سرویس بین الملل فردا: صدها پناهجوی آواره سوری که از طریق قطار از یونان خود را به مجارستان رسانده بودند، با پای پیاده مجبور به ترک این کشور و هدایت به سمت اتریش شدند! این در حالی است که هنوز دنیا در شوک انتشار تصویر کودکی است که در دریا غرق شده بود و پیکر بی جان وی توسط دریا به سواحل ترکیه آمده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که پلیس مجارستان اجازه سوار شدن مجدد پناهجویان سوری بر قطار را نمی دهد؛ از آنان می خواهد با پای پیاده مسیر راه آهن میان بوداپست تا مرزهای اتریش را بپیمایند. به این ترتیب، صدها پناهجو باید با پیاده، فاصله 180 کیلومتری میان بوداپست تا مرز اتریش را با پای پیاده بپیمایند! شبکه الجزیره نیز در گزارشی جداگانه ضمن تأیید خبر رویترز اعلام گروه دیگری پناهجویان سوری نیز در شهر مرزی غربی به زور از قطار پیاده شده و به اجبار به سمت اتریش هدایت شده اند. این در حالی است که یورونیوز، از «تجمع نزدیک به هزار سوری بلاتکلیف در ایستگاه راه آهن بوداپست» خبر داده که قرار است مقامات امنیتی و سیاسی مجارستان در مورد آن ها تصمیمگیری کنند.
گفتنی است از ابتدا قرار نبود که این پناهجویان در مجارستان متوقف شوند! به گزارش منابع خبری، این آوارگان از یونان سوار قطار شده و قرار بود در اتریش یا آلمان پناهنده شوند؛ اما به اجبار قطار آن ها در مجارستان متوقف شد! ضمن این که مقرر شد تا اطلاع ثانوی هیچ پناهجویی از طریق یونان وارد اتحادیه اروپا نشود!
در همین حال گفته می شود حدود دوهزار آواره سوری نیز در مرزهای میان صربستان و مجارستان گرفتار شده اند؛ اما پارلمان مجارستان در مصوبه ای به بهانه مبارزه با تروریسم و خطر ورود گروه های تروریستی در قالب آوارگان سوری، اعلام کرده احدی از آوارگان را نباید به داخل خاک مجارستان راه داد. همچنین اردوگاه آوارگان «روزکی» واقع در نزدیکی مرز مجارستان و صربستان که در آن نزدیک به 6هزار آواره سوری حضور دارند، اعلام کرده نزدیک به 300 نفر به صورت غیرقانونی اردوگاه را ترک کرده و احتمالا در شهرهای اطراف به دنبال کار می گردند. به این ها باید دوهزار آواره دیگر را افزود که در ایستگاه «پیچکه» در غرب بوداپست از قطار پیاده شده اند و هنوز تکلیف آنها مشخص نشده است. در همین حال نزدیک به 3300 پناهجوی سوری نیز در مرزهای مقدونیه و مجارستان در انتظار تکلیف خود هستند.
به این ترتیب مجارستان قرار است 13هزار پناهجوی سوری را به کشورهای همجوار ارسال کند؛ در حالی که هنوز کشوری برای پذیرش آنان اعلام آمادگی نکرده است.
البته وضعیت کشورهای دیگر اروپایی بهتر از افغانستان نیست. در یونان ده ها هزار سوری در پی اقامت هستند که با مخالفت شدید جامعه و دولت یونان مواجه شده اند. روز گذشته نزدیک به 25 یونانی در جزیره «کوس» به پناهجویان سوری حمله بردند و خواهان اخراج انان از شهر خود شدند. البته اعتراض به حضور پناهجویان سوری، محدود به این 25 نفر نیست! به گزارش یورونیوز در یک کمپین اینترنتی، بیش از 100هزار یونانی خواهان اخراج سوری ها و بازگرداندن آن ها به ترکیه شده اند. شعار اصلی این کمپین چنین است: «برگردید به همان جایی که از آنجا آمده اید»
همچنین نزدیک یه هزار پناهجو سوار بر یک کشتی بودند که پلیس بنرد «برایوس» اجازه لنگرگیری به کشتی را نداده و پناهجویان با فریاد "انسانیت، انسانیت" در نزدیک ساحل از شهروندان طلب مساعدت می کنند. پلیس محلی جزیره لسبوس که فاصله اندکی با سواحل ترکیه دارد نیز اعلام کرده نزدیک به 15هزار سوری تنها در همین جزیره حضور دارند.
مرکز دیده بانی حقوق بشر اروپای مرکزی در گزارشی پیش بینی کرد تا پایان سال جاری میلادی (3 ماه بعد) نزدیک به نیم میلیون پناهجوی سوری به بخش مرکزی و غربی اروپا وارد شوند. در این گزارش از ورود 380هزار پناهجو طی 8 ماه گذشته به قلمرو اتحادیه اروپا خبر داده و پیش بینی کرده طی سه ماه آینده نیز حداقل 145هزار پناهجوی دیگر از طریق ترکیه به اروپا وارد شوند. این نهاد غیردولتی در ادامه نوشته است با توجه به عدم ظرفیت اروپای شرقی برای نگهداری از این افراد و راه های ارتباطی وسیع برای انتقال به مناطق مرکزی، حدود نیم میلیون پناهجو تا پایان سال به بخش های مرکزی و غربی اروپا مهاجرت خواهند کرد.
این در حالی است که وضعیت در آفریقا و به خصوص کشور لیبی نیز بسیار ناگوار بوده و برخی گزارش ها از احتمال مهاجرت 190هزار نفر از طریق سواحل دریا به سمت ایتالیا، اسپانیا و یونان خبر می دهند. بنا بر گزارش رسمی کمیساری عالی امور پناهندگان سازمان ملل، در اثر جنگ داخلی، تا کنون بیش از 4میلیون سوری در کشورهای دیگر آواره شده اند و از این حیث سوریه رتبه اول دنیا را داراست. در سال های نخست، این آوارگان در کشورهای همجوار سکنی می گزیدند و حتی هم اکنون سومین بزرگ ترین شهر اردن را اردوگاه آوارگان «زعتری» تشکیل می دهد! با این حال به نظر می رسد کشورهای منطقه به اشباع کامل رسیده اند و سوری ها مجبورند به اروپا مهاجرت کنند. بنا بر آمار رسمی سازمان ملل، 583هزار آواره و پناهجو طی سال گذشته به اروپا رفته اند که در این میان تنها 126هزار نفر از این گروه را آوارگان سوری تشکیل می دادند.
دیدگاه تان را بنویسید