت در مقابل ملت و خداوند «افراشته گردن» خواهند بود؟ گروهي از عزيزان ما اصرار دارند که نظر و رأي نمايندگان ملت ايران، تنها در صورتي مسموع و مشروع و متبع خواهد بود که نتيجه آن «رد مطلق برجام» باشد، و تنها در اين صورت است که نمايندگان در مقابل ملت و خداوند سربلند و افراشته گردن خواهند بود. اين حقير، علي رغم اين که خود براساس استدلال و برهان مخالف تصويب برجام در مجلس بوده ام، اما متواضعانه عرض مي کنم که چنين برداشتي از مجموعه فرمايشات مقام معظم رهبري ندارم و آن را تفسير به رأي سخنان معظم له مي دانم.
7- من برادران خوبم را که اين روزها از ادبيات نامناسبي استفاده کرده، طرح مجلس را به تمسخر و استهزاء، «کليات ابوالبقاء!» مي خوانند، يا به سختي در تلاشند تا نمايندگان را به دو گروه «خادم و غيور» و «بي غيرت و خائن» تقسيم کنند، به قضاوت مي طلبم: اگر فرمايشات يکي دو ساله اخير رهبر گرانقدر انقلاب را منصفانه مرور کنيم، آيا واقعاً به اين نتيجه خواهيم رسيد که مخالفان برجام، غيور، انقلابي، وظيفه شناس و متعهد، و طرفداران يا مصوبان برجام، وطن فروش، ترسو، خائن و بي غيرتند؟ توکلي بي غيرت است؟ ابوترابي خائن است؟ از کجاي سخنان رهبري به چنين قضاوت و برداشتي رسيده ايد؟
8- اين که يکي از مخالفان محترم پيشنهاد کردند که رأي گيري به صورت علني و با ورقه انجام شود، بخش مکمل همين طرح و زاويه ديگري از رواج بي اخلاقي است. چرا چنين پيشنهادي مطرح مي شود؟ به خاطر اين که طبق فرضِ آن برادر عزيز، هرکس با برجام موافقت کند، خائن است و براي اين که مردم بتوانند خائن را از خادم تشخيص دهند، لازم است هرکس اسمش را پاي ورقه رأيش بنويسد! داستان انحطاط اخلاقي وقتي بيشتر اوج مي گيرد که يک پايگاه خبري به خود اجازه مي-دهد ليستي از «خائنان» را براساس حدس و گمان منتشر کند و آنگاه از نمايندگان بخواهد هرکس رأي مخالف داده و اسمش به اشتباه در اين ليست آمده «اعلام برائت» کند! و اگر نماينده اي اعلام برائت نکرد، معلوم مي شود که ....!
9- به ابتداي بحث برگرديم: آيا واژه «باغيرت» که در آن سايت ارزشي به کار رفته، «مفهوم مخالف» هم دارد؟ و نويسنده محترم واقعاً به مدلول کلام خود ملتزم است؟
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت