خبر خوش وزیر دفاع درباره اس 300
وزیر دفاع و نیروهای مسلح اعلام کرد که هفته آینده قرار داد اس 300 در روسیه امضاء و پس از آن در فاصله زمانی کوتاهی این سامانه در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد.
وی همچنین افزود: در قرارداد جدید که طی این هفته تا هفته آینده امضا خواهد شد یک گردان از این سامانه به قرارداد قبلی اضافه میشود و تمام تغییرات تکنولوژی در سامانه جدید اعمال شده و اس-300 بهروز شده تحویل ایران داده میشود. بحثهای زمانبندی و قرارداد نیز تنظیم شده و قرارداد به مرحله اجرا رسیده است. هفته آینده هم برای امضای قرارداد به روسیه خواهیم رفت و هیچ منعی برای اجرای قرارداد وجود ندارد.
وزیر دفاع همچنین افزود: در واقع از طرف ایران و روسیه این قرارداد آغاز شده و آنها در حال تهیه این سامانه هستند تا در فاصله کوتاهی پس از امضای قرارداد این سامانه تحویل ایران داده شود.
حسین دهقان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران نیازمندیهای خود را در حوزه جنگندهها به روسیه اعلام کرده است،خاطرنشان کرد: ما درباره طراحی و تولید مشترک هواپیماها با روسیه مذاکراتی داشتهایم. آنها ابتدا تواناییهای ما را باور نمیکردند اما اکنون حاضر به همکاری با ایران در این حوزه شدهاند. ما به جز روسیه در حوزه جنگندهها با هیچ کشوری چنین همکاری نخواهیم داشت.
وی درباره بحثهای موشکی ایران نیز خاطرنشان کرد: ما هیچ محدودیتی درباره فعالیتهای دفاعی خود نمیپذیریم. ما دنبال ساخت سلاح هستهای نیستیم بنابراین ملاحظات فنی برای کاربرد کلاهک هستهای را در موشکهای خود لحاظ نکردهایم. موشکهای ما کاربرد دفاعی و بازدارنده دارند و ما هیچگاه با نیت کاربرد سلاحهای هستهای هیچ اقدامی انجام ندادهایم. ما هیچ گاه به دنبال ساخت موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر نیستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه صنعت دفاعی کشور در حوزه موشکهای کروز موفقیتهای خوبی به دست آورده است، افزود: مرحله اول موشک کروز زمین به زمین سومار انجام گرفته و مرحله دوم هم در ماههای آینده انجام میشود. این پروه در لبه تکنولوژی است و توانایی ما را برای دفاع از کشور افزایش میدهد. ما همچنین به دنبال چندگانه کردن موشکهای خود یعنی تبدیل موشکهای زمین به زمین به زمین به هوا هستیم. اکنون موشکهای قادر و نصر بر پایههای هوایی مستقرند و میتوانند به طرف اهداف زمینی شلیک شوند. ما همچنین در حوزه موشکهای ضدزره هم تجهیزات حمل و نقلی، تجهیزات انفرادی، خودروهای تاکتیکی و تانکهای نسل جدید موفقیتهای خوبی به دست آورده و انواع آنها را طراحی و در مسیر تولید انبوه قرار دادهایم.
وزیر دفاع در ادامه خاطرنشان کرد: ما در حوزه فناوری دریایی قادریم انواع شناورها را طراحی و تولید کنیم. اکنون زیرسطحی 500 تنی با تمامی تجهیزات آن در داخل کشور تولید شده و امید داریم امسال به نیروی دریایی ملحق شود. ما در مراحل بعدی برای ساخت زیرسطحیهای سنگینتر اقدام میکنیم.
دهقان با اشاره به اینکه در حوزه مخابرات سامانههای راداری و بیسیم توانستهایم نیازهای خود را تأمین کرده و نقاط ضعف خود را برطرف کنیم، گفت: ما سیستم بیسیم را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل میکنیم و وارد مرحله تولید رادارهای آرایه فازی شدهایم. ما در حوزه جنگ الکترونیکی نیازهای خود را تأمین میکنیم.
وزیر دفاع در ادامه خاطرنشان کرد: ما در بخش هوایی بالگرد ملی را تولید و نهایی کرده و وارد عرصه خواهیم کرد. هواپیمای آموزشی صاعقه نیز تحویل داده شده و یک جت آموزشی نیز آخرین مراحل تست خود را پشت سر گذاشته و به زودی وارد خط تولید میشود. تمامی مراحل اورهال (بازتولید) جنگندههای شرقی و غربی نیز در داخل کشور انجام شده و در حوزه پهپادها نیز تولیدات مختلفی داشتهایم. ما در این حوزه پیشنهاداتی برای فروش پهپادها داشتهایم که با رعایت نکات اطلاعاتی و نظامی آنها را میفروشیم. ما در حوزه اقلام دفاعی مشتریان خوبی داریم.
وی با اشاره به فعال شدن دیپلماسی دفاعی کشور و دیدار با مسئولان کشورهایی از جمله عراق، چین، روسیه، عمان، هند، پاکستان و بلاروس، افزود: ما با این کشورها زمینههای همکاری را تعریف کرده و بیشترین همکاری را با روسیه داشتهایم و افق روشنی را برای این همکاری پیشبینی میکنیم. در آینده نیز من در یک کنفرانس امنیتی در پکن حضور مییابم.
وی افزود: اولویت ارتباط ما با کشورهای همسایه و منطقه بوده اما در حوزه بینالمللی هم تلاش کردهایم تا ابهامات و سوءتفاهمها را نیز برطرف کنیم.
به گفته وی، پروندههایی عمدتاً از قبل از انقلاب وجود داشته که وزارت دفاع در این حوزه فعال شده و توانسته چند مورد از این دعاوی را حل کند.
وزیر دفاع همچنین با اشاره به اینکه امروز قابلیت نیروهای مسلح در حدی است که آنها قادرند نیازهای دفاعی خود را متناسب با تحریمها تولید کنند، اظهار کرد: ما ادعا نمیکنیم که میتوانیم جنگنده فوق پیشرفته تولید کنیم اما هر آنچه که در حوزه دفاعی نیاز داریم را تولید میکنیم. امروز اگر آمریکا و اسرائیل تصور کنند میتوانند اقدامی علیه ما انجام دهند حتما این کار را میکنند اما آنها قدرت ملت ایران را درک کرده و به این نتیجه رسیدهاند که باید با زبان تکریم با مردم ایران سخن بگویند. کلیدیترین رمز موفقیت ما خودباوری است.
وزیر دفاع و نیروهای مسلح با اعلام اینکه هفته آینده قرار داد اس 300 در روسیه امضاء و پس از آن در فاصله زمانی کوتاهی این سامانه در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد، گفت: در حوزه فعالیتهای صنعتی وزارت دفاع، در هوافضا تمرکز بر انواع موشکهای بالستیک است و با توجه به تهدیداتی که محتمل میدانیم برای برد این موشکها تلاش کردهایم.
وی درا ادامه به ارائه گزارشی از فعالیتهای وزارت دفاع و دستاوردهای جدید دفاعی کشور پرداخت.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در وزارت دفاع در راستای سازماندهی و مدیریت بهتر این وزارتخانه گفت: آنچه که در این دوره از مسئولیت مورد توجه ما بوده است، این است که بتوانیم مجموعه وزارت دفاع و افراد این وزارتخانه را به گونهای سازماندهی کنیم که این وزارتخانه از قابلیتی سازمانی و مدیریتی بهرهمند شود و قادر باشد که نیازهای دفاعی کشور در حوزههای مختلف را به نحو شایسته پشتیبانی کند.
دهقان در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در مورد فروش تسلیحات نظامی به کشورهای منطقه با بیان اینکه در حال حاضر با 35 کشور در سه قاره در این زمینه همکاری می کنیم اظهار کرد: در حال حاضر در همه حوزه ها در ارائه خدمات فنی از جمله پشتیبانی تعمیراتی و همچنین موضوع فروش سیستم های تسلیحاتی و انتقال تکنولوژی با برخی کشورها از ونزوئلا گرفته تا اندونزی در حال همکاری هستیم.
وی همچنین در مورد تقاضای برخی از نمایندگان مجلس و همچنین تشکل های دانشجویی درباره برگزاری هر چه زودتر رزمایش در کشور با تاکید بر اینکه برگزاری رزمایش با انجام تست اسلحه های ساخته شده متفاوت است اظهار کرد: رزمایش ها به دلایل مختلف از جمله آموزش و آمادگی نیروهای نظامی برگزار میشود و با برگزاری رزمایش فرصتی برای شناسایی نقاط ضعف نیروهای نظامی و همچنین تسلیحات و تجهیزات مورد استفاده فراهم میشود. بر همین اساس نیروهای مسلح بر حسب ماموریتی که بر عهده دارند در هر سال در سطوح مختلف سازمانی مانورها و رزمایش های مختلفی انجام میدهند که این مانور ها علاوه بر جنبه آموزشی ، جنبه آمادگی نیز دارد.
وزیر دفاع تاکید کرد: تمام رزمایش ها بر مبنای یک برنامه مدون مصوب از قبل در مقاطع زمانی از پیش تعیین شده به اجرا در می آید و هیچ مانوری در سطح ملی به دلیل شرایط خاص نه متوقف میشود ونه به تاخیر می افتد.
دهقان با اشاره به آزمایش های مورد نیاز برای تست تجهیزات و سلاح های در حال ساخت خاطر نشان کرد: در صنایع دفاعی تست های مختلفی در مورد سلاح ها و تجهیزات در حال ساخت انجام می گیرد و گاها ممکن است که یک محصول از مرحله طراحی تا تولید بارها مورد آزمایش و تست قرار بگیرد. در همین راستا تست های تحقیقاتی و تولیدی متناسب با فرایند مورد نظر انجام میشود و هیچ مانعی برای انجام اینگونه تست ها وجود ندارد.
به گزار ش ایسنا، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد بازرسی های مدیریت شده از مراکز هستهای و نظامی کشورمان پس از برجام تصریح کرد: در حال حاضر ما عضو NPT هستیم و این پیمان خود دارای یک سری قواعد است. ما همچنین با موضوعی به نام پروتکل الحاقی نیز مواجه هستیم به طور طبیعی بسیاری از کشورها این پروتکل را پذیرفته اند.
وی باتاکید بر اینکه با پذیرش پروتکل الحاقی به این گونه نیست که آژانس هر زمانی که بخواهد بازدید داشته باشد افزود:در پروتکل الحاقی پیش بینی شده است که چنانچه زمانی آژانس اطلاعی مبنی بر فعالیت هستهای اعلام نشده در کشوری پیدا کرد، از آن کشور پرسش هایی مطرح شود و آن کشور نیز تلاش کند با پاسخ های خود آژانس را قانع کند.
دهقان همچنین گفت: در همه جای دنیا نیز همواره نسبت به مراکز نظامی نوعی حفاظت وجود دارد و همگان نیز این اصل را پذیرفته اند.
وزیر دفاع اظهار کرد: چنانچه ما برجام را پذیرفتیم و پس از آن پروتکل الحاقی را نیز پذیرفتیم باید مانند یک کشور عضو با آژانس همکاری داشته باشیم.
وی همچنین در مورد فعالیت های پارچین و موضوع پاکسازی پارچین با تاکید بر اینکه چیزی مبنی بر پاکسازی پارچین هیچ گاه وجود نداشته است ، اظهار کرد: پیش از این در سال 2005 آژانس اقدام به نمونه برداری از تاسیسات پارچین کرد و پس از انجام آزمایش های لازم اعلام کرد که در پار چین هیچ موضوعی پید ا نکرده، در آن زمان موضوع پارچین از دستور کار آژانس خارج شد.
دهقان اضافه کرد: از نظر ما در پارچین هیچ فعالیتی انجام نشده است حال با وجود اینکه آژانس نیز قبلا از این تاسیسات بازدید کرده بنا به بهانه هایی مجددا پارچین را در دستور کار خود قرار داده است.
وزیر دفاع با بیان اینکه پارچین یک مجموعه صنعتی، اداری و مسکونی گسترده است ، خاطر نشان کرد: در مجموعه پارچین همواره فعالیت های عمرانی به واسطه بازسازی ها و نوسازی هایی که در این مجموعه قرار می گیرند در حال انجام است و ما نیز رسما اعلام میکنیم در مجموعه پارچین دائما در حال فعالیت هستیم.
دهقان درباره ادعای مطرح شده مبنی بر پاکسازی پارچین اظهار کرد: در جریان آبگیری سد ماملو، جاده دسترسی به پارچین در حوزه آبگیری این سد بود قرار بر این شد که جاده دسترسی به پارچین به محل دیگری منتقل شود. این اتفاق نیز افتاد اما به واسطه برخی مشکلات فنی که رعایت نشد جاده منتقل شده نشست کرد. حال نیز برای ترمیم این جاده ، جاده ای موقت ایجاد شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره همکاری های دفاعی و نظامی با کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی پس از انجام توافق خاطر نشان کرد: طبیعی است که در سایه اجرای برجام فضای همکاری بینالمللی افزایش می یابد و کشورهای مختلف نیز همانطور که اشاره کرده ایم علاقه بسیاری برای همکاری با کشورمان دارند اما بنا بر این نیست که پس از برجام دروازه های کشور به روی سایرین باز شود و آنها بازارهای ما را اشغال کنند.
وزیر دفاع همچنین تصریح کرد:آنچه که برای ما مهم است موضوع سرمایه گذاری ، انتقال دانش فنی و توسعه زیرساخت ها است. در این زمینه این ما هستیم که تصمیم می گیریم در چه سطحی با چه کشوری و با چه کیفیتی همکاری هایی در این باره داشته باشیم.
دهقان با تاکید بر اینکه در موضوع همکاری های نظامی هیچ محدودیتی برای خود قائل نیستیم اظهار کرد: در موضوع تعاملات و همکاری های نظامی با کشورهای مختلف ما همواره یک اصل برای خود داریم و آن این است که اگر چنانچه بخواهیم از دیگری چیزی بگیریم همواره تاکید داریم این موضوع به گونه ای باشد که ما وابسته نکند در همین زمینه با لحاظ این ملاحظه در صورت هر گونه همکاری با کشورهای خارجی نقش اصلی در مورد انتخاب نوع همکاری را جمهوری اسلامی ایران بر عهده می گیرد.
به گزارش ایسنا، وزیر دفاع همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تولید شناورهای نظامی تندرو و تامین سلاح های مورد نیاز مرزداران کشورمان برای مقابله با تهدیدات داعش اظهار کرد: ساخت و تولید شناورهای تندرو مبتنی بر ماموریت و شرایط آن و نیزتسلیحات مورد نیاز آن ماموریت صورت می گیرد. ما در تولید شناورهای نظامی هیچ محدودیتی نداریم و بسته به درخواست نیروهای نظامی این کار را انجام میدهیم.
دهقان همچنین با تاکید بر اینکه داعش را تهدیدی علیه کشورمان نمی دانیم بلکه امروز داعش به عنوان تهدیدی علیه امنیت جهان مطرح است ، اظهار کرد: باید یک اراده جمعی در منطقه و جهان در از بین بردن غده سرطانی داعش صورت بگیرد.
وی با اشاره به سیاست های غرب در مورد داعش خاطر نشان کرد: آمریکا و اسرائیل ضمن نگرانی از وضعیت موجود، به واسطه اقدامات که داعش در سطح منطقه انجام میدهد ناراحتی چندانی از این شرایط ندارند.
وزیر دفاع با تاکید بر این که در تامین امنیت مرزها هم طرح های مناسبی پیش بینی شده و هم سازمان ها و نهادهای مناسبی فعالیت میکنند و هم تجهیزات مناسب نیز تامین شده است، اظهار کرد: برخی از سیستم سلاح ها برای این نوع از موارد در حال طراحی است.
دهقان در ادامه این نشست خبری خود با اشاره به فعالیت های فضایی و ماهواره ای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطر نشان کرد: در بخش فعالیت های فضایی و ماهواره ای برنامه ای ده ساله در سطح ملی برای حضور در فضا مطرح شده بود که متاسفانه این برنامه با مشکلاتی مواجه شد و هم اکنون با یک عقب افتادگی در این زمینه روبرو هستیم.
وی با اشاره به وظایف وزارت دفاع را در حوزه فعالیت های فضایی و ماهواره ای خاطر نشان کرد: وزارت دفاع در این زمینه ، وظیفه تامین پایگاه پرتاب و ماهواره بر را بر عهده دارد که امروز وزارت دفاع به واسطه تجهیزات تولید شده در این مجموعه از آمادگی پرتاب ماهواره به مدارهای مختلف فضایی برخوردار است. همچنین در حال حاضر وزارت دفاع با در اختیار داشتن ماهواره بر سیمرغ آمادگی حمل ماهواره های مختلف به مدارهای فضایی را دارد.
وزیر دفاع با تاکید بر اینکه استفاده صلح آمیز از فضا یکی از اصول جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعالیت های هوا و فضا است خاطر نشان کرد: در بخش ماهواره در وزارت دفاع در جهت رفع نیازهای دفاعی کشور تجهیزاتی طراحی کرده ایم که در زمان لازم آنها را در مدار قرار خواهیم داد.
دهقان همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد حمایت های جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت با تاکید بر اینکه هر حمایتی که بتوانیم از جبهه مقاومت انجام می دهیم خاطر نشان کرد: در حال حاضر جبهه مقاومت ظرفیت هایی در خود ایجاد کرده که می تواند سلاح های مورد نیاز خود را تامین کند. ما نیز در زمینه های آموزش و کمک های مدیریتی همکاری هایی با جبهه مقاومت داریم.
وی در ابتدای این نشست خبری در ارایه گزارشی از عملکرد وزارت دفاع با اشاره به اقدامات انجام گرفته در این وزارتخانه در راستای سازماندهی و مدیریت بهتر آن گفت: آنچه که در این دوره از مسئولیت مورد توجه ما بوده است، این است که بتوانیم مجموعه وزارت دفاع و افراد این وزارتخانه را به گونهای سازماندهی کنیم که این وزارتخانه از قابلیت سازمانی و مدیریتی بهرهمند شود و قادر باشد که نیازهای دفاعی کشور در حوزههای مختلف را به نحو شایسته پشتیبانی کند.
دهقان خاطرنشان کرد: برای این کار وزارت دفاع باید به یک سازمانی چابک و منعطف تبدیل میشد تا بتواند قادر باشد مأموریتها و اهداف مورد نظر خود را به شایستگی دنبال کند. در همین راستا ابتدا طرح جامعی از برنامه چهارساله در وزارت دفاع تهیه شد که در آن تمام موارد پیشبینی شد و تا امروز نیز وزارت دفاع در آن مسیر حرکت کرده است.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: با اجرای این برنامه توانستیم ستاد وزارت دفاع را از ورود به مسائل اجرایی فاصله بدهیم و ردههای اجرایی را سازماندهی مجدد کنیم و این بستر را فراهم کنیم که همگان بتوانند فعالیتهای مربوط به خود را انجام دهند.
دهقان ادامه داد: گام بعدی که در وزارت دفاع مورد توجه و تأکید قرار دادیم موضوع توجه به مبادی هزینهای بود. با توجه به محدودیتهای منابع، موضوع موثرسازی منابع دراختیار و کاهش راهبردی هزینهها را در دستور کار وزارت دفاع قرار دادیم و توانستیم در بحثهای جاری هزینهها را به 20 درصد کاهش دهیم.
وزیر دفاع با اشاره به اولویتبندی پروژههای دفاعی کشور، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح موثرسازی منابع، با توجه به اینکه پروژههای تحقیقاتی بسیار گستردهای در مجموعه دفاعی کشور در دست داشتیم، تلاش کردیم که این پروژهها را سطحبندی کنیم و تمرکز خود را بر آنهایی که از اولویت ببیشتری برخوردارند قرار دهیم. با این کار توانستیم بیش از 30 درصد از پروژههای در اولویت را به نتیجه برسانیم و اقلام دفاعی مورد نیاز کشور را تهیه کنیم.
دهقان با تاکید بر اینکه آنچه همواره برای وزارت دفاع مورد توجه بوده، این است که بتواند بازدارندگی و دفاع راهبردی را هر روز افزایش دهد خاطر نشان کرد: در تامین تجهیزات مورد نیاز وزارت دفاع تلاش کرده ایم که با اولویت بندی آن دسته از تجهیزاتی را دراولویت بیشتر قرار دهیم که توان بازدارندی و دفاع کشورمان را افزایش میدهد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین به همکاری صنایع وزارت دفاع با شرکت های دانش بنیان و مراکز تولیدی و صنعتی کشور اشاره کرد و گفت:در راستای کوچک سازی مجموعه دفاع باید سازوکاری را فراهم می کردیم تا بتوانیم از ظرفیت های ملی و صنعتی کشور استفاده کنیم در همین زمینه شبکه ای گسترده تشکیل دادیم که طی آن همکاری های گسترده ای با مراکز صنعتی سطح کشور آغاز کردیم همچنین هم در حوزه نخبگان وهم درحوزه شرکت های دانش بنیان با ساختاری که ایجاد کرده ایم در هر یک از استان ها توسط دفاتر موجود در ارتباط و همکاری مستقیم هستیم.
وی همچنین توسعه زیرساخت های صنعتی و تحقیقاتی کشور را یکی دیگر از محورهای مورد تائید وزارت دفاع یاد کرد و افزود:باید از ظرفیت های صنعتی که در سطح ملی و چه در داخل و چه در خارج از کشور وجود دارد استفاده کنیم و بهره برداری از ظرفیت های موجود که نیازمند سرمایه گذاری اندک هستند از جمله راهبردهای وزارت دفاع است . وزارت دفاع در جهت موثر سازی منابع است.
دهقان آمایش صنایع دفاع را از دیگر موضوعات مورد توجه وزارت دفاع در دوره جاری دانست و گفت: تلاش ما بر این است که با رعایت ملاحظاتی بتوانیم نوعی پدافند غیرعامل برای صنایع دفاعی کشور تامین کنیم و این صنایع را از در معرض تهدید بودن خارج کنیم. در همین زمینه تلاش کرده ایم که مراکز صنایع دفاعی را از شهرها به خارج از شهرها منتقل کنیم و قطب های صنعتی در کشور ایجاد کنیم.
وزیر دفاع همچنین با اشاره به فعالیت های سازمان هوافضا خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیتهای صنعتی وزارت دفاع، در هوافضا تمرکز بر انواع موشکهای بالستیک است و با توجه به تهدیداتی که محتمل میدانیم برای برد این موشکها تلاش کردهایم. در همین زمینه تلاش کرده ایم که در بخش های مختلف موشک های خود را بهینه سازی کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید