حمله به داعش، آری؛ حمله به القاعده نه

کد خبر: 453685

عبارت «مخالفان میانه‌رو» بهانه‌ای شده است برای انتقاد شدید غرب و عربستان از حملات مسکو در سوریه؛ میانه‌روهایی که در اصل، وجود خارجی ندارند و با نگاهی به اوضاع سوریه متوجه می‌شویم، تمامی گروههای ضد دولت دمشق، همان تکفیری‌های سلفی هستند.

فارس: در پی آغاز حملات هوایی مسکو در سوریه، سیل انتقادات و حملات کشورهای غربی و بیش از آن‌ها، عربستان علیه روسیه نیز آغاز شده است و محور انتقادات نیز بر این مسأله می‌چرخد که نیروی هوای روسیه، نه تروریست‌ها، بلکه مخالفان میانه روی دولت دمشق را بمباران می‌کند. در این میان موضوع مبارزه با تروریسم در سوریه و لزوم حل‌وفصل سیاسی بحران از طریق گفت‌‌و‌گوها نیز مطرح شده است.
در ادامه به حضور نظامی روسیه در سوریه و تحلیل رفتار غرب در قبال آن پرداخته می‌شود:
مسکو اعلام کرده است که در حملات هوایی خود، «داعش»، «جبهه النصره»، «جیش الفتح» و «جیش الاسلام» را هدف قرار می‌دهد. در واقع گروههای مسلح فعال در سوریه نیز همین‌ گروهها هستند و غربی‌ها و عربستان نیز این را می‌دانند.
اما نکته مهم در اینجاست که تمام این گروه‌ها تروریستی هستند و در اینکه جبهه النصره، جیش الفتح و جیش الاسلام خطی و مشی سلفی - تکفیری دارند کسی شکی ندارد. موضوع در اینجاست که کشورهای غربی روسیه را متهم می‌کنند که معارضان میانه رو را هدف قرار می‌دهد و هنگامی که می‌خواهند مثال بزنند گروهک «ارتش آزاد» را نام می‌برند. در حالی که ارتش آزاد حضور میدانی و سیاسی در سوریه ندارد و بنا به گفته وزارت دفاع روسیه گروهی به نام ارتش آزاد وجود خارجی ندارد.
در این میان 14 مفتی وهابی در عربستان نیز علیه روسیه و ایران در سوریه اعلام جهاد کردند که این مسئله به خوبی نشان از این می‌دهد که گروههای تکفیری هدف بمباران روسیه قرار گرفته‌اند که این گونه واکنشی از سوی این مفتیان بعمل آمده است.
آن‌گونه که از کلام غربی‌ها و سعودی‌ها بر می‌آید، آن‌ها با بمباران داعش کاری ندارند اما بمباران القاعده را بر نمی‌تابند. همان گروههایی که غربی‌ها از آن‌ها به عنوان مخالفان میانه رو یاد می‌کنند.
نکته‌ای که در فتوای علمای سعودی قابل توجه است در اینجاست که هیچ یک از اعضای هیات علمای عربستان (به عنوان نهاد رسمی دینی در این کشور) از امضا کنندگان این بیانیه نیستند و می‌توان مهمترین دلیل آنرا این دانست که عربستان نمی‌خواهد به عنوان حامی تروریسم شناخته شود و یا مستقیما با مسکو دربیفتد. بنابراین هم غربی‌ها و هم جریان سعودی به خوبی می‌دانند که در آنچه در سوریه به عنوان معارضان شناخته می‌شود گروه‌هایی جز جبهه‌النصره ، جیش الفتح و جیش الاسلام نیستند؛ وگرنه همان‌گونه که گفته شد ارتش آزاد در حال حاضر به عنوان معارض میانه رو (بنا بر ادعای کشورهای معارض سوریه ) هیچ نقش و اثری ندارند و حتی آن روزهایی هم که ارتش آزاد بروز و ظهور داشت برای غربی‌ها مسجل شده بود که این گروه با جبهه النصره همکاری دارد و سلا‌ح‌های اهدایی غرب را به جبهه‌النصره می‌فروشد. تا جایی که به علت فساد، کار به درگیری‌های درونی در ارتش آزاد کشید و چندین تن از فرماندهان بلند پایه آن استعفا دادند.
اکنون غربی‌ها بنا بر ادعای خودشان هم به دنبال مبارزه با تروریسم در سوریه هستند و هم شروع مذاکرات و گفت‌وگوهای سیاسی در این کشور را خواستارند. اما در این میان نه می‌توانند عملیات‌های هوایی روسیه را تحمل کنند و نه می‌توانند اطلاعاتی از مقر و مکان ارتش آزاد به روسیه ارائه دهند تا هدف بماران واقع نشوند؛ چون در اصل دیگر ارتش آزادی وجود ندارد و تمام نیروهای معارض که مورد هدف بمباران روسیه قرار می‌گیرند همان گروه های سلفی - تکفیری هستند.
در همین حال نیز پنتاگون اعلام کرده است که برنامه آموزشی مخالفان میانه رو را متوقف کرده است. آموزش دیدگانی که پیش از این ناکارآمدی برنامه آمریکا را با فرارشان از میادین جنگ یا تسلیم شدن در بدو شروع درگیری‌ها نشان داده بودند. بنابراین در آخر باید گفت آمریکایی‌ها و غربی‌ها و یا سعودی‌ها زیاد نمی‌توانند بر روی گزینه مخالفت با حملات هوایی روسیه اصرار کنند چون اولا عملیات هوایی خودشان ثمره‌ای نداشته و ثانیاً ادله کافی برای اثبات اینکه روسیه مخالفان میانه رو را هدف قرار می‌دهد در دست ندارند. از سویی بر مبارزه با تروریسم و پس از آن شروع گفت‌وگوهای سیاسی نیز تاکید دارند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت