آمریکا به دنبال پیشبرد دموکراسی در ایران باشد

کد خبر: 448054

عضو سابق مجلس نمایندگان آمریکا که برادر زاده جان اف کندی نیز هست، از دولت آمریکا خواست تا پس از توافق هسته‌ای، به دنبال پیشبرد دموکراسی در ایران و حمایت از اعضای گروهک منافقین که در عراق گیر افتاده‌اند، باشد.

تسنیم: پاتریک کندی، یک عضو دموکرات سابق مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار یادداشتی در نشریه شیکاگو تریبون، تأکید کرد که پس از توافق هسته‌ای، ایالات متحده بایستی به دنبال پیشبرد دموکراسی در ایران باشد.
در این یادداشت آمده است: عموی من، جان اف کندی در دوران ریاست جمهوری خود مذاکراتی را برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای (پیمان منع محدود آزمایش‌های هسته‌ای که در آگوست 1963 با شوروی سابق امضا شد) با یک دشمن متخاصم مدیریت کرد؛ آن هم در شرایطی که به صورتی فعالانه هم در مقام سخن و از طریق اختصاص ده‌ها میلیارد دلار بودجه، از آرمان دموکراسی در کشورهای بلوک شرق حمایت و پشتیبانی می‌کرد. در دهه 1980، رئیس جمهوری، رونالد ریگان، نیز با امضای پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با شوروی، چنین رویکردی را در پیش گرفت آن هم در شرایطی که همچنان به تعهد آمریکا نسبت به پیشبرد دموکراسی در پشت پرده آهنین پایبند بود. این راهبرد منجر به تقویت باور به عمیق‌ترین ارزش‌های آمریکا و حیاتی‌ترین منافع این کشور شد. متأسفانه، امروزه دولت ما (آمریکا) چنین شیوه‌ای را در رابطه با ایران در پیش نگرفته است.
زمانی که همکاران سابق من در کنگره رأی مورد نیاز رئیس جمهوری باراک اوباما برای توافق هسته‌ای را دادند، آنچه که موجب نگرانی شد غیبت تقریبا کامل اقتدار اخلاقی آمریکا برای تقویت و پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر در ایران است.
این عضو سابق مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه نوشت: اشتباه نکنید؛ ایران یک دشمن متخاصم است. طبق گزارش وزارت خارجه کشورمان، این نظام، بزرگترین حامی تروریسم در جهان است. تهران همچنان به تأمین مالی و تسلیحاتی سازمان‌های تروریستی شامل حزب‌الله ادامه می‌دهد؛ حمایت‌های راهبردی و تاکتیکی از بشار اسد در سوریه می‌کند، شبه‌نظامیان شیعه را در عراق آموزش داده و تقویت می‌کند؛ و در جنگ‌های نیابتی علیه نیروهای تحت حمایت آمریکا در یمن درگیر است.
البته نباید فراموش کرد که توافق هسته‌ای به منظور مهار یک ایران متخاصم بود و نه تبدیل آن به یک دوست. در نتیجه این توافق نباید به مثابه یک چک سفید امضای اخلاقی یا مالی برای ایران باشد. آمریکا باید از اقتدار اخلاقی خود و کنترلش بر روند کاهش تحریم‌ها نه تنها برای تغییر رفتار این نظام که بلکه برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر استفاده کند.
در شرایطی که ایالات متحده آماده آزاد کردن میلیاردها دلار دیگر در چارچوب کاهش تحریم‌ها براساس توافق است، که باعث می‌شود ذخیره مالی این نظام (ایران) را سرشار شده و شرایط بقای آن را تقویت می‌کند، ما نباید از آرمان دموکراسی در ایران دست برداریم. دولت اوباما به خاطر ترس از ایجاد مانع بر سر راه تعامل با تهران، رویکردی نرم را درباره دموکراسی در ایران در پیش گرفته است که هم در سخنان و هم در میزان بودجه اختصاص یافته از سوی آمریکا نمود یافته است. دولت برای شناسایی یا حمایت سازمان یافته از گروه‌های معارض هوادار دموکراسی همچون شورای مقاومت ملی (گروهک تروریستی منافقین) کاری انجام نداده است.
ایالات متحده می‌تواند اقدامی فوری برای حمایت از هزاران ایرانی (اعضای منافقین) گیر افتاده در کمپ (لیبرتی) در عراق که ما برای حمایت از آن‌ها سوگند خورده اما به خاطر ترس از کناره‌گیری نظام ایران از مذاکرات هسته‌ای این کار را نکرده‌ایم، انجام دهد. هم‌اکنون که این توافق انجام شده است، دولت اوباما برای حفظ جان این افراد (اعضای گروهک منافقین) که در راه یک ایران سکولار، دموکراتیک و غیرهسته‌ای ایثار زیادی کرده‌اند، ابراز لازم را در اختیار دارد. ما باید به صراحت به حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق بگوییم که وی مسئول حمایت از ناراضیان ایرانی (اعضای منافقین) است و آن‌ها را باید به صورتی ایمن به کشوری دیگر منتقل کنیم.
توافق انجام شده است، اما منافع و ارزش‌های آمریکا باقی مانده است. ما باید از گشایش ایجاد شده در توافق هسته‌ای برای تجدید تعهد ویژه آمریکا به (ایجاد یک وضعیت) ایده‌آل از دموکراسی و حقوق بشر در ایران استفاده کرده و در کنار مردم ایران بایستیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت