تسنیم: در گزارشی نشریه "آودنیوز" AWDnews" جزئیاتی در خصوص هزینههای تجاوز عربستان سعودی برضد یمن را که هم اکنون وارد ماه ششم خود شده را ذکر کرده است.
تجاوزی که تاکنون هزاران کودک و زن و سالخورده یمنی قربانیان آن بوده اندو تاکنون این جنگ هیچ یک از اهداف واقعی نظامی تجاوز سعودی ها و ائتلاف به سرکردگی ریاض را محقق نکرده است.
در این گزارش جزئیات سلاح خریداری شده از سوی کشور پادشاهی عربستان سعودی از آمریکا ذکر شده است.
- هزینه اجاره دو فروند رزم ناو جنگی، 150 میلیون دلار برای هر فروند رزم ناو در هر روز، که جمعا در هر روز 300 میلیون دلار برای عربستان هزینه در بر دارد. این تنها نیست، بلکه باید به پیوست آن متعلقات این دو فروند رزم ناو هم محاسبه شود، که شمار نظامیان و جنگنده ها و تجهیزات و سلاح و موشک دور برد را هم شامل می شود که 6000 نظامی و 450 فروند جنگنده و 6 ناوچه نظامی را در بر می گیرد و هزینه آنها تا به امروز 54 میلیارد دلار ظرف مدت 6 ماه گذشته است.
-هزینه اجاره دو ماهواره نظامی که برای هر ساعت اجاره میلیون ها دلار پول باید پرداخت شود، چرا که تمام هزینه های ماهواره ها در هر روز 48 میلیون دلار است، یعنی در هر ماه هزینه آن چیزی معادل یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار می شود و برای شش ماه این رقم برای عربستان سعودی هزینه ای معادل 8 میلیارد و 640 میلیون دلار را متحمل می سازد.
-هزینه اجاره هواپیماهای آواکس 250 هزار دلار برای هر ساعت است و این رقم در هر روز 6 میلیون دلار می شود ( و ماهانه این رقم 180 میلیون دلار خواهد بود) و اگر این رقم را برای مدت شش ماه در نظر بگیریم هزینه آن یک میلیارد و 80 میلیون دلار خواهد بود.
در این گزارش همچنین آمده است که عربستان سعودی با استفاده از 154 جنگنده حملاتی را ترتیب داده است و تاکنون بیش از 35 هزار نوبت بمباران داشته است و همچنین در این مدت 140 فروند موشک به یمن پرتاب کرده است که البته در این گزارش اعلام شده تمام این اهداف غیرنظامی بودند، مضافا بر این 40 هزار فروند موشک کوچک نیز شکلیک شده است، هزینه هریک از این موشکها 150 هزار دلار است و مجموع هزینه این موشکها 6 میلیارد دلار خواهد بود، همچنین عربستان سعودی در طول این مدت 50 هزار فروند موشک با حجم متوسط شلیک کرده است هزینه هریک از این موشک ها 300 هزار دلار است و رقم کلی هزینه های این نوع موشک ها 15 میلیارد دلار است.
عربستان سعودی در این مدت 50 هزار فروند موشک با حجم بزرگ را مورد استفاده قرار داده و یمن را بمباران کرده است و هزینه هر فروند از این موشک ها 500 هزار دلار است و این رقم به صورت کلی 25 میلیارد دلار خواهد بود، ( البته این هزینه ها سوای هزینه های مربوط به هزینه سوخت جنگنده ها می باشد ).
اما هزینه های مراقبت از تجهیزات برای هر فروند جنگنده 15 هزار دلار است، و رقم کلی برای تمام جنگنده ها 5 میلیارد دلار خواهد بود، و البته به این رقم باید مبلغ 2 میلیون دلار برای هزینه های هوابرد در روز باید اضافه شود.
معاملات کلان تسلیحاتی با آمریکا
در خصوص قراردادهای خرید سلاح ، این گزارش فاش کرد که عربستان سعودی به ارزش 150 میلیارد دلار سلاح از آمریکا خریداری کرده است، و این سوای هزینه های نگهداری و مراقبت از قطعات مصرفی برای مدت 5 سال آینده است، همچنین عربستان سعودی از دولت فرانسه به ارزش 36 میلیارد دلار جنگنده خریداری کرده است، همچنین عربستان سعودی ملبغ 26 میلیارد دلار را به عنوان هدیه به مصر واگذار کرد تا دولت مصر جنگنده های رافاییل خریداری کند و همچنین عربستان سعودی با دولت روسیه نیز قراردادی سیاسی امضا کرده که ارزش این قراداد 30 میلیارد دلار است.
باید در این خصوص یادآور شویم که ارتش یمن و کمیته های مردمی تاکنون موفق به منهدم کردن 300 فروند تانک و نفربر نظامی از ابتدای تجاوز سعودی ها به یمن شده اند.
عربستان سعودی هم اکنون با کسر بودجه مواجه است، تجاوز این کشور به یمن یکی از مهم ترین علل این کسر بودجه به شمار می آید، البته در این خصوص سیاست نفتی که ریاض برای سرنگونی اقتصاد کشورهای رقیب در منطقه در پیش گرفته در این خصوص هم تاثیر گذار منفی بر بودجه این کشور برجهای نهاده است.
صندوق بین المللی پول هم پیش بینی کرده است که میزان کسر بودجه عربستان برای سال 2015 به میزان 20 درصد از سرانه کلی عربستان را تشکیل دهد، از این رو نظام سعودی برای جبران این فاجعه اقتصادی اوراق قرضه دولتی به ارزش 35 میلیارد ریال سعودی طی چندین نوبت صادر کرده است، همچنین برای جبران این فاجعه به ذخایر راهبردی نفتی خود دست زده است.
دیدگاه تان را بنویسید