سرویس سیاسی « فردا » - "دولت یازدهم، در حالی که مظلومترین دولت پس از انقلاب است و در عین حال به دلیل تدیّنی که دارد، نمیتواند عمق مشکلات به ارث برده را به مردم گزارش کند. کسانی که بدترین اوضاع را به عنوان ارث برای دولت برجای گذاشتهاند و آنها که در مقابل فسادهای سابق سکوت و حتی گاه حمایت کردهاند، امروز انتظار دارند که مردم فریب شعارهای افراطی آنها را بخورند و با آگاهی به تجاهل کشانده شوند." این بخشی از اظهاراتی است که هاشمی رفسنجانی رئیس تشخیص مصلحت نظام طی روزهای اخیر در دیدار با اعضای شورای راهبردی جبهه متحد اعتدالگرایان ایران اسلامی مطرح کرد تا اولا حمایت قاطعانه خود از دولت حسن روحانی را نشان دهد و در مرحله دوم بار دیگر تاخت و تازی بر فعالیت های شبهه ناک در دولت قبل داشته باشد.
یک روز پیش از این اظهارات هاشمی رفسنجانی نیز حسن روحانی رئیس جمهور در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مذاکرات هسته ای ایران و فعالیت های صورت گرفته توسط دولت عنوان کرد که "ما تحریمها را از پیش پای مردم ایران برمیداریم. راه ما درست است و این راه را پیش خواهیم برد که اگر هرچه زودتر پیش رود بهتر خواهد بود اما باید حواسمان جمع باشد." همین اظهار نظرها کافی بود تا سیل تعریف و تمجیدهای رئیس جمهور و حامی اصلی وی، از دولت روان شود و از یک سو دولت یازدهم مظلوم ترین دولت تاریخ به وسیله هاشمی رفسنجانی قلمداد شود و از سوی دیگر اطمینان از صحت راه دولت توسط حسن روحانی مطرح شود.
اما این اولین باری نیست که رئیس یک دولت یا حامیان وی به حمایت بی چون و چرا و اظهارات غلوآمیز درباره دولت ها می پردازند و نمونه های بسیاری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در این زمینه وجود داشته است. اما بارزترین نمونه آن اظهارنظری بود که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق کشورمان درباره دولت های نهم و دهم ارائه کرد و گفت: "من معتقدم این دولت پاکترین دولت تاریخ این کشور است و من این را میتوانم اثبات کنم." همانگونه سخنان محمود احمدی نژاد درباره پاک ترین دولت تاریخ با توجه به فسادهای گسترده صورت گرفته در دوران ریاست جمهوری وی، بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد به یک طنز شباهت داشت، حالا برچسب مظلوم ترین دولت تاریخ به دولت حسن روحانی نیز نمونه مشابه دیگری از سخنان غلو آمیزی است که درباره دولت ها مطرح می شود. در این باره اما سوالی که این روزها در افکار عمومی پدید می آید این است که دولت یازدهم مظلوم ترین دولت تاریخ است یا مظلوم نماترین؟ مظلوم یا مظلوم نما؟ یکی از دلایلی که می توان برای رد مظلومیت دولت یازدهم مطرح کرد، سیاسی بودن بیش از حد این دولت و حرکت در خلاف مسیر شعارهایی است که حسن روحانی در کوران
انتخابات ریاست جمهوری آنها را مطرح می کرد. ارگان ها و وزارتخانه های زیرمجموعه دولت یازدهم، در آغاز کار دولت زمان و انرژی زیادی را صرف تغییر مدیران و روی کار آوردن مدیران مدنظر خود کردند تا حدی که تغییرات دولت با ذکر آمار و ارقام شگفت انگیز، به رکوردهای قابل تاملی نیز رسید. پس از این تغییرات نیز اهالی دولت یازدهم و برخی وزارتخانه های آن، بیش از آنکه به فکر رتق و فتق امور باشند، درگیر حواشی زیاد مجموعه های تحت مدیریت خود بودند. از سوی دیگر نیز در طول یکسال و نیم گذشته، هر بار که دولت روحانی با انتقاداتی مبنی بر کاستی فعالیت های دولت مواجه شده، سعی اعضای کابینه بر این بوده که این کاستی ها را به گردن دولت قبل انداخته تا بدین شکل مظلوم نمایی کنند. ازهمین رو با نگاهی به عملکرد دولتیها در این زمینه در مییابیم که موضوع افشاگری در مورد فساد در دولت قبل به یک روش برای دولتیها تبدیل شده است. ماجرای دانشگاه ایرانیان و کمک 16 مليارد تومانی احمدی نژاد از حساب دولت به این دانشگاه، افشاگری رئيس جمهور در مراسم 22 بهمن ماه در مورد اختلاس 9 هزار ميليارد تومانی دولت احمدی نژاد، انتشار اسامی بورسيه های دولت قبلی، ماجرای
اختلاس 12 هزار میلیارد تومانی که این روزها مطرح است و چندین و چند نمونه دیگر از این اظهارنظرها وجود دارد که ثابت می کند دولت یازدهم بیش از آنکه بخواهد مظلوم ترین دولت تاریخ باشد، مظلوم نما ترین دولت بوده است. حال باید منتظر ماند و دید که اظهارات غلوآمیز هاشمی رفسنجانی که به سبک محمود احمدی نژاد مطرح شده است، در آینده درباره دولت روحانی صدق خواهد کرد یا اینکه بیان این جمله از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز همچون اظهارنظر احمدی نژاد درباره پاک ترین دولت تاریخ، به یکی از جملات ماندگار تاریخ جمهوری اسلامی ایران تبدیل خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید