تمجید اوباما از تصمیمات جدید دربارپادشاهی
کارشناس امور امنیتی و تحلیلگر شبکه تلویزیونی سی ان ان، انتصاب محمد بن نایف را به سمت جانشین ولی عهد عربستان، مهمترین تغییر در این کشور برشمرد.
مهمترین تغییر در عربستان
وی افزود: انتصاب شاهزاده محمد بن نایف به سمت جانشین ولی عهد عربستان، مهمترین تغییر در این کشور است که زمینه را برای رسیدن نسل جدید عربستان به قدرت فراهم میکند.
«پیرگن» در پاسخ به سؤالی درباره سفر اوباما به عربستان گفت: عربستان از زمان دیدار روزولت رئیسجمهور اسبق آمریکا با عبدالعزیز آل سعود مؤسس نظام آل سعود از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، نزدیکترین هم پیمان آمریکا در خاورمیانه است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به حکم شلاق برای رائف بدوی فعال توئیتری در عربستان گفت: واشنگتن از شیوه تعامل نظام عربستان با معارضان نگران و خشمگین است.
تمجید اوباما از تصمیمات جدید دربار پادشاهی
پیرگن درباره اختلافات آمریکا با عربستان گفت: ملک عبدالله از فشارهای آمریکا به حسنی مبارک رئیسجمهور اسبق مصر برای ترک قدرت و راکد ماندن روند مذاکرات صلح بین فلسطینیها و اسرائیلیها ناراضی بود. بسیاری از مسائل وجود دارد که باید دو کشور درباره آن گفتگو کنند. بنابراین سفر خود اوباما به عربستان برای دیدار با سلمان بن عبدالعزیز، تصمیمی بسیار درست است.
همکاری امنیتی محمد بن نایف با آمریکا
این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه افزود: نکته قابل توجه در عربستان این است که برای اولین بار شاهزاده محمد بن نایف یکی از نوادگان ملک عبدالعزیز به سومین سمت حکومتی یعنی معاون ولی عهد منصوب شده است. محمد بن نایف 55 ساله که از نسل دوم خاندان آل سعود محسوب میشود، مدتها در زمینه مبارزه با تروریسم با آمریکا همکاری کرده است، بنابراین اوباما باید برای تمجید از این تصمیم، به عربستان میرفت.
نقش شاهزاده محمد بن نایف در پایان دادن به اعتراضهای داخلی
وی درباره اتهاماتی همچون سرکوب در داخل که محمد بن نایف معاون ولی عهد عربستان با آن مواجه است، گفت: بخشی از این اتهامات صحیح است، زیرا عربستان در سرکوب معارضان سابقه دارد. اما نکته ای که نباید آن را فراموش کنیم اقدام القاعده در سالهای 2003 تا 2004 میلادی مبنی بر به راه انداختن شورشهای مسلحانه در عربستان است که در این مدت تاسیسات آمریکا، تاسیسات نفتی و خطوط انتقال نفت هدف قرار داده شد. نقش شاهزاده محمد بن نایف در پایان دادن به این شورشها و خروج القاعده از عربستان، نقشی جدی بود.
این تحلیلگر آمریکایی در خاتمه گفت: ملک عبدالله برخی از اقدامات اصلاحی را انجام داد، اما این گام های خوب، گامهایی کوچک بود. باید فراموش نکنیم عربستان دولت محافظه کاری است و بسیاری از شهروندان این کشور افکار محافظه کارانه تری نسبت به خاندان حاکم دارند.
دیدگاه تان را بنویسید