تشریح عملکرد رادارهای بینا و نظیر

کد خبر: 441937

امیر سرتیپ اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب دوشنبه 9 شهریور به بررسی موضوع پدافند هوایی در کشور پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان: امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب دوشنبه 9 شهریور به بررسی موضوع پدافند هوایی در کشور پرداخت.
وی در ابتدا در خصوص فلسفه تشکیل پدافند هوایی گفت: در هشت سال دفاع مقدس تجربیاتی حاصل شد که یکی از این تجربیات این بود که پدافند هوایی از حالت استقراری کامل باید به حالت تحرک و تاکتیکی برسد و نمونه آن دفاع معجزه آسایی بود که در عملیات والفجر 8 اتفاق افتاد و در تاریخ20 بهمن 64 در عرض 20 روز 80 فروند هواپیما و بالگرد دشمن منهدم شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی اظهار داشت: یک تجربه تجربه جنگ های دهه 90 میلادی تاکنون بوده که نشان می دهد بیشترین حملات حملات هوایی و موشکی است و فسلفه دیگر تشکیل پدافند هوایی تغییر ماهیت جنگ هاست.
امیرسرتیپ اسماعیلی تصریح کرد: دیگر امروز خطوط مرزهای جغرافیایی مرزهای شروع جنگ نیست و جنگ ها به داخل کشورهای هدف کشیده می شود برای اینکه زیرساخت های کشورهای هدف نابود شوند و علت بعدی تشکیل قرارگاه پدافند هوایی تغییر فناوری به دلیل برد زیاد، سرعت بالا و پیچیدگی بالاست.
وی ادامه داد: از طرف دیگر دورتادور ما نیز نیروهای فرا منطقه ای بدون مجوز مستقر شدند که در حقیقت نشان می دهد تهدید امروز یک تهدید 360 درجه ای است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: دستاوردهای ملی ما در طول این 36، 37 سال مانند سکوهای نفتی، پالایشگاه ها، سدها و مراکز پتروشیمی کم نبوده و می بایست یک وحدت و یکپارچگی در پدافند هوایی در دفاع منسجم از این مجموعه ای که هم در بعد تجارب و هم دستاوردها عرض شد ایجاد می شد.
امیرسرتیپ اسماعیلی یادآور شد: براین اساس یک مرکزیت تخصصی پدافند هوایی به دستور فرمانده معظم کل قوا در 10 شهریور 1387 تشکیل شد و فرمانده معظم کل قوا دستور تفکیک پدافند هوایی از نیروی هوایی ارتش را صادر و قرارگاه پدافند هوایی را تشکیل و ابلاغ فرمود.
وی با طرح این سوال که چرا پدافند هوایی تحت عنوان قرارگاه از آن یاد می شود گفت: برای اینکه این مرکز اختیارات فرانیرویی داشته باشد تحت عنوان قرارگاه تشکیل شد و در قرارگاه پدافند هوایی عناصر پدافند هوایی از نیروهای سه گانه ارتش اعم از زمینی، دریایی و هوایی و نیروهای پدافند هوایی سپاه و حتی پایگاه های نیروی بسیج مردمی و تمام عناصری که عرض شد در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور تشکیل شد.
3 هزار و 700 نقطه، گسترش پدافند هوایی داریم
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی در بخش دیگری از صحبت های خود یادآور شد: قبل از شروع جنگ تحمیلی 50 نقطه گسترش پدافند هوایی داشتیم که این نقاط در جنگ تحمیلی به 400 نقطه گسترش رسید و امروز که با شما صحبت می کنم بعد از تشکیل قرارگاه پدافند هوایی 3 هزار و 700 نقطه گسترش پدافند هوایی داریم یعنی سیستم های راداری، موشکی، توپخانه ای، شنود اطلاعاتی و دیده بانی در 3 هزار و 700 نقطه کشور در محورهای تهدید، گسترش پیدا کرده تا بتوانیم یک پوشش پدافند هوایی لایه به لایه داشته باشیم.
امیرسرتیپ اسماعیلی درباره دو راداری که فردا قرار است از آن ها رونمایی شود اظهار داشت: در زمان جنگ وقتی هواپیمایی به ما حمله ور می شد اعلام می کردند رادارهای ما سفید می شود و این به دلیل جنگ الکترونیکی و به خاطر این بوده که ما تک طیفی بودیم و رادارها را کسانی برای ما مستقر کرده بودند که می خواستند این بلاها بر سر ما بیاید.
امروز دیگر راداری سفید نمی شود
وی با تاکید براینکه امروز دیگر راداری سفید نمی شود گفت: این به دلیل آن است که ما در تمام طیف های HF، VHF, UHF رادار داریم و اگر قرار باشد هواپیمایی یا هر سیستم جنگ الکترونیکی روی این باندها بیاید خودش ثابت می شود
رادار بینا و رادار نظیر فردا رونمایی خواهد شد
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی با اعلام این خبر که رادار بینا و نظیر فردا رونمایی خواهد شد گفت: این دو رادار از لحاظ تکنولوژی کم نظیر است و ما این رادارها را به پشتوانه دانش بومی همکاران خود در پدافند هوایی و دانشجویان و 750 نخبه کشوری که با ما کار می کنند این رادارها را نه تنها طراحی، تولید بلکه خودشان نیز این رادارها را مستقر کرده اند .
امیرسرتیپ اسماعیلی با بیان اینکه این رادارها با موج ها و طیف ها و فرکانس ها متنوعی هستند گفت: رادار بینا رادار برد متوسط است که قریب به 500 کیلومتر برد این رادار است و رادار نظیر هم که در منطقه مرکزی کشور مستقر شده قریب به هزار تا 1060 کیلومتر برد دارد.
وی اظهار داشت: از زمانی که دشمن به پرواز درآید نه تنها با سامانه های راداری خودمان بلکه با سامانه های راداری سپاه که چند وقت پیش در یکی از نقاط کشور با برد هزار تا هزار و 100 کیلومتر مستقر شده آن ها را رصد می کنیم.
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به قوانین بین‌المللی هوایی ایکا که در کانادا نوشته شده است گفت: اگر به حمل مواد یا اشخاص یا هواپیمای غیرمجازی مشکوک شویم اقدام تاکتیکی انجام می‌دهیم به طوری که ابتدا رهگیری می‌کنیم و سپس اجازه عبور هواپیما را نمی‌دهیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به ماجرای ایساف افزود: هواپیمای ایساف با طرح و شناسه پرواز قصد عبور داشت در صورتی که در کشور افغانستان در حال انجام مأموریت بود.
وی با اشاره به این که در این هواپیما 108 نظامی مستقر بودند ادامه داد: از 150-200 کیلومتر دورتر از مرزها این هواپیما با ایستگاه های زمینی در راه تماس بود.
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به اشراف سیستم‌های شنود خاطر نشان کرد: این هواپیما در مرز ما خود را هواپیمای مسافری اعلام کرده بود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به این که لازمه و پس زمینه قانون داشتن اشراف اطلاعاتی است خاطر نشان کرد: زمانی که طرح پروازی به هواپیمایی داده می‌شود همه اطلاعات را با یکدیگر تطبیق می‌دهیم و سپس اجازه ورود را صادر می‌کنیم.
وی با اشاره به این که ما ثابت کردیم که این هواپیما در وجودش دارای اشکالاتی است گفت: هواپیمای ایساف را به زمین نشاندیم و از خلبان دستخط گرفتیم که اشتباه کرده است.
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به قاطعیت جمهوری اسلامی ایران و سیستم یکپارچه پدافند هوایی افزود: در سال 88 یک شاهکار اتفاق افتاد و آن این بود که هواپیمای جنگنده نیروی هوایی ارتش به هواپیمای مسافری نزدیک می‌شد این در حالی بود که تمام مسافران در آرامش بودند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به این که هواپیمایی که ریگی در آن حضور داشت پس از یک ساعت و ده دقیقه با تکنیک بسیار خاص به زمین نشست این در حالی بود که هواپیمای وقتی به زمین نشست ریگی در خواب بود و عملیات با ظرافت انجام شد نه با عجله.
وی با اشاره به ماجرا اس 300 افزود: اس 300 یکی از سامانه های پدافند هوایی است به طوری که معاهده بین ایران و روسیه منعقد شده بود به طور یکه در برابر همه تعهدنامه‌ها معاهده باید نهایی شود.
سامانه اس 300 با پیگیری دولت وارد کشور خواهد شد
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به این که این معاهده به سرانجام خواهد رسید ادامه داد: به جای خوبی رسیده‌ایم به طوری که با پیگیری دولت این یستم وارد کشور خواهد شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به تجهیزاتی که قبل و بعد از انقلاب به کشور وارد می‌شد گفت: سازنده های تجهیزات متوجه نمی‌شدند که حتی این یستم برای خودشان است.
تمام سامانه و تجهیزات پدافند هوایی 24 ساعته روشن هستند
وی با اشاره به این که در طول 8 سال دفاع مقدس ارتش بعثی عراق 4 مرحله ارتشش را احیا کرد گفت: تمام سامانه‌ها و تجهیزات پدافند هوایی 24 ساعته روشن است.
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به این که خوشبختانه ما در این عرصه به خودکفایی رسیده‌ایم و گلوگاهی در سیستم راداری نداریم گفت: ساخت رادار را در کشور ملی کرده‌ایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به اینکه بر اساس تهدید اقدام به طراحی می‌کنیم افزود: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری طی دو دهه اخیر مسائل فرهنگی است به طوری که نباید پشت بام‌هایمان را خاکریز دشمن کنیم.
اجازه توهین و تهدید را به ملت ایران را نمی‌دهیم
وی با اشاره به سایت‌های اجتماعی که به صورت مجانی در اختیار فرزندانمان قرار می‌گیرد افزود: این سایت‌ها اجتماع گریز و اجتماع ستیز هستند.
امیر سرتیپ اسماعیلی با اشاره به این که در بحث پدافند خدمت‌گزار مردم هستیم گفت: اجازه توهین و تهدید را به ملت ایران را نمی‌دهیم
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اشاره به این توافق به معنی توقف نیست بیان کرد: پدافند هوایی همیشه رو به جلو و قاطع است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت