تاکید نوبخت به مقابله دولت با نفوذ آمریکا
سخنگوی دولت گفت: همانطور که وزیر تعاون که مسئول این کار است به دفعات اطلاع رسانی کرده است، به تدریج دارد نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد اقدام میشود.
وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر و براساس قانون بودجه 94 اقدام به شناسایی افراد نیازمند کرده است. همانطور که وزیر تعاون که مسئول این کار است به دفعات اطلاع رسانی کرده است، به تدریج دارد نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد اقدام میشود.
سخنگوی دولت همچنین از رسانهها خواست همانطور که شما از وزارت تعاون خواستهاید که عدالت در توزیع یارانه نقدی رعایت شود و این امر استمرار داشته باشد بنابراین خواهش بنده این است که نسبت به این اقدام، همانطور که در آغاز همه کمک کردهاند که این قانون اجرا شود، الآن هم در جهت بهبود اجرا کمک کنند.
نوبخت افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که احتمال اشتباه در حذف یارانه پردرآمدها وجود دارد که به همین جهت امکان اعتراض را به این اقدام برای خانوارهایی که پردرآمد تشخیص داده شده اند را محفوظ دانستند و آنها میتوانند اعتراض کنند. بنابراین دارد به این جریان رسیدگی میشود و باخبرم که تعدادی از افرادی که اعتراض کرده اند اعتراضشان درست بوده وخیلیها نادرست بوده است. به هرترتیب این کار دارد انجام میشود.اما امکان خطای چند درصدی هم وجود دارد.
وی در همین زمینه اظهار داشت: توقع ما حداقل از همان رسانههایی که همواره دولت را ترغیب به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد میکردند این است که الآن هم تلاش نکنند یک نفر که اظهار میکند یارانهاش حذف شده حتی ممکن است درست باشد، آن را به عنوان مواردی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد، مطرح بکنند. زیرا این امر باعث میشود که روند حذف کندتر شود.
سخنگوی دولت با تأکید براینکه حق اعتراض برای کسانی که ممکن است یارانهشان به نادرستی حذف شده باشد، وجود دارد، گفت: به نظر میرسد که تا اینجا در راستای قانون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خوبی دارد عمل میکند؛ البته اگر اشتباهاتی هم وجود داشته باشد، پیگیری و رفع میشود.
نوبخت ادامه داد: خواهش بنده از رسانههای عمومی که تا الآن خیلی به دولت در راستای اخلاق حرفهایشان کمک کرده و تلاش کردهاند واقعیتها را به جامعه منعکس کنند در راستای هدفمندی یارانهها نیز این است که دولت را یاری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که اینطور گفته شده که فرمانداران غیرهمسو با دولت برکنار میشوند گفت: باید قبول کنیم که نماینده عالی دولت در استانها، استانداران هستند و در شهرستانها هم فرمانداران این مسئولیتها را برعهده دارند. فرمانداران میبایست سیاستهای دولت تدبیر و امید را که میتواند متفاوت با سیاستهای گذشته باشد را اجرا کنند؛ بنابراین رئیس جمهور نیز باید انتظار داشته باشند که سیاستهای دولت اجرا شود. لذا اگر همسو نباشند امکان اجرای سیاستها و منویات دولت در نزدیکترین فاصله به مردم که فرمانداران هستند صورت نخواهد گرفت که به همین جهت وزارت کشور تا الآن تلاش کرده و امیدواریم اگر مواردی که تشخیص داد ناهماهنگ باشند را هماهنگ کنند.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که لایحه شفاف سازی انتخابات چه زمانی از دولت به مجلس ارائه میشود، افزود: التفات دارید که طرحهای زیادی در مجلس در حال بررسی است و این طرحها هم به آنها اضافه خواهد شد که تا ماه آینده بخش اول لایحه برنامه ششم توسعه را تقدیم مجلس خواهیم کرد و تا 15 آذر هم مصمم هستیم لایحه بودجه سال آینده را تقدیم کنیم. بنابراین کلیه برنامهها و جداول برنامه ششم نیز پس از انتخابات و یا قبل از آن به مجلس میرود و با توجه به اینکه مجلس هم در آستانه انتخابات قرار دارد، به نظرم نمیآید که شاید این قانون شفاف سازی انتخابات در این مجلس به تصویب برسد. اما با این حال ما از آن استقبال میکنیم و امیدوارم در یک همکاری مشترک بین دولت و مجلس این لایحه به اقدام برسد و دولت نیز برای آن آمادگی دارد.
نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامهای برای پرداخت بدهیاش به سازمان تأمین اجتماعی دارد یا خیر، تأکید کرد: باید بگویم که صندوقهای ما وضع خوبی ندارند البته نمیخواهم از واژه بحران استفاده کنم، اما به نظر میرسد که با چالشهای جدی صندوقها در استمرار روند موجود در آینده مواجه خواهند شد که به همین جهت برنامه ششم توسعه را که تقدیم خواهد شد، با همه جامع نگری آن، به موضوعات خاص معطوف شده و مسئله محور است که سه مسئله مهم به عنوان چالشهای احتمالی آینده که بر روی آن تمرکز کردهایم، موضوع صندوقهای تأمین اجتماعی، آب و محیط زیست است که اینها از موضوعات مهمی است که در برنامه ششم به عنوان موضوعاتی که در استمرار روند موجود کشور را با چالش مواجه کند، پرداخت شده است.
وی با تأکید براینکه در برنامه ششم توسعه یکی از چالشهای پیش بینی شده آینده کمبود منابع در صندوقهای تأمین اجتماعی پیش بینی شده و به آن پرداخته شده است، گفت: یکی از برنامههایی که در برنامه ششم توسعه انجام خواهیم داد این است که عدم تعادل بین منابع و مصارف صندوقها را باید برطرف کنیم که این کار را خواهیم کرد. این صندوقها اساساً صندوقهایی هستند که کم کم پولی را که باید برای بازنشستگی پرداخت کنند را میگیرند و برای اینکه این پول ارزشش را از دست ندهد باید فعالیت بهجایی داشته باشد، اما متأسفانه به دلیل اینکه فعالیتهای تجاری اینها سودده نیست، آنها همواره با زیان مواجهند که انشاءالله در برنامه ششم توسعه مصمم هستیم که به نحو شایسته و به عنوان یک موضوع خاص به آن بپردازیم و آن را برطرف کنیم.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای پاسخ به درخواست مناظره از سوی رئیس جمهور سابق با رئیس جمهور فعلی و برخی مقامات دولتی چیست، گفت: حتماً اینها حرفهایی دارند و ما استقبال میکنیم. آنها حتماً حرفهایشان را به رسانهها منعکس کنند و ما از نظراتشان حتی اگر انتقادی باشد استفاده میکنیم حتی اگر مطلب اصلاح گرایانهای در جهت کمک به مردم وجود داشته باشد از نظر آنها استفاده میکنیم که به همین جهت آنها میتوانند نظراتشان را به رسانهها بدهند و از این طریق منعکس شود.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش با تأکید براینکه باید در شورای پول و اعتبار برای میزان اشتغال برنامه مناسبی صورت گرفته شود گفت: واقعیت امر این است که بانکها نگرانند از اینکه پولهایشان را برای اعتبارات خرد به افرادی بدهند و آنهایی که الآن بیکارند پولها را گرفته و به بیکار بدهکار تبدیل شوند و نتوانند این پولها را برگردانند و میدانید که امانتدار سپردههای مردم هستند. به همین جهت سازمان مدیریت و برنامه ریزی در اینجا وارد شده و طرح ویژهای در خصوص چگونگی تسهیلات و اعتبارات برای بنگاههای خرد را با وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) امضا کرده و خودش آن را تقبل کرد از اینکه این سود به مابه التفاوت در حد 200 میلیارد تومان قبول تعهد شده که تسهیلات ارزان قیمت داده شود و مقرر شده که سازمان مدیریت و برنامه ریزی این پول را پرداخت کند.
وی ادامه داد: این سیاست در جهت رضایت مندی مردم و جوانان برای ایجاد اشتغال انجام شده است.
به گزارش تسنیم، سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر هشدار نسبت به نفوذ آمریکا در منطقه پس از شرایط توافق اشاره کرد و گفت: بنده رسماً موضع دولت را اعلام میکنم و میگویم که دولت نه تنها با نفوذ آمریکا، بلکه با نفوذ هر کشوری در شرایط پساتحریم مقابله خواهد کرد. همانطور که در این مذاکرات امروز آمریکاییها نگرانند که ایران در این مذاکرات دست بالا را داشته است. مطمئناً اگر ما با کشورهای دیگر نیز وارد مذاکره شویم منافع ملیمان ارجح خواهد بود و اجازه نفوذ هیچ کشوری را به اقتصاد ایران نخواهیم داد و از عرصههای دیگر فرهنگی و موارد دیگر نیز به خوبی دفاع خواهیم کرد.
نوبخت در همین زمینه افزود: بنده فکر میکنم که فرزندان ملت که پیروان واقعی مقام معظم رهبری هستند نیز از این سنگرها به خوبی صیانت و پاسداری خواهند کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اسناد محرمانهای در برجام وجود دارد گفت: ما سند محرمانهای در برجام نداریم وبسیار شفاف است. اما ارتباط ما با آژانس برای بازدیدها و با توجه به اینکه مجلس مشخص کرده است، باید زیرنظر دستگاههای ذی ربط باشد و شورای عالی امنیت ملی نیز براین کار نظارت میکند که در این زمینه هم هیچ نوع نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش براین نکته تأکید کرد که دولت در پرداخت یارانه دولت با مشکلات جدی مواجه است، افزود: امروز ما در شرایطی یارانههای نقدی را پرداخت میکنیم که ماهانه رقمی بالغ بر 3 هزار و 500 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده میشود و ما باید این میزان را برای یارانههای نقدی بپردازیم. با توجه به اینکه آخرین یارانه نیز شب گذشته هم پرداخت شد که با این حساب در سال جاری 5ماه یارانه نقدی را پرداخت کردهایم. ما 5 ماه سه هزار و 500 میلیارد تومان در سال جاری پرداخت کردهایم که بنده در ابتدای سال اعلام کردم که کل اعتبارات امسال که نسبت به پارسال هم بیش از دو برابر شده 5 هزار و 552 میلیارد تومان است که رقم بسیار ناچیزی در مقابل عدد یارانه نقدی است ما هم خواهان این هستیم که این پولی که به این ترتیب پرداخت میشود باید اصلاح شود.
نوبخت در ادامه تأکید کرد: بنده هم معتقدم که گروهی به این پول نیازمندند و باید به آنها رسانده شود، البته بازهم با شما هماهنگ و هم عقیده هستم که عدهای به آن نیاز ندارند و زحمتی برای ما است که برای 76 میلیون نفر بگردیم و دانه دانه پردرآمدها را پیدا کنیم. بنابراین نباید این کار بدون مطالعه انجام شود بلکه باید به تدریج صورت گیرد که نیاز به مطالعه دارد.
وی با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی یکی از مواردی بود که به دولت تحمیل شد، افزود: اگرقرار براین بود که ما قانون هدفمندی یارانهها را اجرا میکردیم قطعاً از میزان مابه التفاوتی که حاصل میشد 50 درصد را بابت پرداخت یارانه نقدی توزیع میکردیم. اما الآن به این ترتیبی که وجود دارد، دچار مشکلاتی شدیم. ما از خزانه هم امسال شش هزار و 300 میلیارد تومان، باید برای آنها بگذاریم و بین خانوارها توزیع کنیم، اما بنده هم این روش را نادرست میدانم که باید اصلاح شود و از نوزادی که متولد میشود تا کسی که به پایان عمرش نزدیک میشود از این یارانه استفاده میکند. بنابراین باید باتعقل و تحمل این کار انجام شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما میتوانستیم منابع یارانه نقدی را به بخشهای عمرانی اختصاص دهیم افزود: وقتی در ماه سه هزار و 500 میلیارد تومان پرداخت یارانه نقدی اختصاص داده میشود، ما میتوانیم آن را به خانوارهای کم درآمد و آنهایی که تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و سازمانهای حمایتی و هر کس دیگری که اظهار میکند نیازمند است و این سازمانها آنها را تأیید کنند بدهیم. حق این است که به آنها پرداخت شود. اما باید بپذیریم که در شرایطی که بین همه توزیع میشود براساس قانون به تدریج عمل کنیم و اینکه این کار صورت گرفت.
نوبخت در ارتباط با برنامههای دولت جهت مدیریت بحران و مقابله با بلایای طبیعی از جمله زلزله نیز تصریح کرد: اطلاع دارید که بسیاری از بخشهای ایران روی گسلها قرار دارد و دولت برنامههای متعددی دارد و اساساً سازمان مدیریت بحران برای مقابله با این بحران و پیشگیری از آن تشکیل شده است.
به گزارش تسنیم، نوبخت همچنین در خصوص تدابیر دولت برای مقابله با زلزله نیز گفت: بسیاری از بخشهای ایران روی گسلها وجود دارد و این واقعیت است و دولت نیز در این زمینه برنامهریزیهایی دارد. به طوری که ما سالانه چند درصد از اعتبارات را برای پیشگیری از زلزله به کار میبریم.
وی همچنین در خصوص وضعیت حمل و نقل عمومی نیز تاکید کرد: حمل و نقل عمومی ناکافی و نامناسب است که همین موجب افزایش استفاده از خودروهای شخصی شده که با توجه به گشایشی که در آینده ایجاد میشود، یکی از زیربناهایی که ما به آن توجه خواهیم کرد گسترش حمل و نقل عمومی است.
نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامهای برای ارائه لایحه برجام به مجلس دارد یا خیر، تصریح کرد: رویکرد مجلس شورای اسلامی کاملا با رویکرد مجلس آمریکا متفاوت است. به طوری که مجلس آمریکا مخالف مذاکرات بود و برای بلااثر کردن نتایج آن تلاش میکرد، اما مجلس ایران همانطور که نمایندگان به دفعات اعلام کردهاند موافق مذاکرات هستهای بودند و توجه آنان به این موضوع به عنوان حزب رقیب در جهت منافع سیاسیشان و برخلاف مجلس آمریکا که این رویکرد را دارد نیست که به همین جهت دولت همواره از مجلس قدردانی میکند.
سخنگوی دولت همچنین در بخش دیگری از سخنانش به تشریح قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای که از سوی مجلس تصویب شده و رئیس جمهور نیز آن را ابلاغ کرده است اشاره کرد و گفت: همانطور که در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای تاکید شده مجلس اجرایی شدن و اثربخش بودن این مذاکرات را مشروط اعلام کرده است.
وی همچنین به شروط مجلس برای نتایج مذاکرات ایران و 1+5 اشاره و تصریح کرد: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای آمده است که لغو تحریمها باید به صورت یکجا باشد و اقدامات آژانس نیز میبایست تحت عنوان نظارتهای متعارف بوده و مصوبات شورای عالی امنیت ملی نیز رعایت شود که در این صورت نتایج مذاکرات معتبر خواهد بود.
وی در همین زمینه افزود: مجلس در این قانون این 3 شرط را برای دولت گذاشت و گفت اگر این موارد رعایت شود، نتایج مذاکرات معتبر است و آن را نیز به شورای عالی امنیت ملی واگذار کرد به طوریکه مصوبات این شورا پس از تصویب و با تایید مقام معظم رهبری لازمالاجرا و اتباع است و نیازی به تایید مرجع دیگری ندارد.
نوبخت با تاکید بر اینکه توافقهای پاریس و سعدآباد نیازی به تایید مجلس نداشت اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی مصوبه قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای را تایید کرده است که میبایست بر اساس آن نتیجه مذاکرات به تایید شورای عالی امنیت ملی برسد.
سخنگوی دولت در ادامه سخنانش به اصل 125 قانون اساسی اشاره و تصریح کرد: بر اساس این اصل از قانون اساسی عهدنامهها، موافقتنامهها، مقاولهنامهها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها میبایست به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد به طوریکه بر اساس این اصل از قانون اگر این پیمانها، موافقتنامهها و عهدنامهها که توسط رئیس جمهور و یا نماینده قانونی وی امضا شده باشد، نیازمند تایید مجلس است و به همین دلیل ما لایحه پروتکل الحاقی را به مجلس ارائه خواهیم داد. اما در برجام چیزی امضا نشده است که بخواهد به تایید مجلس شورای اسلامی برسد.
وی با بیان اینکه برجام یک سری محدودیتها برای ایران و مجموعهای از محدودیتها برای طرف مقابل ایجاد کرده است، اظهار داشت: ما هیچ توافقنامهای را امضا نکردهایم. بلکه با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریمها بر علیه ایران برداشته شد و هیچ کدام از کشورهای طرف مقابل ایران نیز غیر از آمریکا برجام را به مجلسشان نبردند که ما این اقدام را انجام دهیم، بنابراین ارسال لایحه برجام به مجلس به مصلحت نیست.
نوبخت در ادامه تاکید کرد: اگر طرفهای مقابل روزی تصمیم بگیرند توافق را زیرپا بگذارند، لزومی ندارد که این توافق در مجلس به صورت قانون در بیاید. لذا نباید این توافق در مجلس به صورت قانون تصویب شود.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش درباره شکایات مطرح شده میان دولتمردان دولت سابق و فعلی علیه یکدیگر گفت: در روزی که یکی از دولتمردان قبلی نسبت به دولت فعلی شکایتی را اعلام کرد، بلافاصله دستگیر و این سوال مطرح شد که آیا با شکایت ما این دستگیری صورت گرفته است که بنده در گذشته هم در گذشته توضیح دادم که اسناد و مدارکی در اختیار ما به عنوان دولت وجود دارد که ما به جای آنکه به ایراد برخی اتهامات بپردازیم و آن را رسانهای کنیم مدارکمان را به قوه قضائیه ارسال خواهیم کرد. چرا که معتقدیم این امر اخلاقی نیست که ما به صورت یکجانبه موضوعی را مطرح کنیم. در قوه قضائیه آنان این فرصت را دارند که از خودشان دفاع کنند، اما اگر ما موضوعی را مطرح کنیم اخلاقی نیست زیرا آنها در مقام دفاع از خودشان نیستند.
وی با بیان اینکه عدهای میخواهند که برای مسئولین دولت فعلی اتهاماتی مطرح کنند افزود: بنده از همینجا اعلام میکنم که از این نظر هیچ کوتاهی نکنند و مطالبشان را در جهت آگاهسازی افکار عمومی مطرح کنند.
نوبخت در ادامه سخنانش به اظهارات مسعود میرکاظمی پیرامون پرونده کرسنت و اتهاماتی که به دولت فعلی وارد میکند اشاره و تاکید کرد: آقای میرکاظمی نمایندهای اصولگرا، با شخصیت و معتقد به قیامت است و از ایشان انتظار داریم که اگر تخلفی در این زمینه صورت گرفته اسنادش را به قوه قضائیه اعلام کند.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به هفته دولت اشاره و تصریح کرد: ما در هفته آینده در قالب سفر استانی، سفری به استان همدان داریم و در این سفر به گونهای برنامهریزی شده است که مسئولان در این هفته به استانهای مختلف بروند و ما نیز در شهرستانها با اصحاب رسانه گفتوگو خواهیم داشت اما به طور قطع یک دیدار عمومی با خبرنگاران دولت صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید معاون اول رئیس جمهور گفته است که امسال سال سخت بودجهای داریم اما این در حالیست که شما گفته بودید با توجه به توافق هستهای برنامه خوشبینانه را اجرایی خواهید کرد گفت: اینکه سال جاری، سال سختی است حرف درست و پیشبینی واقعبینانهای است.
نوبخت ادامه داد: درآمدهای ما تا امروز متناسب با پیشبینیهای انجام شده نبوده، زیرا ما همچنان شرایط تحریمی را طی میکنیم تا پس از اجرایی شدن برجام بتوانیم از همه منابع استفاده کنیم؛ بنابراین تلاش ما این خواهد بود که مدیریت صحیحی بر منابع داشته باشیم.
سخنگوی دولت در ادامه عدم تحقق منابع را سرنوشت هرساله کشور دانست و تاکید کرد: میان دو واژه کسری بودجه و عدم تحقق منابع تفاوت وجود دارد به طوریکه ما 3 سال است که کسری بودجه نداشتهایم، زیرا تلاش داشتهایم که آن را مدیریت کرده و به همان اندازه که منابعمان تقلیل یافته هزینهها را نیز کم کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: در گذشته شرایط به گونهای بود که به دلیل کمبود منابع هزینههای عمرانی را کاهش میدادند اما در این دولت ما هزینههای جاری را تقلیل دادهایم و به دلیل کمبود منابع، هزینههای عمرانی را کم نکردیم و با انضباط مالی و نیز کاهش هزینههای جاری توانستهایم مدیریت صحیح داشته باشیم که این کار در حال انجام است.
نوبخت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا شما گزارشی از کارگروهی که توسط معاون اول رئیس جمهور برای بررسی زمینخواری در گردنه حیران تشکیل شده بود، دارید یا خیر، گفت: با توجه به اینکه این کارگروه به تازگی تشکیل شده است، بنده هنوز گزارشی از فعالیت آن ندارم که در جلسات بعدی حتما ارائه خواهد شد.
سخنگوی دولت در ابتدای این نشست خبری ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار و نیز ولادت حضرت معصومه (س) گفت: وظیفه پاسخگویی دولت همواره با همکاری خبرنگاران اعلام میشود که از شما تقدیر و تشکر میکنم.
وی همچنین به گزارشی از فعالیتهای عمرانی و بودجههای اختصاص داده شده به آن اشاره و تاکید کرد: بر اساس گزارش رسمی خزانهداری کل تا تاریخ 25 مرداد امسال 5 هزار و 552 میلیارد تومان بابت طرحهای عمرانی پرداخت شده است. البته این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 222 درصد افزایش را نشان میدهد، یعنی این میزان بیش از 2 برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که دولت موفق شده این کار را انجام دهد، البته دریافتیها با مزایای خودش روبروست زیرا آثار تحریمها را باید در آینده شاهد باشیم.
نوبخت تاکید کرد: از این میزان طرحهای عمرانی به تفکیک رقمی حدود 1900 میلیارد تومان به طرحهای ملی اختصاص داده شد که این میزان چیزی حدود 260 درصد و معادل 2.6 برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. مبلغی حدود 1600 میلیارد تومان هم به طرحهای عمرانی و استانی اختصاص داده شد که این رقم هم چیزی در حدود 1.7 برابر نسبت به سال قبل افزایش را نشان میدهد. این اقدام در جهت اینکه ما از منابع دریافتی به جای اینکه به منابع هزینهای بپردازیم آن را در جهت افزایش اشتغال به کار بردهایم. زیرا باعث رشد سریعتر برای خروج کشور از رکود را فراهم میکند که امیدواریم در آینده نیز بتوانیم بهتر از این عمل کنیم.
سخنگوی دولت همچنین به ارائه گزارشی از اقتصاد مقاومتی در زمینه افزایش تولید و اشتغال اشاره کرد و گفت: یک توافق 3 جانبهای بین سازمان مدیریت، تعدادی از بانکها و دو وزارتخانه به تفکیک انجام شد. در یک توافقی بین سازمان مدیریت و وزارت جهاد کشاورزی و همچنین بانکها که بانک سپه و پارسیان در این رابطه بسیار فعال بودند، موفق شدیم که برای فعال کردن واحدهای تولیدی فولاد برای اینکه یک میلیون تن ورق فولادی را تولید کند تا برای آبرسانی به 92 شهر و 1848 روستا منابع مورد نیاز آن از طریق بانکها تامین شد.
وی در همین زمینه افزود: برای این منظور سازمان مدیریت و برنامهریزی تعهد کرد که در قالب بودجههای سالانه نسبت به بازپرداخت آنها اقدام کند. برای اینکه آبرسانی به شهرها و روستاها تسریع شود و آنها از بحران کمآبی خارج شوند قرار شد که ما به واحدهای تولید فولاد برای افزایش تولید در حد یک میلیون تن ورق فولادی که 2 هزار میلیارد تومان ارزش دارد، منابع مالیش را از بانکها بگیریم و به این واحدهای تولیدی بدهیم تا بتواند لولههای فولادی را تولید کند.
نوبخت تصریح کرد: همچنین توافق دیگری صورت گرفت برای تامین مالی 1500 میلیارد تومان برای توسعه و یا پرورش یکصد هزار تن ماهیان در قفس در آبهای ساحلی که عمدتا در سواحل شمالی و جنوبی و بویژه در سواحل مکران این اقدام صورت میگیرد. بنابراین برای پرورش این تعداد ماهی در قفس در آبهای ساحلی 1500 میلیارد تومان توافق صورت گرفته است که در این رابطه صندوق توسعه ملی هم با حمایت بانکها وارد عمل شده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: همچنین برای تامین مالی 1500 میلیارد تومان در جهت سرمایهگذاری در توسعه کشت گلخانهای و تقویت تولید و اشتغال در بخش کشاورزی قرار شد این اتفاق بیفتد و در این خصوص هم برای کشت گلخانهای از نظر اشتغال بیش از 12 هزار فرصت شغلی مستقیم و 25 هزار فرصت شغلی غیرمستقیم پیشبینی شد. در بخش توسعه ماهیان در قفس دریایی نیز در حد 6 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم نیز 1500 نفر شغل ایجاد میشود که صندوق تامین اجتماعی روستائیان و صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی و نیز صندوق بازنشستگی کشوری تامین این تسهیلات را به عهده گرفتند و منابع بانکی آن را نیز بانکهای کشاورزی، رفاه، توسعه تعاون همراه با صندوق توسعه ملی پذیرفتهاند که ارقام مربوط به آن را پرداخت کنند که این طرحها به صورت دو ساله اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیام اصلی اقتصاد مقاومتی این است که ما به ظرفیتهای بومی برای تولید تاکید کنیم گفت: ما به همه محدودیتهایی که برای منابع وجود داشت چنین توافقی صورت گرفت که امیدواریم واحدهای تولیدی کشور نیز به این ترتیب راه بیفتد و ما بتوانیم در جهت افزایش تولید و اشتغال به یک همکاری صمیمانه در نظام بانکی و دولت برسیم.
دیدگاه تان را بنویسید