آیا روابط چین و کره‌شمالی رو به افول است

کد خبر: 446828

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی عنوان کرد: اگر کره‌شمالی طبق گمانه‌زنی ناظران در هفته‌های آتی راکتی را به فضا پرتاب کرده یا آزمایش اتمی جدیدی انجام دهد، چین به طور حتم واکنش شدید و خشنی به آن نشان می‌دهد و شاید کره‌شمالی را مورد تنبیه اقتصادی بی‌سابقه‌ای قرار دهد اما مساله اینجا است که آیا کره‌شمالی می‌خواهد حتی خشم مهم‌ترین متحدش را برانگیزد یا خیر؟

ایسنا: به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چین در جنگ 53-1950 کره در کنار کره‌شمالی بود و همچنان بزرگترین شریک تجاری و منبع کمک پیونگ‌یانگ است و گمان می‌رود پکن در مقایسه با دیگر کشورها بیشترین نفوذ و قدرت را بر کشور خودکامه کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی دارد.
اما در چهار سال گذشته یعنی از زمانی که کیم جونگ اون به دنبال مرگ پدرش زمام امور کره‌شمالی را به عهده گرفته، میزان این نفوذ کاهش پیدا کرده است. کیم جونگ ایل، پدر کیم جونگ اون مرتباً به چین سفر کرده و روابط نزدیک با پکن را حفظ می‌کرد. اما کیم جونگ اون هنوز به چین سفر نکرده و هیچ یک از مقامات عالی‌رتبه چین نیز به پیونگ‌یانگ سفر نکرده‌اند.
وی به جای اعزام نماینده‌ای از کره‌شمالی به مانور نظامی اوایل ماه جاری میلادی چین، نسبت به آن بی‌اعتنایی کرد.
در حال حاضر مقامات کره‌شمالی اشاره کرده‌اند که هفتادمین سالروز بنیان‌گذاری حزب حاکم «کارگران» در 10 اکتبر (18 مهر) سال جاری میلادی را با پرتاب یک ماهواره جشن می‌گیرند و از آغاز از سرگیری فعالیت نیروگاه‌های سوخت اتمی خبر داده‌اند که نشان می‌دهد کره‌شمالی در حال آماده شدن برای چهارمین آزمایش اتمی خود است. آزمایش اتمی یا پرتاب ماهواره هر دو نقض قطعنامه‌های سازمان ملل هستند چراکه از این تکنولوژی راکتی می‌توان برای ساخت موشک‌های دوربرد نیز استفاه کرد.
واکنش چین به آخرین آزمایش اتمی کره‌شمالی که بهار سال 2013 میلادی صورت گرفت نقطه عطفی در میزان خشونت رفتاری علیه پیونگ‌یانگ بود. پکن در محکوم کردن این عمل به جامعه بین‌المللی پیوست، سفر کره‌شمالی در کشورش را برای بیان اعترافش احضارکرد و روند تجارت کالا در مرزشان را کاهش داد.
یک آزمایش اتمی یا پرتاب راکتی جدید می‌تواند باعث شود تا چین تحریم‌های کنونی خود را تشدید کرده و تحریم‌های جدید سفت و سخت‌تری علیه کره‌شمالی اعمال کند.
یکی از کارشناسان موسسه آموزش و تحقیقات حزب حاکم کمونیست چین در امور کره‌شمالی گفت: چین به طور جدی باهرگونه آزمایش اتمی یا پرتاب راکتی مخالف است و به طور حتم قطعنامه‌های آتی سازمان ملل را به طور جدی‌تر اجرا خواهد کرد.
کارشناسان چینی می‌گویند، پکن ممکن است دست به انجام اقدامات یکجانبه‌ای نیز از جمله کاهش تجارت مرزی بزند. چنین اقداماتی اجناس صنعتی و کالاهای لوکس را که کیم جونگ اون به آنها برای حفظ اقتصاد در حال نابودی کره‌شمالی و تضمین وفاداری طرفداران حکومتش نیاز دارد، هدف می‌گیرد.
پکن همچنین ممکن است بسیج نیروهایش در مرز با کره‌شمالی را تقویت کند. مساله‌ای که شایعه شده ماه گذشته میلادی در جریان رویارویی میان نیروهای سئول و پیونگ‌یانگ صورت گرفته است.
یک آزمایش اتمی یا پرتاب راکتی جدید ضربه مهلکی به روابط خدشه‌دار کره‌شمالی و چین وارد می‌کند و باعث می‌شود نظر مردم چین بیش از پیش علیه کره‌شمالی شود.
لو چائو، یکی از کارشناسان آکادمی علوم اجتماعی در امور کره‌شمالی گفت: اگر کره‌شمالی به انجام چنین اقداماتی با وجود آگاهی از موضع چین اصرار بورزد، روابط میان دو دولت و مردم به طور چشمگیری لطمه خواهد دید. چنین رویدادی کره‌شمالی را بیش از پیش در عرصه بین‌المللی منزوی می‌کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت